Prep Malam

9.7K 466 18

Hai . Dah bace tu vote la . Kalau tak best tu sorry sesangat sbb buat ni just suke suke

Okay . Ni nak cerita , time tu hari Isnin , and  ade prep malam . Time prep tu ketua form jerit lah mintak semua hntar kad merah dekat dia  memandangkan lusa kami  dibenarkan pulang ke rumah . Kad merah tu macam kad pelepasan utk kite balik rumah dan wajib dihantar pada tiap minggu balik . Aku pun cari lah kad merah aku tpi tk jumpe .
Then aku baru teringat yg aku tertinggal kat atas , dekat dorm . ' Haduhh , shit ah ' . Then , nak taknak aku terpakse la jugak naik ambik kad trsebut . Aku pun ajak kawan aku , aimi ngan izzah . Mmng gile ah aku nak naik sorg sorg en ? Then naik tu ..mak aih , bapak gelapnya . Tpi kiteorg chill je bukak lampiu sume . Katil ngan loker aku dekat je ngan pintu masuk ' Fuhh nasib baik ' . So aku pun ambik la . Hostel kiteorg ade lubang angin kat dinding tuuu haa .

Then time nk ttup lampu tu , ade la pulak rase angin angin sepoi , sejuk gitu hadumakk , then tetibe dengar ade org mengilai sayupsayup je dri lubang angin tu . Kiteorg pun ketor dah time tu . Apalagi pecut ah blake . Fuhh . Dah turun tu . . mmg lega gile ah rase

Sumpah lepasni kala tertinggal apape kat atas time prep mmng aku takkan ambik dah .

HOSTEL LIFERead this story for FREE!