"Bukan hyung yang suruh makan ke?" Yaehyung mengerut dahinya.

Jin menggaru kepala. "Yeke? Bila? Mianhae aku tak Ingat pun." Jin bangun lalu memasak makanan yang lain untuk Taehyung.

"Gwaenchana." Taehyung rasa semakin pelik.

"Eh kenapa aku makan makanan mentah ni?" Hoseok melihat cawannya yang berisi darah tadi sudah habis diminum. "Kenapa aku minum darah ni?"

"Kau makan sampai licin." Kata Jimin tersengih.

"Aduh. Aku diet. Tak boleh minum benda ni. Nanti aku mabuk darah." Hoseok menepuk dahinya. "Aku baru je berazam taknak minum darah. Tapi sedap pulak. Hyung aku nak lagi!" Hoseok tersengih. Taehyung menggeleng kepalanya.

"Kau minum je lah darah tu. Tak sama dengan darah manusia jadi kau tak perlu risau sangat." Kata Jin sambil memasak daging untuk Taehyung.

"Morning guys" Jungkook mengelap rambutnya memggunakan tuala sambil masuk ke dapur dan tersenyum.

"Korang minum banyak eh semalam?"

"Dorang yang minum tapi aku tak minum." Kata jungkook sambil duduk di kerusi makan.

"Nak buat macamana, aku tak tahan tengok banyak minuman tu je masa parti Jiyoung semalam. Jadi aku minumlah soju tu. Tak tahu pula sakit kepala macam ni." Jimin memegang kepalanya.

"Kenapa kau tak halang?" Tanya Taehyung kepada Jungkook.

"Aku dah halang tapi dorang tetap minum." Kata Jungkook lalu minum airnya.

"Lain kali korang jangan minum banyak. Tengoklah apa yang dah jadi." Taehyung memandang semua hyung dan maknaenya.

"Siapa nak ikut aku malam ni?" Tanya suga yang masuk ke dapur bersama Namjoon yang membawa botol besar yang mengandungi portion.

"Pergi mana?" Tanya Hoseok.

"Keluar jalan2 di alam manusia." Suga smirk.

"Aku nak ikut tapi malam ni tak boleh." Kata J-hope yang sudah berhenti makan.

"Tak apalah. Aku pergi soramg2 je." Suga tersengih.

"Kau nak buat apa? Bunuh manusia?" Tanya Namjoon yang sedang meletakkan portionnya di atas meja.

"Taklah. Ambil angin." Suga tersenyum.

'Bukan boleh percaya.' Kata Taehyung, Jin, jimin dan yang lain di dalam hati.

"Betul lah." Kata suga.

"Okay ye ye selamat mengambil angin hyung." Ucap Jungkook.

"Gomawo. Apa yang kau oegang tu namjoon?"

"Aku nak korang minum ni untuk hilang rasa mabuk tu dan pening kepala tu." Namjoon meletakkan botol itu di tengah lalu setiap sorang meminumnya.

"Aku dah minum, kepala pun dah tak sakit." Namjoon tersenyum.

"Kau terlambat untuk beberapa minit. Aku dah termakan daging mentah dan darah." Kata Hoseok memandang Namjoon.

"Sekurang2nya aku dah buat portion ni." Namjoon tersengih.

"Gomawo anyway." Ucap hoseok termasuk juga yang lain.

"Taehyung, aku dengar kau dah ada girlfriend. Siapa dia?" Jimin smirk sambil memandang Taehyung.

"Bila masa pulak aku ada girlfriend."

"Jin hyung kata." Jimin memandang hyungnya.

"Bukan girlfriend. Kawan je dan tak lebih dari tu."

THE CHOSEN ONE [ BTS FANFIC ]Read this story for FREE!