Sophie

9.6K 16 40
                  

Sophie

Jag vaknade som vanligt på morgonen. Jag steg upp och gick ner till mamma som satt i köket och åt frukost. -Gomorron Sofie vill du ha frukost?, men först ska vi titta i blöjan. Jag gick över till mamma och kände först nu hur tungt blöjan hängde i pyjamasen. Mamma kände innanför snibben att jag kissat ordentligt. Vill du ha en torr blöja innan frukost eller kan vi vänta med blöjbytet? Jag var väldigt hungrig så jag väntade.
Under frukosten kände jag hur det trängde på där bak och sa till mamma att jag behövde bajsa. -Vi ska ändå byta den strax, du kan väl hålla dig lite. Just som hon sa det kom det och jag lyfte på stjärten och gjorde i blöjan. Mamma såg på mig att det kom i blöjan och sade att det gjorde inget, men vi måste byta på dig nu.
Jag fick ta av mig pyjamasen och ställa mig i duschen, mamma lossade snibbrosetterna och tog av den bajsiga blöjan. Sen duschade hon mig.
-Idag ska du va fin för vi ska gå med grannen till stranden Sophie. Jag var 9år och gillade det inte för jag visste att jag måste ha blöja på stranden. Mamma satte på mig en ny Rustibussblöja och snibb. Sedan drog hon ett par ankstjärtsbyxor över. Jag fick ha min bästa kjol på. Man såg blöjstjärten under kjolen.. Jag minns att grannfrun frågade om jag inte ville gå på toaletten när jag var där en gång, då berättade mamma att jag hade blöjor så det var inga problem. Grannfrun var barnvakt ibland så hon brukade byta blöjor på mig ibland.
Vi tog bussen till stranden och jag satt i mammas knä då en liten pojke gick förbi och fick syn på blöjsnibben som syntes utanför spetstrosan. Harru blöjor??? sa han. -Ja, sa mamma det har du säkert också haft. Just som hon sa det kände jag att jag kissade i blöjan. Får jag känna på blöjan sa pojken och tog tag i blöjan, -oj, den är ju våt. Mamma drog mig till sig och det bar sig inte bättre än att blöjan lossnade lite och kom på sned. Mamma drog up kjolen och drog ner spetstrosan lite så hon kunde rätta till blöjan på mig. Oj vad jag skämdes, och våt var den också det såg alla.
När vi kom fram tog mamma mig i handen och vi gick bakom en container. Mamma drog ner ankstjärtsbyxan och knöt upp snibbrosetterna, hon torkade mig och tog fram en ny blöja och lade i snibben. Hon vek ihop blöjan.-Ställ dig här framför mig sa mamma och förde upp den hopvikta blöjan mellan mina ben och vecklade ut den. Hon höll blöjan med ena handen och jag fick knipa med benen medan hon knöt blöjsnibbarna. Hon klappade på blöjan för att kolla att den satt ordentligt innan jag fick gå.
-Du kan gå utan byxor till stranden, du ska ändå vara utan där. När vi kom till stranden tog mamma av mig kjolen och satte på mig en T-shirt som solskydd. Jag fick gå i bara blöja på stranden. -Säg till om du behöver bajsa sa mamma.
Jag sprang iväg och lekte med de andra barnen, en del hade blöjor som jag. Efter en timme kom en mamma ner och kände sin pojke innanför blöjan, han hade bajsat och fick gå för blöjbyte. Jag satt i sanden och hade inte märkt i stundens glädje att det trängde på och innan jag hann bromsa blev det lite smetigt i baken. Vi hade väldigt kul så jag lät det vara. När mamman med pojken kom tillbaka kom hon bort till mig och kände väl att det luktade. -OjOj vad det var bajsigt i den här blöjan och full i sand är den också. Kom ska jag byta dina blöjor. -Nähä det gör mamma sa jag. Tanten tog mig i handen och knöt upp blöjsnibbarna så jag var alldeles naken med stjärten full av bajs och sand. Hon tog mig till toaletten och duschade mig och gick sen bort till mamma med mig i handen. Blöjan hade hon lagt i en påse som mamma tog hand om och tackade för hjälpen. Jag fick en ny blöja och snibb och sprang till gungorna.
Vi gick in till grannfrun när vi kom hem och jag fick sitta på golvet och leka med hennes gamla lego. Jag hade bara T-shirt och blöja med ankstjärtstrosor över. Sonen i huset kom hem, han var 12 och fick syn på min blöjsnibb som skymtade i troskanten. Han satte sig hos mig och sa att min blöja syntes. Jag sa att det gör väl inget eller???.Vi lekte ett tag och jag kände att jag behövde bajsa men kom mig inte för att säga nåt. Göran som han hette såg nog lite bajs skymta i blöjkanten och frågade om det var skönt att bajsa i blöjan.-Jag skulle också vilja ha blöjor, men mamma säger att jag är för stor, sa han.
-Men Sophie då!,hörde jag, har du bajsat i blöjorna! Det hade nästan smetat ut på trosan nu för jag satt och lekte med legot och glömde bajset i blöjan.
Låt mig ta av dig spetstrosorna i alla fall, så får du bajsa färdigt sen! Mamma drog av mig ankstjärten och jag fick sitta i bara blöjorna på golvet. Jag kissade och bajsade i blöjan och mamma sa att vi gör blöjbyte innan vi åker hem.

När vi kom hem var klockan 20 och det var snart sängdags för mig. Mamma hämtade nattblöjorna och en blöjbyxa. Eftersom blöjsnibben inte ville sitta ordentligt hela natten med en tjock blöja i hade mamma skaffat blöjbyxor med resårknäppning som höll blöjpaketet på plats ordentligt. Det hade också hänt att jag fått upp snibbrosetterna i sömnen.
Mamma lade i den extra tjocka blöjan i blöjbyxan och la den i knät. Jag fick sätta mig på blöjan och hon knäppte fast resåren i sidorna och tog på mig pyjamaströjan.-Jag kommer med byxorna om en stund sa mamma, de har jag tvättat. Jag fick gå ner och se på TV en stund och satte mig på golvet framför TV:n.

Det ringde på dörren och jag sprang och öppnade. Där stod två väninnor till mamma. –Kom in sa mamma och de gick och satte sig i vardagsrummet. Mamma tog på mig byxorna som var korta med spets i baken. –Jag tog de här finare Sophie när vi har gäster.
-Du kan sitta här och se på TV en stund till innan du ska sova sa mamma. Jag fick saft och satte mig framför TV:n igen. Efter en stund sa AnneLise –Vilka söta byxor Sophie har, men är de inte lite små, blöjorna syns ju? –Nej, sa mamma det beror på att Sophie's nattblöjor är extra tjocka. –Kom hit Sophie så får jag se på byxorna sa AnneLise. Jag gick motvilligt dit och hon kände på byxorna -Det verkar vara fin kvalité! Hon klappade mig över blöjbaken och sa att jag var söt. Hon tog upp mig i knät och sa-Oj ja det var en tjock blöja och riktiga blöjbyxor har du också Sophie. Jag satt där en stund och det bar sig inte bättre än att saften gjorde att jag kissade i blöjorna. Det kändes nog lite varmt, för AnneLise märkte det och sa: Jag tror att lilla frökens blöja är kissevåt! Hon kände med fingret i kanten på blöjan-Jominsann, ska vi byta på fröken?
Vill du göra det? sa mamma från köket, jag kommer med en blöja! Annelise drog ner byxorna och knäppte upp blöjbyxorna i sidan. Hon tog av blöjbyxan och lade den ihopvikt på en stol. Mamma kom in med en ny blöja som Annelise tog och bytte mot den blöta.
Jag fick ställa mig framför henne och hon förde upp blöjbyxorna med den torra blöjan mellan mina ben och knäppte fast resåren i sidan. Sen drog hon med van hand upp byxorna och klappade mig på blöjbaken. –Sedär, man kan fortfarande konsten att byta en blöja sa hon nöjt.

SophieDär berättelser lever. Upptäck nu