2. happy birthday

349 19 1
                         


lieve harry,
van harte gefeliciteerd!
Ik kon niet meer slapen en dacht dat ik net zo goed nu al je cadeau kan geven,
Ik hoorde van ron dat hij je probeerde te bellen deze zomer en dat je oom het niet zo goed opnam. Ik hoop dat hij niet de hardhandig tegen je is geweest. Ik had natuurlijk gehoopt dat we samen onze verjaardag konden vieren zodat het voor ons allebei iets leuker zou zijn. Maar zoals gewoonlijk zouden je oom en tante dat niet goedkeuren. Misschien zouden we stiekem taart uit de grote zaal mee kunnen nemen naar de slaapzaal en daar nog een klein feestje houden.  Ik hoop dat je je cadeautje leuk vind . Hermelien stelde voor dat ik dit voor je zou kopen, ze zei dat haar cadeau ook te maken heeft met zwerkbal. 

Ik zie je snel weer.

Liefs Bella.

Ik had voor Harry een boek gekocht waarin allerlei tips stonden voor vliegtechnieken, heel handig als hij een bepaalde diepe duik wilde maken of iets dergelijks. 

Ik deed de brief in een envelop en maakte het vast aan het pakket dat op mijn bed lag. Met het pakket in mijn hand liep ik naar de kooi van mijn sneeuwuil, Ebony.

 Harry en ik hadden van Hagrid allebei een sneeuwuil gekregen toen we in de wegisweg waren. Hij zei dat het een cadeau voor onze verjaardag was, en tot op de dag van vandaag is Ebony het beste cadeau dat ik gekregen heb. 

Ik deed haar kooi open, en aaide zachtjes haar veren om haar wakker te maken, ze keek me aan met haar grote gele ogen en kraaide zachtjes. "kan je dit naar Harry brengen?" vroeg ik haar. Ik liep naar het raam om het iets verder open te doen, Ebony was haar kooi uitgevlogen en geland op de stoel waar ik net in had gezeten. Ik bond het pakket vast aan haar poot en stapte opzij zodat ze bij het raam kan komen. "tot zo." zei ik en ik keek haar na totdat ik haar niet meer kon zien. Het zou toch niet lang duren aangezien Harry een paar straten verderop woont. 

Ik ging weer in de stoel zitten en keek uit het raam, in de verte kon ik iets mijn kant op zien vliegen, toen het dichter bij kwam kon ik zien dat het de uil van Ron was, Egidus is nogal klunzig en het lukte hem nog maar net om overeind te blijven staan toen hij landde op mijn vensterbank. Hij had twee enveloppen aan zijn poot hangen, ik haalde ze er allebei vanaf en maakte eerste de kleinere open. Het was een knipsel uit de ochtend profeet. met een grote foto van het wemel gezin. zoals alle foto's in de tovenaarswereld bewoog hij ook en ik zag meneer en mevrouw wemel naar me lachen terwijl de rest van de wemels vrolijk naar me zwaaide. 

In de envelop zat ook nog een brief, ik maakte het open en werd begroet met het slordige handschrft van Ron.

Beste Bella
Gefeliciteerd met je verjaardag !
Het is echt fantastisch in Egypte. Bill heeft ons alle graftombes laten zien samen met allerlei vloeken van oude tovenaars enzo. Ginny mocht het laatste graf niet in omdat er allerlei misvormde en gemuteerde geraamtes lagen. Wat ze zelf natuurlijk vreselijk vond.
Het meeste van ons gewonnen geld ging op aan de vakantie maar ik heb wel een nieuwe toverstok gekregen!
We komen een week voordat school begint weer terug om schoolspullen te kopen op de wegisweg. kunnen we daar afspreken?                                                                                                                        ik heb het ook aan harry en hermelien gevraagd . Hermelien en jij kunnen vast wel maar harry mag misschien niet van die stomme dreuzels.
Fijne verjaardag en veel plezier!

Ron
PS. percy is hoofdmonitor geworden en ik moest van Fred vragen of je hem en George wilde helpen Percy te dwarsbomen. 

Ik moest lachen, Fred was mijn beste vriend en hij hield ervan zijn broer percey dwars te zitten samen met zijn tweeling broer George. Hij en George waren samen met hun beste vriend Leon Jordaan de grappenmakers van zweinstein. 

Ik legde de brief weg en pakte de grotere envelop, ik maakte het open en haalde er een poster uit, erop stond het zwerkbal team van Ierland. 

"wow" fluisterde ik zacht. 

afgelopen jaar deed ik mee aan de zwerbal try-outs. Olivier Plank, de aanvoerder van het griffoendor zwerkbal team vond dat ik veel potentie had en gaf me de positie van jager, mijn taak was om de bal over te spelen, af te pakken en om te scoren. 

toen ik te horen kreeg dat ik in het team zat had Fred me allerlei dingen verteld over wereldwijde zwerbal teams, waardoor al snel Ierland mijn favoriet werd.

Ik hoorde de vladder van vleugels en keek achterom, Ebony zat weer in de stoel en keek argwanend naar Egidius, die nogsteeds een beetje wankel op de vensterbank stond. Hij nam dat als zijn teken om te vertrekken en vloog voorzichtig het raam uit. 

Ebony had twee paketten meegenomen, op allebei lag ook een envelop, een met het sierlijke handschrift van Hermelien, en een met het ietwat slordige handschrift van Harry. Nadat ik de paketten had losgemaakt pakte ik eerst die van Hermelien, Ik opende haar brief en begon het te lezen.

Lieve Bella
Ik ben op nu op vakantie in Frankrijk het is hier ontzettend mooi en interessant. ik wist alleen niet hoe ik dit moest versturen. En toen kwam opeens hedwig aangevlogen. Er zijn hier zoveel leuke dingen ik heb mijn opstel voor geschiedenis van de toverkunst herschreven. Het is veel meer dan professor kist heeft gevraagd maar ik hoop dat hij dat niet erg vind. Ik heb nu een abonnement op de ochtendprofeet en zag er een advertentie instaan met een onderhouds kit voor je bezem, omdat je heel erg van zwerkbal houd heb ik deze voor je verjaardag gekocht, ik hoop dat je het leuk vind.
 
Ron vroeg trouwens of we de week voor school weer begint konden afspreken in de wegisweg. zou je dan ook kunnen?

Fijne verjaardag Bella!
Liefs hermelien.

het pakket was groot en zwaar, ik maakte het open en zag er allemaal verschillende dingen in zitten, een schaartje om de takjes bij te houden, dingen voor het polijsten van de steel en nog veel meer. 
Ik zette het bij mijn hutkoffer neer zodat ik het niet zou vergeten met inpakken. daarna pakte ik de envelop op die van harry kwam.

Lieve bella
Gefeliciteerd met je verjaardag! Dankjewel voor je cadeau ik vind het heel mooi . Het is inderdaad jammer dat we deze zomer niet konden afspreken maar ik hoop dat ik in de laaste week naar de wegisweg mag. dan zien we elkaar vast wel . Hagrid heeft mij dit boek ook gegeven, ik heb dat van jou alvast met een touw dichtgeknoopt, het is een wild boek, letterlijk. Ik heb helaas geen cadeautje voor je kunnen kopen maar dat doe ik wel op de wegisweg.
Fijne verjaardag bella!
Groetjes Harry.

het andere pakket had ik dus van Hagrid gekregen, ik openede het en zag het boek liggen, het maakte rare geluiden alsof het gromde en probeerde zich uit het touw dat erom heen zat te wurgen. 'het monstterlijke monster boek' stond erop. Het was echt wel wat voor Hagrid om te geven en ondanks dat ik het lief van hem vond zou ik het waarschijnlijk niet gaan gebruiken.

Ik legde het boek onderin mijn kast, aangezien ik net als Egidus best wel klunzig kon zijn was het maar beter dat het niet in mijn buurt lag, als het touw eraf zou gaan, zou ik niet weten wat het boek zou kunnen doen. 

Ik hoorde opnieuw gevladder achter mij, Ebony kraste waarschuwend naar de nieuwkomer die net mijn kamer was binnen gevlogen. 

Dit keer was het geen uil met een leuk verjaardags cadeau, het was een uil van zweinstein met een brief. 

*********

Hoi iedereen! dit is het tweede hoofdstuk opnieuw geschreven, ik hoop dat jullie het leuk vinden. 

~ Noa.

impossibleWaar verhalen leven. Ontdek nu