Prolog

4.2K 165 26
                                    

Departe,undeva în întunecimile cosmosului,se poate vedea un punct de lumină.Punctul se mărește,devine din ce în ce mai mare și capătă forma unei galaxii.A purtat multe,multe nume de-a lungul timpului,dar pământenii îi spun... Andromeda.

Milioane și milioane de stele sclipesc tăcut în această galaxie somptuoasă.La jumătatea distanței dintre centrul galactic și periferie,soarta a fost generoasă și a permis existent unui sistem stelar propice dezvoltării vieții umane.O stea uriașă albastră cu numele Aureka,înconjurată de trei corpuri cerești.Trei pete de culoare diferite:una albastră,una roșie și ultima verde.

Prima dintre ele este cea mai mare și poartă numele Merkana.Oceanul uriaș numit Teftha i-a pictat o splendidă culoare azurie,din cauza căreia i se mai spune și "Scânteia albastră".

Următoarea în ordinea depărtării de soare este planeta roșie Enike,un loc populat de fascinantele ființe Mooa ce cuprinde deșerturi roșii fără sfârșit,teritorii ce au fost pustiite în ultimul război de acum 500 de ani împotriva draconienilor.Ultima pată de culoare din acest sistem stelar se numește Enoa,cunoscută pentru pădurile ei de culoarea smaraldului.

Toate cele trei planete sunt membre ale Federației Galactice cu sediul în sistemul Alcorya și sunt conduse de Guvernatori.Familiile conducătoare au fost alese din aceleași linii genealogice vechi de mii de ani și sunt direct responsabile pentru tot ceea ce se petrece în interiorul sistemului.

Merkana este considerată planeta-bijuterie și este guvernată de familia numită Allazar,care a fost cândva una dintre Fondatoarele Federației.O familie cu origini regale,care împacă în mod minunat ceremoniile străvechi și tradițiile neamului cu tehnologia avansată și modul de trai progresist.

Ca o frumoasă simetrie,în rândul ei se remarcă o tânără cu însușiri excepționale,pe care o așteaptă un viitor dinainte stabilit.Numele ei a fost ales cu mult timp înainte de a se naște,pentru a îngloba în el principala calitate a Scânteii Albastre.

Ea este Azura Allazar. 


Coperta realizata de Mira Miriam

Oops! Această imagine nu respectă Ghidul de Conținut. Pentru a continua publicarea, te rugăm să înlături imaginea sau să încarci o altă imagine.

Coperta realizata de Mira Miriam

UNIVERSUL AZUREI: Dinastia Allazar (I)Unde poveștirile trăiesc. Descoperă acum