Bölüm 4

2.7K 138 4
                                    

O sabah ilk dersleri KSKS idi. Rose, Emma ve Nora dersin başlamasına daha zamanları olduğu için biraz bahçede oturmak istemişlerdi. Nora cidden iyi bir kızdı. Altıncı senelerinde okula gelmesine üzülmüştü. Anlattığına göre aslında daha erken taşınmak istemişler fakat bir türlü işler yolunda gitmemiş. Karşıya baktığında kıravatına kadar her şeyi harika bir düzende olan Scorpius'un o tarafa doğru yürüdüğünü görmüştü. Kitaplarını onların tam önündeki banka atıp oraya yayılarak oturmuştu. Boynuna baktığında gömleğinin içinde kalmış bir zincir görebiliyordu. Kolye mi takıyordu? Çocuk, Rose'un bakışlarını fark ettiği zaman yakalarını düzeltmişti. Baktığı için kendince sebepler çıkarmasa sevinirdi. 

Tony koşarak geliyordu. Tahmin ettiği gibi Albus'tan kaçıyordu. Vaughn arkalarından gülerek gelirken ne olduğunu anlamak zor olmamıştı. Tabii Tony yine kuzenini bir şekilde kızdırmıştı ama Rose gerçekten ne olduğunu bilmek istemiyordu.

Üstelemeyerek Scorpius'a döndü ve "Bugün unutma, Malfoy. Üç sayfa ödevi senin yüzünden aldık." dedi.

Sarışın çocuk saçlarını her zamanki gibi karıştırmıştı önce.

"Konuyu anladıysan tek başına yapsana. Zaten bir şey anlamak istemiyorum merak etme"

Rose bıkkınlıkla nefesini vermişti.

"Böyle diyeceğini bildiğim için hatırlatıyorum sana. Senin meraklın olduğum için değil. Ayrıca her şeyi benim yazacağımı da nereden çıkardın?"

"Çok sıkıcısın, Weasley"

"Lütfen bana söyler misin ne yapmamı bekliyorsun? Karşında bir savaşı televizyon programlarındaki öğretici şarkılarla anlatmamı falan mı? Öyleyse hiç kusura bakma, Malfoy. Gelin kızlar sınıfa gidene kadar zaten ders başlayacaktır" diyerek ayağa kalkmıştı.

Ne sanıyordu? Onunla insan gibi konuşacağını mı? Sadece bir kez gördüğü bir rüya yüzünden onunda ona karşı hislerinin değişeceğini mi? Unutmalıydı o rüyayı. Kimseye doğru düzgün anlatmaya niyetide yoktu henüz. Zaten aradan aylar geçmişti. O rüyadan önce hiç bir şeyi yoktu. Ondan gerçek anlamda nefret ediyordu. Bu yıl sanki daha fazla sakindi. Acaba... Hayır saçmalıyordu. Kızın hislerinin karşılığı yoktu ve buna ihtimal bile veremiyordu. Griler ona her zaman olduğu gibi duygusuzca bakıyordu. Ne ara geldiklerini fark etmediği sınıfa girerek yerlerine yerleştiler. İçerisi henüz tam olarak dolmamıştı. Söylediğine göre Nora'nın dersleri de Rose gibi gayet iyiydi. 

Derste basit lanetlerden birini deniyorlardı. Koskoca yaz tatilinden sonra istediği gibi asasını kullanmak cidden güzeldi. Nora, asasını zarif bir hareketle sallarken, büyüyü yaparken hiç zorlanmamış gibi gözüküyordu. Yaklaşık yarım saat kadar herkes tek başına çalıştıktan sonra profesör herkesi üçerli gruplara ayırmıştı. Profesörleri Nora'yı gerçekten yardıma ihtiyacı olan bir gruba gönderirken, Rose, Emma ve Gryffindor'dan Daniel ile eşleşmişlerdi. Emma büyüyü yaparken  tekrar başarısız olmuştu.

Sonunda sinirlenerek "Birisi şu laneti benim üzerimde denesin. Madem beceremiyorum etkisi üzerimde kalsın" dediğinde Daniel bir kahkaha atmıştı. Rose tam açıklayacaktı ki çocuk onden önce davranarak "Asanı yanlış yöne çeviriyorsun çünkü Greenburg. Ayrıca biraz daha sola doğru eğik tutmalısın. İzin ver göstereyim" dedikten sonra Emma'dan bir onay alır almaz elini tutarak ona nasıl yapması gerektiğini göstemişti. Arkadaşı sonunda başarılı olurken şaşırarak teşekkür etmişti. Rose ise ifadesine gülmeden edememişti. 

Dersin sonunda üç kız tekrar dışarı çıkmıştı. Sohbet ederek yürürken ileriden birisi onlara yaklaşıyordu. Tanıdık elektrik mavisi gözler her birine tek tek bakarak selam vermişti.

Son VarisHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin