21. Len jeden bozk

495 39 0
                                    

Viem, že znova meškám a veľmi sa ospravedlňujem. Už len niekoľko kapitol a budeme na konci prvej série. Užívajte! ;)


Vianoce už klopali na dvere a po Harrym, Ponovi a Hermione nebolo stále ani stopy. Molly sa s tým čiastočne zmierila no vždy keď niekto zaklopal na dvere oči jej svietili nádejou.

Vianoce. Deň keď malo byť všade veselie a láska no v Brlohu to neplatilo. Každý sa trápil, no všetci sme sa snažili nahodiť úsmev, neúprimný. Molly s Fleur a Ginny varili a piekli, ja s Fredom sme zdobili vianočný stromček, ktorý doniesli Fredov otec spolu s Billom. Keď už bolo všetko prichystané krbom sa sem premiestnila moja mama, ktorá niesla plno domácich zákuskov. 
"Ahoj miláčik, Fred. Idem rovno do kuchyne odniesť tieto koláče." Molly pozvala aj moju mamu aby nebola doma sama, keďže ja som mala tráviť Vianoce s Fredom. Pozvaný bol aj Fredov brat Charlie, ktorého som ešte nevidela a mali prísť Remus s Tonksovou, ktorá mala o necelý mesiac už porodiť. Molly sa tešila, že zas bude mať veľké Vianoce, s ľuďmi, ktorých má rada. 
"Fredie, poď sem prosím, potrebujeme chlapskú pomoc." kričala naňho mama z kuchyne. Dal mi pusu na čelo a išiel im pomôcť. Krbom sa znova niekto premiestnil. Do obývačky vyšiel mladý muž s ryšavými, dlhými vlasmi zviazanými vo vrkoči a aj cez kabát, ktorý mal na sebe bolo vidieť, že má poriadne svaly. 
"Ahoj, a ty si?" opýtal sa ma hlasom jemne zafarbeným prízvukom. 
"Maya, Fredova priateľka, ty si určite Charlie, rada ťa spoznávam." vystrela som k nemu ruku a on mi ňou potriasol.
"Fred sa nepochválil, že má takú krásnu priateľku." Weasleyovský šarm sa nezaprie. 
"Určite sa ešte pozhovárame ale chcem ísť ešte pozdraviť mamu, nevideli sme sa skoro rok."   
"Maya, zdá sa mi, že niekoho počujem, s kým sa to... Charlie! Ako to že si tu? Nemal si náhodou tráviť Vianoce s priateľom a jeho rodinou?" Charlie má priateľa?! 
"Mal, ale chcel som ťa potešiť. On to chápe, sám mi navrhol aby som sem prišiel." Molly hneď syna vyobjímala. "Choď sa privítať aj s bratmi a otcom. Maya za chvíľu príde aj Remus, poď nám pomôcť nosiť na stôl aby sme mohli čo najskôr večerať."

Večera prebehla výborne. Všetci za zabávali, rozprávali a atmosféra bola o dosť veselšia. Charlie bol naozaj príjemný muž a veľmi dobre sa s ním rozprávalo. Prezradil mi, že jeho priateľ je z aristokratickej rodiny ale všetkého sa zriekol len preto aby sa mohol stať krotiteľom drakov a odísť do Rumunska. Tam sa ja spoznali. Keď Charlie o ňom rozprával bolo cítiť ako veľmi ho má rád. Potom sme sa už rozprávali o všeličom, pýtal sa ma na školu a na to čo by som chcela robiť v budúcnosti. Povedala som mu aj o ponúknutom mieste profesorky Elixírov, ktoré som bola nútená odmietnuť. Keď som totiž prišla na prvý kurz, škola bola plná smrťožrútov a na riaditeľskom kresle bol pohodlne uvelebený Snape. Vyrušil nás až Fred. "Čo vy dvaja?" Zozadu ma objal a hlavu si položil na moje rameno. 
"Prečo si mi o Maya nepovedal skôr? Je milá, krásna a inteligentná, vybral si si dobre braček." potom Charlie odišiel za ostatnými. 
"Počuješ? Vybral si si dobre." podpichla som ho. So smiechom si ma otočil tvárou k sebe a objal ma za pás. 
"Ja viem, že som si vybral dobre. Vlastne nie, to najlepšie." dal mi bozk na ústa, vyrušila nás však Ginny. 
"Mama vraví aby ste prišli, Fleur s Billom chcú niečo povedať." musel sme ju teda nasledovať. Všetci v obývačke sedeli na gaučoch a kreslách len Bill s Fleur stáli pri kozube. Sadla som si k mame a Fred vedľa mňa na opierku. 
"Takže máme pre vás novinku. S Fleur čakáme dieťa." Molly sa okamžite zdvihla zo stoličky a začala ich objímať. Bolo vidieť, že jej tečú slzy šťastia a veľmi sa teší na ďalšiu Weasleyovskú generáciu. Aj moja mama ich išla objať a potom som bola na rade ja. Fleur som si veľmi obľúbila a preto začali aj mne tiecť slzy od šťastia. Fred zatiaľ objímal brata. Keď gratulácie skončili išli sme si pozrieť darčeky. Dostala som plno krásny vecí no najviac pre mňa znamenal darček od Molly. Najprv som si myslela že je to len obyčajný smaragdovo zelený sveter ale keď som ho otočila bolo na ňom veľké strieborné M. Také sveter mal každý Weasley, to znamenalo, že ma berie ako súčasť rodiny. Hneď som si ho aj obliekla. "Choďte si aj vy obliecť svetre a urobíme si spoločnú fotku." S miernym frflaním ale nakoniec si všetci išli obliecť svoje svetre. Veľmi som sa smiala, keď som videla Georga v svetri, ktorý mu bol taký krátky a úzky, že mu z neho trčal pupok. Potom zišla dole aj Ginny a hneď mi to bolo jasné. Jej sveter na nej priam vial. 
"Gin? Ty máš Georgov sveter?"   
"Hej, keď nám ich mama pred dvoma rokmi uplietla tak ich nechtiac vymenila a on si ho odmietol vymeniť, vraj sa mu to takto páči." Ginny len pokrčila ramenami. Všimla som si, že aj Fleur už dostala Weaslyovský sveter. Ten jej bol slabo modrý s bielim F. Všetci sme sa nastavili na fotku a moja mama nás odfotila. Bolo to naozaj nádherné. Všetci boli naozaj šťastní.

Na dvere sa ozvalo klopanie. Remus sa ponúkol, že otvorí. "Chlapče, čo...-  všetky oči sa upriamili k vstupným dverám. V nich stál Draco, Draco Malfoy.   
"Prepáčte, pochopím ak ma vyhodíte ale naozaj som nevedel kam inam mám ísť. U nás sa rozpútalo peklo."   
"Posaď sa." Molly práve ponúkla Dracovi aby sa posadil? Nedávalo to žiadny zmysel. 
"Maya, zvládneš urobiť zopár elixírov pre mladého Malfoya?" vtedy sa na mňa uprel pár šedých očí. 
"Ma... Maya? Čo ty tu?"   
"Samozrejme, že to zvládnem, mohol by si ísť so mnou Remus?" spolu sme vyšli na poschodie do malého laboratória. "Remus vysvetli mi niečo. Prečo sa k nemu správate tak milo?" Remus si nahlas povzdychol a posadil sa do kresla. 
"Vieš, Draco pracuje pre Rád, pomáha nám, nosí nám dôležité informácie aby sme vyhrali túto vojnu. Robí dvojitého agenta rovnako ako..." vtedy sa zarazil. 
"Rovnako ako kto?"   
"Nikto. Teraz preňho priprav niečo na upokojenie a Bezsenný spánok prosím." vyšiel z laboratória. Pustila som sa do prípravy oboch elixírov. Na dvere mi niekto zaklepal, dnu vošiel Fred. "Maya ja..."   
"Vedel si to však?" nemo prikývol. "Prečo si mi t nepovedal?"   
"Nechcel som aby si sa s ním stýkala, pamätáš čo ti urobil." povzdychla som si, elixír som nechala variť. 
"Pozri Fred, viem, že si ma chcel len ochrániť ale nemal si mi zatajovať, že Draco pracuje pre rád. Nevyhľadala by som ho ani nič iné." prišiel bližšie a vtiahol ma do objatia. 
"Bál som sa. Nechcem ťa stratiť." mumlal mi do vlasov. 
"Nestratíš ma."

Vošla som do Starej Percyho izby v ktorej bol uložený Draco. Na nočný stolík som mu položila ďalší elixír ak by sa náhodou zobudil. Chcela som sa potichu vytratiť von ale zastavil ma jeho hlas. "Môžeme sa pozhovárať?" sadla som si k nemu na posteľ a posunkom mu naznačila aby začal. "Veľmi ma mrzí čo sa medzi nami stalo Maya. Naozaj veľmi, nikdy som ti v skutočnosti nechcel ublížiť. Nikdy. Ver mi."   
"Draco, neviem čomu mám veriť. Remus mi povedal, že pracuješ pre rád a, že si na našej strane ale neviem ako mám na to reagovať." povzdychol si. 
"Viem a do ničoho ťa nenútim, len som sa ti chcel ospravedlniť. Vidím, že si šťastná."  áno naozaj som šťastná. 
"Ďakujem Draco. Dúfam, že aj ty nájdeš svoje šťastie." on zavrtel hlavou.
"Ja už nemám nárok na šťastie. Ale chcel by som ťa požiadať o láskavosť. Zajtra ráno odídem a chcem len jednu malú láskavosť."   
"Čo to je?"   
"Len jeden bozk. Na rozlúčku." Najprv som mu chcela vynadať no jeho pohľad mi v tom bránil. 
"Prečo to chceš?"   
"Nechcem, potrebujem." neviem prečo ale prikývla som. 
"Vieš, že milujem Freda."   
"Viem." nahla som sa k nemu a na malú chvíľu som naše pery spojila. Draco sa o nič nepokúšal, privrel oči a nechal mňa nech ho pobozkám. Odtiahla som sa a rovno vyšla z miestnosti bez toho aby som sa naňho pozrela.

"Maya! Poď dole!" začula som Fredov naliehavý hlas. Zbehla som schody najrýchlejšie ako som vedela. Dole stál... Ron. Áno bol to Ron ale sám.   
"Ako to?" opýtala som sa Freda neschopná sformulovať nič iné. 
"Prišiel, Ron prišiel. Odišiel od nich." Nerozumiem tomu. Ron opustil svojich priateľov ale kde boli a čo sa stalo? Tieto otázky vírili hlavami všetkých prítomných. Rona uložili do jeho izby a nechali ho v pokoji sa vyspať. Ráno bude na otázky času dosť. Molly si šla ľahnúť tiež, dnes toho bolo na ňu príliš veľa. Remus s Tonksovou odišli tiež a o chvíľu po nich aj Bill a Fleur. Dnes bol náročný deň, veľmi náročný.

Tak ako sa vám páčila časť? ;)


Prekliate: Doba Harryho PotteraWhere stories live. Discover now