Hide & Seek : Part 15

1.1K 126 5

YAA!! Lee Na Ra!

Semua pelajar kelas 5A-1 bangun dan keluar dari makmal fizik dan berkerumun di keliling korang.

Jongsuk : Yaa!! Nara-ah!! *tepuk pipi korang*

Chanyeol : *tolak pelajar yang berkerumun keliling korang untuk melihat korang* Yaa!! Nara-ah!! Gwenchana?! *pergi dekat korang*

Jongsuk : *nak angkat korang*

Chanyeol : *tahan Jongsuk* teuso! Biar aku yang bawak dia pergi bilik rawatan. *ambil korang dari tangan Jongsuk* *bridal style*

Baekhyun : Waegurae?? *terkejut* Chanyeol-ah?!

Chanyeol : *tak endah* *bawa korang pergi bilik rawatan*

Suho : Yaa!! PARK CHANYEOL!! *jerit*

Mr. Gary baru sampai di tempat kejadian.

Gary : ni kenapa semua orang ada dekat luar ni? Cepat masuk kelas masing2!! *libas rotan*

Jongsuk : *pandang Chanyeol yang sedang dukung korang* Nara-ah ~ *ambil buku di lantai* *bow dekat Mr. Gary* *pergi makmal kimia*

Semua pelajar masuk ke makmal.

Chen : aigoo.. Mr. Gary ni.. Dah la datang lambat.. Pastu dok marah-marah.. Tak tahu cerita la tuh. *mengumpat*

Gary : Yaa!! Chen!! Kamu mengutuk saya ya? Ingat saya tak dengar ke tadi?

Chen : eahh?? Ani~ ani~ *menafi* mana ada saya kutuk songsaenim.. *giggle* songsaenim silap dengar ni.. Padahal saya puji songsaenim handsome! Patutlah Miss Jihyo terpikat dengan songsaenim..

Gary : *blushing* iye..iye lah tuh.. Dah! Jangan nak melalut! Okay! Sekarang buka buku teks. Kita akan belajar bab baru iaitu gelombang..

Semua pelajar : Naee~~

Baekhyun : *gelisah* apahal dengan Chanyeol tuh? Buang tabiat ka?? Apasal dia nak tolong si bimbo tuh?! Urghh! Serabut aku!! *kusutkan rambut*

Gary : *pandang Baekhyun* yaa! Baekhyun-ahh!! Fokus! Fokus! Tahun ni tahun akhir!

Baekhyun : *tegakkan badan* Nae songsaenim!!

Tiffany : *tepuk bahu Baekhyun* Oppa! Gwenchana?

Baekhyun : Eo.. Gwenchana ~ *smile*

Gary : btw mana Chanyeol?!

D.O : dia tolong bawakkan pelajar tahun satu yang pengsan depan makmal ke bilik rawatan songsaenim.

Gary : ouh.. Patutlah kamu semua tadi berkerumun dekat luar?

Semua pelajar : Nae.. Songsaenim...

Di bilik rawatan.

Chanyeol : Dr. Kwangsoo!! *masuk bilik rawatan* laaa.. Takde orang.. Erm.. Terpaksa lah aku yang rawat dia ni. *letakkan korang atas katil* *letak tangan kat dahi korang* panas! Demam ka? *bukak tie korang* *buka dua biji butang baju korang*

Korang : *mengerut dahi*

Chanyeol : *ambil bekas yang berisi air & ais* *basahkan towel* *letakkan towel basah atas dahi korang* *lapkan towel basah di leher korang* *terpandang parut yang ada di dada korang* O.O *terkejut*

Kwangsoo : Kenapa ni? *datang dekat Chanyeol & korang*

Chanyeol : erk..erkk.. Dia pengsan.. Jadi saya bawakan dia ke sini.. Lagipun badan dia panas.

Joongki : Waeyo? *datang dekat Kwangsoo* *pandang korang* Yaa!! Nara-ah!! *pegang bahu korang*

Kwangsoo & Chanyeol : *terkejut* *pandang Joongki*

Joongki : *check suhu korang* Dia demam.

Kwangsoo : yaa.. Joongki-ah.. Biar aku la yang check sebab ini tugas aku. *tahan Joongki*

Joongki : aku pon doktor jugak! Biar aku rawat dia! *marah*

Kwangsoo : *tersentak* suka hati kau lah.. *duduk di kerusi sambil perhatikan Joongki* pelik.. Apasal dia nak marah aku?

Joongki : *rawat Korang*

Chanyeol : *tunggu korang*

Korang : *tersedar*

Chanyeol & Joongki : Nara-ah! *datang dekat korang*

Korang : *mata berpinar-pinar* ermm.. *pandang sekeliling* kat mana ni? *bangun*

Chanyeol : *tolong betulkan bantal untuk korang sandar*

Joongki : *tolong korang sandar*
Kamu dekat bilik rawatan.. Aishh..

Korang : huh?! Op..pa.. *pandang Joongki*

Chanyeol & Kwangsoo : *terkejut* Mwo?! Oppa?? *pandang Joongki & Korang*

Joongki : Waeyo?? *pandang Kwangsoo*

Kwangsoo : yaa! Song Joongki!! Se-sejakk bila k-kau ada adik?!!

Joongki : *pandang Kwangsoo* malas nak layan kau.. Nara ni kenapa.. Oppa suruh jaga diri kan.. Kenapa sampai demam macam ni? *usap kepala korang*

Korang : Nara okay je lah. *senyum* *pandang Chanyeol* k-kau buat apa dekat sini?! *takut*

Joongki & Kwangsoo : *pandang Chanyeol*

Chanyeol : erk.. A-aku.. Yang tolong bawakan kau dekat sini.

Joongki : kamu boleh balik ke kelas *pandang Chanyeol*

Chanyeol : Nae.. *bow* *pandang korang* *senyum* *keluar dari bilik rawatan*

Korang : apahal tiba-tiba dia baik dengan aku ni?! *pandang tajam pada Chanyeol*

Joongki : aish.. Kamu ni buat oppa risau je lah..

Korang : *senyum lemah*

Kwangsoo : Chakkam! Boleh tak seseorang tolong terangkan dekat saya?? *pandang korang & Joongki*

Joongki : *buat muka annoying* aishh.. Meh sini aku story. *bangun* *pandang korang* Nara rehat dulu yer.

Korang : Nae oppa.. *sambung rehat*

Joongki : yaa.. Lee Kwangsoo.. *datang dekat Kwangsoo*

Kwangsoo : Wae?! *buat muka nak cari gaduh*

Joongki : kajja! Kita sembang dekat cafe. Biarkan Nara rehat dekat sini.. *tarik Kwangsoo keluar dari bilik rawatan*

Kwangsoo : eayhh!! *ikut Joongki pergi caferia*

Di caferia Joongki menceritakan kisah korang dari A hingga Z. Kwangsoo tidak menyangka hidup korang tidak bahagia sejak kecil kerana asyik dipukul oleh omma korang.

1 jam kemudian.
Di bilik rawatan.

Korang masih lagi tidur. Setelah tamat kelas kimia, Jongsuk datang melawat korang di bilik rawatan.

Jongsuk : *duduk atas kerusi sebelah katil korang* *pandang korang* Nara... Cantik jugak kau ni. *senyum* *nak usap rambut korang*

Korang : *terjaga dari tidur* huh?! Jongsuk-ah..

Tbc.

Hide and Seek [Season 1] *complete*Read this story for FREE!