13.Disparitia 'regelui'

4K 135 0
                                    

Sara povesteste:

Dupa o noapte semi-dormita; m-am trezit mai buimaca si mai somnoroasa decat de obicei.Doar gandul la nunta nerealizata din cauza....lui, imi face pielea de gaina.De nervi.

Am coborat din pat, purtand o pereche de chiloti negri si un sutien alb si am intrat la baie, vorbind singura.Din obisnuinta, am luat telefonul cu mine; aruncandu-l pe masuta de sticla.

Am intrat in cada plina de spuma si am bagat castile in urechi, ascultand si fredonand din cap melodiile din telefon.Am inchis ochii si in minte mi-a aprut din nou el.

Agitata, am deschis ochii si am aruncat telefonul pe gresie, nepasandu-mi daca il voi strica.Il urasc atat de mult pentru ca m-a lasat balta, incat razbunarea mea va fi crunta si necrutatoare.

Primul plan este sa il intalnesc si sa ii captez atentia, diferit.O sa ma folosesc de cineva care sa ma ajute in razbunarea mea.Insa...cine ar pute-a fi acea persoana?!

Stau intinsa in cada, inca, si ma gandesc.Si gandesc..si gandesc..si iar gandesc si parca mintea mea a luat o pauza si nu vrea deloc sa se puna in miscare.

Negasind nimic, ma ridic furioasa si ma indrept spr oglinda.Ridic telefonul de jos, pe care aproape l-am calcat in picioare; si caut numarul Clarei.Ea sigur va avea o idee.

Suna primul ringtone...al doilea...al treilea...al patrulea; si nesabuita nu raspunde.Doamne, de ce eu?!Cand in sfarsit ii aud vocea ragusita, ma calmez.

-Alo?!-Spuse cascand ragusita si sigur, aproape adormita.

-Buna dimineata, printes-o!-Zbier cat s-o trezesc de-a binelea, aruncandu-mi ochii peste cap si scapand un oftat mic printre buze.

-Buna dimineata!Sunt treaza, jur!Cu ce te pot ajuta?!-Ma intreaba treaza de-a binelea acumn, sunt sigura.

-Cu un pumn de pastile si o apa calda.-Spun zambind, ironica ce-i drept, ca mai apoi sa-mi rotesc ochii in timp ce incerc sa ma imbrac.

-Ce?!?Atat de tare te-a afectat lipsa mirelui?!?-Spune tipand, aproape spargandu-mi timpanle si nereusind decat sa ma enerveze mai tare.

-Nu fi proasta, Clara.Ce naiba crezi despre mine?!Chiar atat de slaba iti par?!-Intreb serioasa si imbracand pantalonii negri, sport, preferati.

-Scuze.Doar ca ce-ai spus..a sunat de parca..-O ascult si nu-mi vine sa cred ca asta crede despre mine.

-De parca as vrea sa ma sinucid, ha?Pe bune?!Clara, 'iubit-o'.Eu nu sunt tu.Si nici alta idiota care sa moara dupa primul barbat care a..-Si ma opresc.Discutia noastra a deviat de la subiect, iar faptul ca i-as si mi-as putea provoca deschiderea ranilor, ma face sa ma opresc la timp.

-Scuze!-Spune ea usor tematoare de ce o asteapta.De parca nu ar sti, ca orice va veni, nu e tocmai bine.Iar daca ma mai scoate din minti mult; sigur va fi mai rau.

-Am nevoie de sfaturi si apa.Crezi ca mi le poti oferi?-Spun rastindu-ma la ea.

-Cu apa nu cred.Insa cu sfaturile, e posibil.Deci?!-Spune ea zambind, ceea ce nu provoaca decat iritarea mea.Doar gandul ca eu, Sara Weber cer ajutorul;ma face sa ma cutremur.

-Vreau sa stiu daca pot conta pe tine.Nu vei spune nimanui nimic, nu?-Iar linistea se lasa.Cred ca i-am captat atentia, iar asta ma face sa zambesc.

-Alex.-Spun eu zambind, si nu reusesc sa provoc nici o reactie din partea ei, ceea ce ma sperie usor.

-Tu ai nevoie de mine ca sa dai de Alex?!-Spune la un moment dat, spargand linistea si facandu-ma sa-mi arunc ochii in tavan furioasa.

-Nu, desteapt-o.Am nevoie de tine ca sa..stai o clipa.Cum adica 'sa dau de el'?!Clara, tu si Alex...-Iar ea ma intrerupe agitata de parca tocmai ar fi luat foc.

Persoana potrivitaUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum