Chapter1: Jimin?

5.8K 195 8

° Pagi °

Masa tu Eunji masih terbaring atas katil,Tiba² someone call Eunji ,Tapi Eunji xangkat, Eunji  ckp

"Fuhh,Lena sikit nk tidur,kacau benor telefon ni,orang senget mane nak telefon Pagi² ni!marah Eunji

Selepas Eunji  mengomel sorang² Eunji  menyambung tidur nya yang terganggu ,2 Minit kemudian,Omma Eunji datang and ketuk Pintu bilik Eunji Omma Eunji berkata

"Hoii,ank dara Kau xnk bangun ke,hah??anak dara jenis ape hang ni"ckp Ommanya

Eunji mula mengeluh

"Alaa,Omma ni pun kacau la,awal lgi la ni "

"Amboi Kau, Banyak cantik muka Kau,Bangun sekarang,klau Kau still tidur Omma ambil kuali hempok kepala hang "Kata Omma Eunji

Terpaksalah Eunji mengalah and dengar cakap Omma dia , kalau tak dengar benjol kepala si Eunji ni

"Okela,Eunji nk pergi mandi drpd dgr Omma ckp xde faedah jgk,Omma ckp kat eunji masuk telinga kanan keluar telinga kiri"

S
K
I
P

Eunji  turun pergi ruang tamu kat Omma ngan Appa Eunji berbual. Semasa nak labuhkan punggung , Omma Eunji tiba tiba  sentuh Perkataan kahwin

Appa korang ckp

"Awk ni, Jangan terus terang sangat  ,Anak Appa nak kahwin tak?"tanya Appa Eunji

"Kahwin ngan sape Appa"??tanya Eunji kepada appanya

"Kahwin ngan laki lah,xkan nk kahwin ngan perempuan kot,lembap betul budak ni , mesti kena hempuk dengan kuali haritu " Jwb Appa Eunji sambil gelak

Eunji tau la,Tapi kahwin denga....

*Omma Eunji memotong ckp Eunji* and terus sebut

"Bapa ngan anak pon sama taraf lembap jgk ! Nama Namja tu park jimin"Jwb Omma korang

"Park Jimin???Siapa pula Namja ni Omma??,tanya dia lagi

"Park jimin anak kawan Appa hang la,Jawab Omma Eunji

"Apa??kahwin ngan park jimin,mne lah eunji knl dia dahlah muka xpernah tgk "jwab Eunji  dgn bersungguh sungguh

"Nanti esok bangun Pagi² pergi rumah diorang dengan Appa and  Omma kitorang nk bincang psl perkahwinan korang "Jwb appanya sambil senyum

"Erkk...Oke *fake smile*and berlalu meninggalkan appa dan Omma dia ,Masa tu jgk Eunji teringat kat telefon dia berdering Pagi tadi ,Eunji mula cpt² melangkah tangga dan mengambil handphone dia ,masa Eunji slide handphone nya  tiba² ad nombor yg tak dikenali call

"Siapa yang call aq erkk",tanya Eunji

Eunji tak nk bimbang sngt psl org yg call tu and ltk handphone dia

JIMIN POV

'Wuuu~Park Jimin meh sini jap Omma dgn Appa nk ckp sikit "kata Omma nya dgn lembut

"Yee~Omma ngan Appa nak ape??"

"Ehemm²~"kata Appanya

"Ape ni??hah??ckp lah"jawab jimin.

"Kamu nak kahwin tak?"tanya ommanya secara terus terang

"Opkos lah nak"Jawab jimin dgn gembira

"Tapi kahwin dgn wanita pilihan Omma keyyh??tanya Omma nya"

"Bwo??okelaa,asalkan cute "

"Wuuu~if Kau tgk dia memang melting"kata Appa nya

"Hey!,Lupa dh ke??ngan Siapa awk kahwin?Jangan jdi byuntae lak er..I don't like it!!!"marah Omma jimin

"Ololo,just kidding je "jawab Appa jimin

"Hmm,oke! sy maafkan "

And jimin!!!

"Ye~"jawab jimin dgn ringkas"

"Esok bakal isteri Kau datang Esok,hope ready "Kata omma

"Okey"jwbnya dgn ringkas

°Skip°
*Pagi*-EUNJI POV-

Eunji bangun and bersiap siap ² nk pergi ke rumah kawan appa dia lalu turun menuju masuk perut kereta bersama appa dan omma nya

***30 minit kemudian***

Eunji sampai di destinasi.and terus ckp " wuu~besar nya rumah ni" *dlam hati*

Lps tu,Omma Eunji ketuk pintu tuan rumah tu, and tuan rumah tu pelawa family Eunji masuk.
Omma Eunji perkenalkan Eunji dgn ibubapa park jimin .

Tiba² Omma Eunji tanya kt tuan rumah

"Mane Jimin??"tanya Omma Eunji

"Still bersiap,Tapi kejap erk...nk panggil dia"kata Omma jimin

*Skip*
-pergi bilik jimin-

"Jimin!!Kau xsiap lgi ke hah??"tanya Omma nya dgn mrh

"Alahai,kejap nanti turun la,nk tgk yeoja tu melting ke tak tgk jimin"Lawak jimin

"Yelaa"kata Omma jimin

*Omma jimin turun bersama park jimin*

Kemudian,Omma Jimin kenalkan jimin kat Eunji and family Eunji ,
"Ni lah bakal suami kamu park jimin"kata Omma jimin

"Ini pula bakal isteri kamu Jung Eunji"kata Omma Eunji

Mereka saling pandang antara satu sama lain  dan terkejut sbb dia tu Namja yang Eunji terserempak kat mall haritu .Kemudian,Park Jimin pandang korang and buat *senyuman jahat* kat Eunji
____________________________________________________________________________________________________________________

#author note#
⇨Sorry kalau xseronok⇦
⇨Please Votes ⇦
⇨I know ff ni karut ⇦
⇨TQ ⇦

*dan mianhae kalau korang pernah dgr perkataan kt ats*
-My First fanfic-

[C]My Arrogant Husband | 박지민 Read this story for FREE!