4. Zac: Een echt interview ...

2.7K 224 12
                                    

4. Zac: Een echt interview ...

'Hey opa, hoe is het daar?' Hij keek in zijn opa's vertrouwde lachende gezicht op zijn laptop.
'Het gaat prima, jongen,' antwoordde zijn opa. 'Wanneer kom je weer eens langs?'
Zac wreef door zijn haar en dacht na. Hij miste de oude man, die hem grotendeels had opgevoed. 'Misschien het weekend even, maar ik moet kijken of we optredens hebben in de kroeg.'
Zijn opa knikte begrijpend en glimlachte. 'Gaat het goed op school?'
Zijn aandacht werd afgeleid door berichtjes van Liv op facebook en hij mompelde wat standaard antwoorden.

'Dat is mooi,' reageerde opa Wim.
'Hey opa, Liv biedt net een interview aan in een tijdschrift op internet,' zei hij met een enorme grijns op zijn gezicht.
'Ah wat fijn, hoe is het eigenlijk met haar been?'
'Ze is al maanden uit het gips, opa. Ze loopt als een kievit, zoals u zou zeggen,' grinnikte Zac. 'Ik moet even bellen, opa. Ik zie u waarschijnlijk zaterdag, oké?'
Zijn opa knikte en ze sloten het gesprek af. Vervolgens pakte hij zijn telefoon en stuurde een groepsbericht naar Xander en Youri over het interview.

Nog geen minuut later piepte zijn telefoon en had hij antwoord van de jongens. Youri was meteen super enthousiast.
Oh ons eerste interview! Hoe vet! Denk dat we dat sowieso moeten doen!! Heb er nu al zin in!
Het was duidelijk aan het feit dat er geen gebrek was aan uitroeptekens. Xander was minder uitgesproken, zoals verwacht.
Prima, spreek maar af.
Hij ging terug naar Livs bericht en keek er nog eens naar.
Zac Paulussen: Vooruit dan, omdat je mijn beste vriendinnetje bent. Ik heb de jongens met veel moeite kunnen overtuigen. Wanneer kun je? Dan zorg ik dat we compleet zijn.

Hij draaide zijn bureaustoel om en greep een blaadje en een pen, waarna hij weer terug draaide naar het bureau. Hij tekende een notenbalk en begon de noten in zijn hoofd zo goed mogelijk op papier te zetten. Plots werd hij onderbroken door het geluidje van zijn facebook.
Liv Roberts: Oh ik ben je eeuwig dankbaar! Kunnen jullie toevallig vanmiddag rond een uur of vier al? Misschien gewoon bij jullie op school of in een kroeg?

Hij staarde een paar seconden naar het scherm. Vanmiddag? Even dacht hij na. Ze hadden afgesproken om de compositie voor de gezamenlijke opdracht te oefenen aangezien ze daar overmorgen hun opdracht moesten halen. Hij stuurde maar weer een berichtje naar zijn vrienden en rolde daarna door naar zijn basgitaar. De noten moesten gespeeld worden, als hij wilde weten of het goed was gelukt.

Zodra hij reactie van zijn vrienden had, stuurde hij een nieuw berichtje naar Liv.
Zac Paulussen: Half vijf in Cul de Sac? Komt dat uit?

Om half vijf liepen de jongens gezamenlijk de kroeg in. Het was nog vrij rustig in de bar, wat niet zo raar was als je naar het tijdstip keek.
Liv zat al aan een tafeltje. Ze bestudeerde een blocnote voor haar neus en Zac zag dat ze zenuwachtig was. Ze draaide met haar billen, wiebelde met haar benen en trommelde met haar vingers. De jongens schoven aan het tafeltje en keken verwachtingsvol naar Liv. Er verscheen een blos op haar wangen en inwendig moest hij er om lachen.
'Hey Livje,' zei Youri enthousiast.
'Super super bedankt hiervoor,' begon Liv. 'Zonder dit interview hadden we een mega gat op de pagina gehad.' Ze beet op haar lip.
Zac legde onder de tafel geruststellend een hand op haar been en ze gaf hem een dankbare glimlach.
'Geen probleem,' bromde Xander 'beetje publiciteit voor ons is ook mooi meegenomen.' Hij grijnsde erbij en Liv reageerde op dezelfde manier. Het was duidelijk dat ze zich niet zo goed een houding durfde te geven en Zac kneep nog eens zacht in haar been.
'Welke vragen heb je?' vroeg hij en keek haar geïnteresseerd aan.
'Oh het zijn vast megastomme vragen,' begon ze.
'Doe niet zo gek, Sp-Livje,' zei hij, 'die vragen kunnen nooit zo stom zijn.'
Youri schudde overenthousiast met zijn hoofd. 'Wij houden van alle vragen. Begin maar gewoon.' Hij ging een stukje verder op de tafel hangen. Het was duidelijk dat hij niet kon wachten op de vragen. Af en toe was zijn vriend net een overenthousiaste labrador.
'Oké?' zei Liv voorzichtig en pakte haar pen op. 'Dus wie is XYZ?'
Ze keek de jongens om beurten aan.
'XYZ zijn,' begon Xander, 'Xander, Youri en Zac. Drie vrienden die van rockmuziek houden en proberen het te spelen. We zitten op de rockacademie en hopen alle drie later iets in de muziek te gaan doen. Hopelijk mag dat met XYZ zijn.'
Liv pende ondertussen de woorden van Xander op haar notitieblokje. Het puntje van haar tong kwam aan de zijkant uit haar mond en Zac vond het er super schattig uit zien. Hij keek vlug de andere kant op en ontmoette Xanders blik, die hem vragend aankeek. Gelukkig onderbrak Liv het moment.

Roberts #3: She's got a boyfriend anywayWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu