26.

5.6K 160 34
                                    

Skylynns P.O.V

Emma drar mig mellan alla ställningar med kläder. Killarna har vi tappat bort bland alla människor.

"Oh my god!" Utbrister Emma och rusar fram till en klänning. Hon håller upp den framför sin taniga kropp och kollar menande på mig.

"Sky, this is perfect! You'll look sooo hot in this" säger hon och granskar återigen tygbiten. Jag biter mig tveksamt i läppen och låter blicken svepa över den. Klänningen är helt svart och det är egentligen inget speciellt med den. Jag kan redan se att den både är för kort och för tajt för mitt eget bästa. Jag skakar på huvudet och återgår till att försöka hitta en snygg topp.

"Come on, Sky. It's a party on friday, you can wear this" gnäller hon och trycker upp klänningen framför mitt ansikte.

"And I think Nathan would like it"

Hon vickar flitrigt på ögonbrynen och jag fnyser högt.

"Thanks, but no thanks" Jag puttar bort klänningen från mitt ansikte och Emma muttrar något osamhängande och hänger tillbaka plagget.

10 minuter senare bestämmer vi oss för att leta rätt på killarna. Emma ringer till Noah och jag flinar omedvetet mot henne. Det är verkligen någonting pågång mellan dem. När de äntligen lägger på så berättar Emma att de är på Starbucks som ligger några affärer bort. Vi beger oss i rätt riktning och en viss nyfikenhet fyller min kropp.

"So, when are you gonna tell me that there is something between you and Noah?" Flinar jag och Emma slår generat ner blicken i marken.

"There is nothing going on" mumlar hon och ett humorlöst skratt flyr hennes läppar.

"Yeah sure. I've seen how he looks at you, and how you look at him" konstaterar jag vilket får Emma att rodna ännu mer, men väljer att inte argumentera tillbaka. Jag anser diskutionen som vunnen och ler nöjt. När vi kommer fram till Starbucks så ser vi direkt dem vi letade efter. Vi beställer varsin iste och går sedan och sätter oss vid bordet. Emma slår sig ner bredvid Noah som sedan lägger sin arm om hennes axlar. Jag granskar dem med ett stort leende vilket får Emma att slå ner blicken i bordet och pilla lite nervöst på hennes plastmugg. Seth och Gale har en hetsig konversation om vilket tv-spel som är bäst medan jag och Nathan sitter tysta och smuttar på våra drycker.

"I think I know where we can go next" mumlar han i mitt öra och när hans varma andetag träffar min hud så far en behaglig rysning genom min kropp. Jag vrider på huvudet och granskar hans ansikte. Varenda liten detalj tar jag in och försöker sätta det på minnet. Hans nästan svarta och ganska rufsiga hår. Hans mörkblåa ögon som är så mycket finare än mina tråkiga gråaktiga. Han lätt krokiga näsa passar honom perfekt och hans läppar känns plötsligt ännu mer kyssvänliga än vanligt.

"What do you have in mind?" frågar jag och ett flin sprider sig på hans läppar. Han tar tag i min hand och informerar de andra i gänget att vi bara ska gå och kolla i några affärer och att vi vill ha lite ensamtid. Alla nickar förstående och fortsätter sen att diskutera tv-spel. Hand i hand går Nathan och jag ut från Starbucks och vidare ner för gatan. Det kryllar av folk, men det förvånar mig inte. Det är lördag, plus att vädret är nästintill perfekt. En behaglig tystnad lägger sig över oss och jag kan inget annat än njuta av stunden. Det kanske inte var så dåligt att vi flyttade bort från Sverige? Faktum är att flytten är nog det bästa som har hänt på längre. För det var den som gjorde att jag träffade Nathan och alla mina nya vänner. Nathan drar med mig mot en affär och när jag ser vilken det är så skrattar jag lågt.

"Really Nathan? Victoria's Secret?" skrattar jag och Nathan flinar stort. Inne i affären luktar det starkt av olika parfymer och body mists. Han släpper min hand och försvinner in i affären och jag skakar på huvudet och skrattar till. Det här är så typiskt honom. Jag går fram till hylla där det står lite olika parfymer och börjar att lukta på dem. Jag känner hur någon knackar på min axel och jag vänder mig om och möts av Nathan. Han håller upp en rosa-röd påse framför mitt ansikte och jag höjer frågande på ögonbrynen.

"It's for you" säger han och gör en gest med påsen som visar att jag ska ta den. Jag tar tag i den och kollar ner på föremålen som ligger däri. Jag tar upp ett av tygen och vecklar ut det. Jag börjar genast att skratta då jag inser vad det är som jag håller i min hand. Det är ett par rosa spetstrosor. Nathan ser nöjt på mig och jag lägger tillbaka plagget i påsen.

"Thanks" skrattar jag och tar ett tag om hans hand. "I'm gonna use them well" säger jag och kysser honom. Vi går tillsammans ut från affären igen men hinner inte så långt innan någon harklar sig bakom oss. Först så reagerade inte jag, men när Nathan stannade så tvingades jag också att göra det på grund av våra sammanlänkade händer. Vi vänder oss om och möts av någon som jag helst skulle vilja slippa.

"Claire. What do you want?" frågar Nathan och jag kan tydligt höra avskyn i hans röst.

"Just wanna say hi to my littlesister" svarar hon med en allt för glad röst och ett fejkat leende klistrat på hennes läppar.

"I'm not your sister" spottar jag fram och Claire lutar huvudet lite på sne och försöker se ledsen ut.

"Fine. Then I just want to say hi to my boyfriend" säger hon och jag sätter andan i halsen. Hennes vadå?

Nathans grepp om min hand blir allt hårdare och jag kollar förvirrat upp mot honom.

"Or maybe I should say friend... with benefits" flinar hon och fingrar lite på en hårslinga i hennes äckligt sönderfärgade lugg. Claires blick är hela tiden fäst på Nathan och jag känner hur tårarna börjar trycka bakom ögonlocken. Men det kan väl inte vara sant? Nathan och Claire skulle väl aldrig.. Han skulle väl aldrig gå bakom min rygg och vara otrogen med Claire?

"And thanks for last weekend. It was great" tillägger hon och med det sagt så vänder hon sig om och går därifrån. Jag stirrar tomt efter henne och vågar inte vända mig mot Nathan.

"Skylynn..." Hans röst väcker mig från min trans och jag rycker till mig min hand.

"Tell me it isn't true. Tell me she's lying!" skriker jag och kunde inte bry mig mindre om alla blickar som kastades på oss.

"I was just trying to protect you" mumlar han och det är inte för ens nu jag inser att jag gråter. Han gör ett försök att torka mina tårar men jag slår genast bort hans hans.

"You tried to protect me by cheating on me?" säger jag och känner hur min röst sviker mig på slutet. Han skakar snabbt och desperat på huvudet och tar ett stadigt tag om mina händer.

"Skylynn, please. I only did it beacause she would literally ruin your life" förklarar han och den desperata undertonen gick inte att missa.

"The only one who is ruining my life is you" snyftar jag fram och vänder på klacken och springer iväg.

~~~~~~~
Asså wow säger jag bara. Igår så såg jag att min bok hade nått plats #2 i tonårsromaner. Det är ju sjukt?! Tack så hemskt mycket till alla och jag hoppas att ni tyckte om kapitlet. Och för er som gillar drama, stay tuned ;)

Har studiedag imorgon så kommer det kommer antagligen att komma ut ett till kapitel någon gång i helgen :)

Rösta, kommentera och var inte spökläsare!

Xx Linn

My badboy love Där berättelser lever. Upptäck nu