1. Just A Feeling

3.8K 71 11
                                    

POV Lisa
Ik kwam verdrietig de garage binnen en zag de jongens zitten. Ze praatten hard met elkaar waardoor ze me niet opmerkten. Mama en papa vechtten alleen maar de laatste tijd. Dat doet zo'n pijn aan mijn hart. "Heey, Lisaaa!" Gilde Michael enthousiast. "Hi guys" zei ik zacht en beet op mijn lip. Ik durfde niet naar Luke te kijken, want volgens mij heb ik een lichte crush op hem. Calum zwaaide blij naar me.

"Hii, de andere meiden komen ook zo" zei Calum. Ik ging tussen Calum en Luke in zitten. Calum en Michael zaten elkaar te slaan. "Jongens, kom op, kap eens met elkaar te slaan" zei Ashton. Ik keek opeens naar Luke. "Lisa, is er iets? Je bent zo stil vandaag" zei Luke en keek me aan. "Naah, mijn ouders maken de hele tijd ruzie" zei ik en voelde mijn onderlip trillen. "Gaat het?" Vroeg hij. Ik knikte dapper, maar voelde de tranen branden achter mijn ogen. "Lisa, het gaat niet, je huilt!" Zei Luke en sloeg een arm om me heen. Ik voelde dat ik langzaam rood werd. Hij trok me tegen zich aan. "Alles komt goed" zei Luke. Ik zag Ashton waarschuwend naar ons kijken. Snel liet hij me los.

De bel ging. "Djaniceee" riep ik en vloog haar om de hals. "Fijn dat je weer terug bent" zei ik. "Amerika is echt super vet" zei Djanice. Ze liep mee naar de garage. Ze zwaaide. "Hii guys" riep ze. Ze gaf hen allemaal een knuffel. Ze vertelde over haar vakantie in Amerika. Ze was in Los Angeles, Las Vegas en Beverly Hills geweest. Ik ben zoo jaloers.

"Ik zie zo erg op tegen school, het is het laatste jaar dat we allemaal bij elkaar op school zitten" zei Calum daarna. "Ik wil ook niet" zei Luke. "Wij allemaal niet" zei Ashton. Opeens stonden Sanne en Laura voor de deur. "Hii babes" zei ik. Ze kenden de weg. Laura had een lichte crush op Calum. Ze ging naast hem zitten en woelde door zijn haar. "Hi Laur, hoe was je vakantie?" Vroeg Calum. "Boooring" zei ze. "Heb de hele vakantie niks gedaan" zei ze. "Hey, waar moet ik nu zitten?" Vroeg ik. Ashton grinnikte. Luke keek me aan, recht in mijn ogen, alweer.

Hij klopte op zijn knie. Ik ging ongemakkelijk op zijn schoot zitten. Iedereen vertelde over hun vakantie. Sanne was in Frankrijk geweest. Luke was in Australie geweest samen met Calum. Michael was daar ook alleen wisten ze het niet. En Ashton en ik waren thuis gebleven. Sinds mijn ouders elke dag ruzie hebben. Ash en ik hebben elkaar nodig de komende tijd. "Jongens, we moeten een feestje geven" opperde Ashton. "Vrijdagavond, mijn huis is groot genoeg" zei Luke. "Mag dat van je ouders?" Vroeg ik en keek om. "Denk het wel" zei hij en glimlachte naar me. Luke is echt super knap geworden in de vakantie. Hij heeft nu een ander kapsel dat hem harstikke goed staat, een soort hoge kuif. En het geeft hem een stoer uiterlijk. Iedereen was knapper geworden. Djanice had een neusoperatie gehad. Deze neus was veel kleiner.

POV Luke
Wat was zij goddamn knap geworden. Haar bruine benen in een wit shortje. Haar blond met blauwe haar viel over haar schouders. Haar stralende lach. Haar strakke zwarte topje. Haar borsten. Haar lekkere kont. Haar prachtige blauwe ogen. Ik kreeg een rare kriebel in mijn buik. What the fuck was dat? Ik heb nog nooit zoiets voor haar gevoeld. Zelfs niet toen we een keertje gezoend hadden. Ben ik langzaam verliefd op haar aan het worden?

POV Lisa
We maakten allemaal ideeen voor het feestje. Er moesten hapjes komen en drank. En de muziek moest geregeld worden. Dat mocht ik doen, samen met Luke. We gaven elkaar een high five. Ik voelde zijn warme hand. En bloosde zachtjes. De hapjes regelden Djanice en Michael. Drank door Ashton en Sanne. En Laura en Calum deden de gasten. Iedereen uit onze klassen kwamen. Ik zat bij Luke en Sanne in de klas. Djanice zit bij Ashton, Laura en Michael. En arme Calum zit alleen in een klas. Maar hij doet gymnasium.

Ik zat altijd bij Sanne en Luke. Wij waren het DD. Dodelijke Drietal. We waren zo druk tijdens de lessen. De leraren zetten ons regelmatig uit de les. Dan gingen we wat rondkloten in de aula. Sanne is een echte bad-ass. Ze rookte vroeger en is gestopt. Maar ze is wel een lieve meid. Ze is super brutaal tegen leraren. Zo had ze eens gezegd dat een leraar homo was. Recht in zijn gezicht. We hebben het altijd super gezellig met zijn drieen. Luke is mijn beste vriend en Sanne mijn beste vriendin. Ik ben zo gelukkig. Sanne is twee keer geschorst. En Luke en ik allebei 1 keer. We hadden een voedselgevecht in de aula. En Sanne had een keer het lerarentoilet gesaboteerd. De Frans lerares vond het niet zo grappig. Wij lagen echt in een deuk daarom.

"Ik ga maar eens, moet bijslapen om de leraren te irriteren" zei Luke en knipoogde naar me. Ik voelde een rare kriebel in mijn buik. Ben ik verliefd op Luke? Ik zag hem altijd als maatje en heb nog nooit wat voor hem gevoeld. In die tien jaar dat we elkaar al kennen. Mijn voorgevoel klopte, ik denk dat ik Luke leuk vind. Ik liep achter hen aan. "Byee, tot morgen" zei ik. "Doei" zei Luke en zwaaide. Hij lachte naar me. God, zijn tanden waren zo wit. Hij liep weg. Ik ging naar boven mijn tanden poetsen. Ik hoorde mijn ouders schreeuwen tegen elkaar. Ik huilde.

En opeens werd ik gebeld. Luke? "Met Luke" zei hij zacht. "Hey, Luke" zei ik en snikte. "Gaat het goed? Je klinkt zo verdrietig" zei hij. "Ja, mijn ouders maken ruzie, en dat doet gewoon pijn" zei ik. "Dat snap ik" zei Luke. "Ik wilde je eigenlijk iets vragen" zei hij. "Wat is er, Luke?" Vroeg ik. "Had jij ook het gevoel dat er een bepaald iets was tussen ons?" Vroeg hij. "Uuhh, waarom denk je dat?" Vroeg ik. "Omdat we normaal heel enthousiast zijn om elkaar te zien, en nu zeiden we bijna niks. We keken elkaar wel aan en die dingen, maar normaal praten we hele veel" zei hij. "Ooh, ik merkte niks nee" zei ik. "Oke, dan is er niks aan de hand" zuchtte Luke aan de andere kant van de lijn. "Tot morgen, Lukey" zei ik. "Tot morgen" zei Luke. Ik hing op. Pap en mam schreeuwden nog steeds.

Ashton kwam naar me toe. "Hee, gaat het?" Vroeg hij. Ik schudde mijn hoofd. "Volgens mij gaan ze scheiden" zei ik. Ashton sloeg zijn armen om me heen. "Het komt wel goed" zei hij. "Welterusten babe" zei Ashton. Ik hoorde hem op zijn bed ploffen. "Welterusten Ash" zei ik. "Trusten" zei hij. Ik woelde nog wat en viel in slaap.

✔Friends Or More? L.H.✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu