5- Yüzük

89.4K 5.3K 2.6K
                                    

Herkese merhabalar👋

Okuyanlar Arslan ve Ahseni şimdiden öyle benimsedi ki bu durumun beni ne kadar mutlu olduğunu ettiğini tarif edemem. 🌸 Okuduğum her yorum daha hızlı yazmam için heveslendiriyor beni. Bu yüzden satır arası yorumlarınızı ve beğenileri unutmayalım. 🙏

Keyifle okursunuz umarım🧡

Kapıyı açtığımda karşımda Bade ve annesini bulmuştum. Bade elinde koca tepsiyle bana bakarken beni beklemiyor gibiydi. Yada görüntüm afallamasına sebep olmuştu.

"Hoşgeldiniz." dedim yüzümdeki sinir bozucu gülümseme ile. Bade basamakta duran ayağını geri çekerken burnunu havaya dikti.

"Hoşbulduk Ahsen" diye beni yanıtlayan annesi ile birlikte "Buyurun" diyerek içeriye davet ettim.

Geçmeleri için yana çekildiğimde ikisinin de bakışlarının bende olduğunu fark edebiliyordum. Zaten yüzümde boydan boya olan morluk, duruşumdaki bozukluk yeterliydi dikkatlerini çekmem için.

İçeriye girdiklerinde terlik vermek istesem de Nisa eğilmemem için işarette bulunmuş, benden önce davranmıştı. Cennet teyze de aynı güler yüzle ve büyük bir sevecenlikle karşılamıştı misafirlerini.

"Bade ver kızım tepsiyi Nisaya" diyerek kızına komut verdikten sonra Cennet teyzeye dönmüştü. "Bade sizin için yapmıştı.Revani. Seversiniz."

"Hamarat kızım benim" diye yağcılık yaptı Cennet teyze. Hangi ara kızı olmuştu?! "Arslan da çok sever."

"Ne güzel.." dedi gülümseyerek Bade. Şimdi onu dışarıdan izleme fırsatı bulmuşken Cennet teyzenin söylediklerinde haklı olabildiğini görüyordum. Hanım hanım duruyordu. Fazlasıyla güzeldi, uzun boyluydu. Boyu boyuna dedikleri cinstendi.

Arslanın reddetmek için hiçbir sebebi yoktu gerçekten. Düşünülesi, evlenilesi bir kızdı. En azından bela yuvası değildi.

"Ama abim öyle herkesin yaptığı tatlıyı da yemez ki annecim" diyerek araya girdi Nisa. Konuşması ile birlikte Yağmurla göz göze geldik. Kaşlarımız şaşkınlıkla havalanmıştı. "Ben çok beceremem zaten ama annem ve Ahsenin yaptıklarını çok sever. Hele Ahsen bir baklava açıyor ki... Abim bize bile bırakmıyor. Kalmıyor tepsiden bir şey düşünün."

Yalandı.

Koca bir yalandı. Bunu neden yapmıştı anlamamıştım ama söyledikleri yalnızca Badeyi rahatsız etmek adınaydı. Evet, baklavayı annemle açardık, az çok bilirdim ama burada asla yapmamıştım. Haftam dolmadan yaşadığım aksiyondan çok bir vakit kalmamıştı ki zaten bana.

"Nisa?!" diye uyarırcasına konuşmuştu. Gözlerine ek eliyle kolunu çimdiklediğinde Nisadan ufak bir inleme duyulmuştu. "Neyse Hanife ayakta kaldınız buyurun geçin."

Bade Nisanın söylediklerine rağmen yüzünü düşürmeden geçti içeriye. Belki Cennet teyzeye yönelik yaptığı bir şovdu belki de fazla takılmamıştı.

Onlar gider gitmez Cennet teyzenin yaptığı ilk şey Nisanın koluna vurmak oldu. "Ne yaptığını anlamıyorum mu sanıyorsun? Vala Nisa evladım demem çiğ çiğ doğrarım seni. Karışma sakın bu işe."

MÂHPAREHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin