Yeni Adım.

12.5K 486 30
                                    

Bugün üniversiteye ilk adım atışım.üniversite bahçesini incelerken sessizce mırıldandım kendi kendime. "Rabbim yüzümü kara çıkarma. Buradan hayırlısıyla hemşire çıkmamı nasip et" dedim. Etrafı incelerken giriş kapısına kadar gelmiştim. Burada benden daha iyi namaz kılan kardeşlerimin olmasını temenni ederdim. Bende onlardan nasiplenip bilgilenmeyi çok istiyorum.

Dersimin olduğu kapıyı açınca sessizce ortalarda bir yere oturma kararı aldım. Sınıfta pek fazla erkek yoktu. Olanlarda zaten şimdiden uğraşacak birilerini bulmuşlardı bile.

Allah'ım sen bu insanları gafletten uyandır.!

Kendi kendime konuşurken kapıdan siyah feraceli, siyah şallı çok güzel bir kız girdi içeriye. O kadar cok isterdim ki yanıma oturmasını.
Oda benim ona baktığımı farketmiş olacaktı ki hic bir yere uğramadan yanıma oturdu. Bugün inşaAllah hep böyle iyi geçerdi. Yanıma oturunca elimi uzatıp "esselamun aleykum ben Hayrunnisa" dedim gülümseyerek. Elimi sıkıp bana cevap verdi kısık sesle"ve aleykum selam bende Sema memnun oldum tanıştığıma" dedi içten içe çekinerek. Tam iki çift laf edeyim derken sınıfa hoca geldi. Mecburiyetten sustm bende.
********

Sonunda okul bitmiş eve yol almıştım. Hemen gidip akşam namazını kılmam gerekti. Ev okula yakın olduğundan yarım saate üstünden yürüdüğüm kareli taşları saya saya eve gelmiştim.

Kapıyı açıp annemin yanağını öptüm arkadan. Ne kadar da güzel kokuyordu. Küçüklüğümden beri annemin kokusunu çok severdim. Onun kokusuyla uyumak benim en büyük hobimdi. Dudaklarımi yanağından çekerek "ben geldim valide sultan" dedim. Annemde garip garip bakarak " aleykum selam nisa hanım " dedi.

Ne olduğunu soracağım sırada annem lafı söyleyi verdi. "Neden babanı beklemeden çıktın çok sinirlendi tek gittiğin için." biraz burun kıvırarak"annecim ben artık çocuk değilim çevresi düzgün yerlerden gidip geldim abartmayın bu kadar" diye cevap verdim.
Bu yaşıma kadar serbest büyüyememiştim. Her nereye gidersem gideyim annem veya babam vardı yanımda o yüzden biraz çekingen biriydim. Arkadaşlarım benim aksime gezer dolaşırdı. Bense onlara bahaneler üreterek geçiştirirdim.

Çok düşünmeden odama geçip feracemi çıkardım. Üstüme rahat şeyler giyerek abdest alıp namaz kıldım. Kuran'ı yerine koyarken annem mutfaktan "odadan çıksanda sofrayı kursak" diyince elimi kurandan çekip mutfağa gittim. Annem işini kendi görürdü ama ben ona pek kiyamazdım.

Biz yemeğimizi bitirdikten sonra annemle okul hakkında kısa bir konuşma geçti. Çok sürmeden kapı çalmıştı. Ben hemen kapıyı açtım ve babamı karşımda görür görmez terlikleri önüne koydum. Birazcık sevimli görünmekten zarar gelmezdi bence.

Ben bulaşıkları yıkayıp odama geçerken annemler hararetli bir şekilde konuşuyorken gördüm fakat pek umursamadan odama geçip ders çalışmayı tercih ettim. Ilk günden ne dersi demeyin. Üniversite bu en iyi şekilde bitirmem gerekir. Ailemin yüzünü kara çıkaramam.

Bir iki saat konulara göz attıktan sonra babamın sesi geldi odaya kadar.
"Hayrunnisa odaya gel konuşmamız gereken konu var."
Ne olduğunu merak ettiğim için hiç ikiletmeden odadan çıkıp yanlarına gittim. Babamın bakışlarından birşeyler sezmiştim açıkçası.
Babam her zaman okumamamdan yanaydı. Bana hep "lise bitsin sana okul son" derdi.
Dedikleri içime o kadar çökerdi ki o bunu asla anlamazdı.
İçime dert oldukça dedikleri ben daha azimli şekilde çalışmaya gayret ettim. Hep dua eder hıçkıra hıçkıra ağlardım. Bunu hiç görmezdi babam.

Sonunda istediğim bölüme birincilikle girmiştim.

Düşündüklerim gözlerimi doldursa da "elhamdülillah" dedim içimden.

Babam tam karşımda oturmuş bana birşeyler söylemek adına sözlere başladı.

"Yarından itibaren okula gitmiyorsun."

Helalini Sev AzizimHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin