Prológus

18.7K 535 19
                                    

Bianca

A síri csendet csakis Mrs. Hampton cipőkopogása zavarta meg.

Minden egyes alkalommal összerezzentem, amikor éreztem, hogy a közelemben jár. Ráadásként a toll is remegett a kezemben, mivel gyakorlatilag semmit sem készültem a mai tesztre.

Amikor a tanárnő ellibbent mellettem hosszú, kordbársony szoknyájában, lopva a mellettem ülő padban dolgozó Shayleen-re pillantottam. A barátnőm szorgosan körmölt, csapkodta a számológépet, és a papírja csak úgy sercegett a tollvonásoktól.

Biztos, hogy egyest kapok erre a tesztre.

Ha egyest kapok, apa kinyír.

A feladatlapomra vezettem a tekintetemet, abban reménykedve, hogy az elmém kitárta kapuit, és megrohamoznak a rejtett információk.

Nem a heti étlapra gondoltam, de sajnos azon kívül semmi sem rohamozott meg.

1.Feladat. Definiálja az periódikus mozgást! „A periódikus mozgás egy mozgásfajta, mely állapotváltozást eredményez." Oké, hát, próbálkozzunk be ezzel. Bekapcsoltam a tollamat, és a hegyét a papírhoz érintettem, amikor az éles csengőszó belehasított a levegőbe. Felpillantottam; minden osztálytársam lerakta a tollát, és a kezébe vette a tesztet, amit átnyújtottak a körbejáró Mrs. Hamtpon-nak. Lehajtottam a fejem, és villámgyorsan lekörmöltem, ami az utolsó pillanatban az eszembe jutott, bár sejtettem, hogy egy árva pontot sem kapok majd érte. Ez az első jegyem fizikából az idén, és máris egy karóval kezdek. Nagyszerű.

A diákok székcsikorgatások közepette tápászkodtak fel, és a füzetüket a mellkasukhoz szorítva törtek utat maguknak a kijárat felé.

Hát persze, ebédszünet van.

Shayleen csak a folyosón ért be, amikor már a fél utat megtettem az ebédlőig. Rakott, kék szoknyáját húzogatta, amikor besorolt mellém.

- Na? Hogy sikerült? – kérdezte vidáman. Shayleen McDonald az osztály remeke volt a reáltárgyakat illetően, így nem csodálkoztam, hogy a kisujjából kirázta ezt a tesztet.

- Katasztrófa. – sóhajtottam lemondóan.

- Katasztrófa? Mi? Hol? – torpant meg velünk szemben letaglózott arccal Marisol Goodwin. Marisol csak kilencedikes volt, de a mellettem lévő szobában lakott, és az apja miniszterelnöki mivolta miatt ugrott minden negatív értelmű szóra.

- Csak Bianca fizikadolgozata. – legyintett Shay, és már tovább is lökdösött onnan. Megvan bennem az a képesség, hogy a legirritálóbb emberekkel is el tudok cseverészni, a legjobb barátnőm azonban közel sem ilyen türelmes, így gyakran ő húz ki a nehéz szituációkból. Lesétáltunk a földszintre, és a golyóálló üveggel védett ebédlő felé igyekeztünk.

Az élet közel sem volt normális a Csillagfény Magániskolában. A név igencsak megtévesztő, csillagfényt még ünnepnapkor sem engednek látni, nemhogy rendszeresen.

A suliba csupán száz diák jár, de ők mind-mind politikusok, befolyásos üzletemberek, vagy éppen a világ vezetőinek gyermekei, akik emiatt fokozott veszélynek vannak kitéve. Itt, a svájci Alpok szívében nemcsak rejtegetnek minket a világ elől, de azt is megtanítják, hogyan kell megvédeni magunkat, ha arra kerülne sor.

Mindannyian az iskolaépülethez tartozó kollégiumban lakunk, kétfős szobákban. A tanítás csupán egy hete kezdődött el, és az én tavalyi szobatársam, Miranda már leérettségizett, így azóta egyedül birtoklom a hetvennégyest. Párcserére sajnos nincs lehetőség, így a remény, hogy Shay átköltözik hozzám a zsarnok Clarissa mellől, szertefoszlott.

Tűz és vízWhere stories live. Discover now