Aatrox

325 7 0
                                    

Aatrox je legendární válečník, jeden z pěti, kteří zůstali ze starobylé rasy známé jako Darkin. Vládne svojí masivní čepelí s elegancí a vyrovnaností, sekajíc naskrz legie nepřátel se stylem, který je hypnotický na pohled. S každým poraženým nepřítelem Aatroxovo zdánlivě živé ostří saje krev padlých. To jej posiluje a pohání Aatroxovu brutální a elegantní podobu zabijáka.

Nejstarší příběhy o Aatroxovi jsou staré jako historie sama. Vypráví o válce dvou velkých stran, známých pouze jak Protektorát a Magistři. V průběhu časů, Magistři vybojovali řadu drtivých vítězství, zanechávajíc na pokraji vyhlazení své zapřísáhlé nepřátele. V den závěrečné bitvy byly síly armády Protektorátů přečísleny, vyčerpány a špatně zásobeny. Nevyhnutelnost porážky byla evidentní.

Když se zdálo, že je všechna naděje ztracena, objevil se v řadách Protektorátu Aatrox. Pouhých pár slov stačilo, aby se vojácí bili až do posledního dechu, a těsně před tím než se sám vrhnul do boje. Jeho přítomnost pozvedla zoufalé vojáky. Zpočátku jen užasle sledovali, jak se tento neznámý hrdina prosekává přes řady společných nepřátel, jeho tělo a čepel se pohybovali v souladu jako jeden. Brzy mezi válečníky převládla touha po boji. Následovali Aatroxe do bitvy a každý sám bojoval s nezměrnou zuřivostí deseti mužů dokud naproti vší pravděpodobnosti nevybojovali vítězství.

Po bitvě Aatrox zmizel, ne však divoká zuřivost armády Protektorátu. Jejich překvapivé vítězství vedlo k dalším vítěztvím, až se konečně vrátili triumfálně domů. Jejich krajané je oslavovali jako hrdiny, a ačkoliv zachránili celou jejich civilizaci před zničením, temnota se zmocňovala myslí válečníků. Něco se změnilo. Časem  vzpomínky na bitvu zmizely, aby byly nahrazeny ponurým zjevením: jejich hrdinské činy, ve skutečnosti, byli jen brutální krutostí, spáchané vlastníma rukama.

Příběhy jako takové se nalézají mezi mýty mnoha kultur. Pokud všem uvěříme, tak Aatroxova přítomnost změnila průběh některých nejdůležitějších válek v historii. Ačkoliv si jej tyto příběhy pamatují jako zachránce v temných časech, Aatroxovo skutečné dědictví je svět plný konfliktů a svárů.

League Of Legends - Příběhy PostavKde žijí příběhy. Začni objevovat