KAT-PUSULA

17.8K 606 86
                                    


"Seni bırakmayacağım senin için ölene dek" diyen fadekar, ensesin de her gün ölümün karanlık soluğuyla yaşayan bir adama aşık olmaya devam edecek kadar cesur, onu koruyacak kadar korkusuz bir kadının kara sevdasını okuyacaksınız bu hikayede.

◇12 yıl önce verilen bir söz.

"Hayatımı kurtardığın da gelinim olacaksın." Sustuğun da küçük kızın yüzünün daha kırmızı ve daha şaşkın bir hal almasına sebep olmuştu çocuk.
Aralarında ki sessiz anlaşmaya çocuk bu şekil de mührünü basıyordu. Küçük kıza onu beklemesini, kalbini kabul ettiğini söylemişti. Küçük kız utansa da ona onu bekleyeceğini söylemeliydi. Kafasını kaldırarak kocaman bir okyanusu andıran gözlerini tüm karalılığıyla çocuğa sabitledi.

" Hayatını kurtardığım da, gelinin olacağım."

Çocuğun yüzündeki tebessüm gülümsemeye dönüşerek tüm yüzüne yayıldı.

***

◇12 yıl sonra kaderin birleştirdiği imkansız bir kara sevda.

Zor nefes alsam da, sözümüzü unutmadığımı bilmeliydi. Ben ona gece' nin şahitliğin de bütün kalbimle bir söz vermiştim.

" E-ğer yaşar-sam sözü-mü tu-tup..."

Soluklarım ciğerlerimi parçalarcasına hızlanırken, konuşmama izin vermiyordu artık.

" Gelinin olacağım. "

Kollarında beni sıkıca tutan bu adama, sırtımdaki kurşunun soğukluğuyla ürpererek fısıldadım. Elim yanağından kayıp zamanda yol alırcasına boşluğa düştüğün de kocaman kale' yi andıran bu adam' ın çığlıkları gece' yi inletti.

Zaman durduğun da rüzgar bembeyaz gelinliğimi savurmayı bırakmıştı.

Ay ve Güneş kanla yazılmış yazgıları gibi, gece kana bulandığın da birleşmişti. Dolunay soğuk zemini kaplayan koyu kırmızı kanın alıcılığı ile gecede ki hüznü aydınlatıyordu.

Gelinin olacağım.

Sevdiği adamın hayatının bedelini kanıyla öderken, kader sözünü ne zaman tutacaktı. Kanın kokusuyla yıkanmış olan gece de, gündüzüne kavuşan her gece gibi, sevdalarının karanlığına da doğacak mıydı Güneş..?

●●●
Herşey, verilen bir söz, kurtarılan bir hayatla başladı. Kader tesadüf kisfesi altında sarmaşık gibi sardı kalpleri. Bir gün kavuşmak için ortaya attığı bir sebepti çoçuk için ama o sözü tutmuştu kız. Öyle böyle bir söz değildi. Asıl şimdiydi savaşları.

Birbirleri için, kopacak büyük fırtına da enkaza dönüşmemeyi başarıp, gecede güneş açtırmalıydı onlar. Zordu sevdaları ama çok şeyin üstesinden gelmişti dillenemediği halde.

Gece kanla yıkandı, alın yazılarının mürekkebine bulandı. Adamın haykırışları inletti semayı. Gitme kal dedi ama kadın;

Senin için gitmek zorundayım. Canına karşı canım.... dedi.

Dönecek mi sevdasına, kırmızıyla savaşıp delebilecek mi kör karanlığı hep birlikte göreceğiz..?

Kapak tasarımı minik kuşuma...aptalıma @bluelif elifime aittir. Aşkkuşum seviyorum seni. Biliyorum dediğini duyuyorum gıcık... :))

◇İkinci seri 27.10.2015 tarihinde yayınlanmaya başlanmıştır.

◇Birinci seriyi okumadan ikinciye başlamanızı önermiyorum; kurguyu ve olay akışını anlamakta zorluk çekersiniz ve eksik hissedersiniz okurken. Şiddetle tavsiyem ilkini okumanız sonra ikinciye geçmenizdir. Bölümleri eklemeye yazarınız dinlendikten sonra başlayacaktır.

...ADENAY...

KALBİMDEKİ AY TUTULMASI♟PUSULA2 ✘ (Ara Verildi )Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin