Prolog

106K 267 25
                                                  

"Macha apa mau worda?"

"Teh o ais satu"

"Tewwowais satu. Makan?"

"'Makan takmau"

Selepas mencatit pesanan di atas kertas, mamak tadi pun berlalu pergi dari meja. Syauqi senyum nipis, sentiasa terhibur dengan dialek seorang mamak cuba cakap bahasa Melayu.

Syauqi mengeluarkan handphone dan genggam kemas. Dia ambil pengajaran dari hal kelmarin. Silap dia juga mengeluarkan handphone dengan tergesa-gesa sampai jatuh menyembah bumi. Skrin handphonenya sekarang retak seribu tapi masih berfungsi. Syauqi langsung tak ada niat untuk repair handphone.

"Masih elok lagi, boleh scroll, boleh like status makwe Facebook, boleh double tap buah dada gadis Instagram, cukup lah", ujarnya di dalam hati.

Dia ada misi.

Misi yang dah lama dia pendam sejak putus cinta monyet zaman persekolahan dengan Lisa dahulu. Bukannya Syauqi tak move on tapi dia masih tak boleh lupakan apa yang Lisa telah lakukan padanya.

Lisa tidaklah cantik seperti model ataupun artis. Tapi satu perkara yang Syauqi suka pada Lisa adalah buah dadanya yang mekar. Di sebalik baju sekolah Lisa, Syauqi geram setiap kali melihat Lisa menggeliat. Membonjol menongkah langit. Kadang kadang dia sengaja buat buat tanya soalan di meja belakang untuk melihat Lisa melabuhkan dadanya di atas meja sebelah. Lisa hanya pandang sambil tersenyum. Naif.

"Kesian Lisa penat nak kandar dua bijik chamber yang besar tu hari hari, bila lah dia nak bagi aku merasa tampung berat tu"

Angan angan Syauqi untuk menongkat buah dada Lisa tak pernah jadi kenyataan.  Hanya dia saja yang tahu rasa pedihnya bila sedang asyik mengunyah choki choki yang dibeli di kedai runcit Pak Hasyim, waktu berjalan pulang terserempak dengan Lisa sedang asyik bermadu kasih di dusun dengan Zakaria, budak kelas 4c.

Choki choki rasa seperti air sawah. Kelat, payau, pahit. Hati Syauqi retak seribu melihat Lisa dibelai Zakaria, sama retak seperti handphonenya.

Sejak putus cinta monyet, Syauqi berjanji tak mahu mencintai wanita lagi, dan bersumpah mahu berzina hingga ke akhir hayat.

Berzina Hingga Ke Akhir HayatWhere stories live. Discover now