''Göz kalbin aynasıdır'' Göz teması :

544 12 3
                                    

Gerçek hislerimiz yüzümüze direkt olarak yansır.Bunu çoğu insan engelleyemez ve kendi duygularını ister istemez açığa çıkarır.Bu durumu örnekler üzerinden açıklayacak olursak sıkça karşılaştığımız ''yalan'' konusu üzerinden gidelim.Eğer birisi size yalan söylüyorsa :

1)Gözlerinize direkt olarak bakmaktan kaçınır. 

Yalan söylerken yakalanmaktan korkan kişi, her hareketinin incelendiğini düşündüğünden sizden uzağa, yere doğru bakar. Bazıları da vardır ki yalanı anlaşılmasın diye, alışılmadık bir biçimde gözlerinizden gözlerini ayırmamak için özel çaba sarf eder.

2)Uzun cümleler kurmaya çalışırlar.

Yalan söyleyip söylemedikleri sorulduğunda kısaca "Hayır" demek yerine, "Hayır kesinlikle yalan söylemiyorum" diye cevap verir veya hiç cevap vermeden size bu bilgiyi nereden öğrendiğinizi sorarlar.  

3)Tuhaf vücut dili gözlemlenebilir.

Bazı insanlar yalan söylerken sıklıkla göz kırpar, bazıları da az gülümser veya ses tonlarında ani iniş çıkışlar yaşarlar.Bazı insanların da  kollarını önünde kavuşturması ise o kişinin yalanını ele  vermemek için kendini size 'kapalı' tuttuğu anlamı taşıyabilir.  

4)Savunmacı tutum sergileyebilir.

Yalan söylediği anlaşılan kişi, etrafındakilere suçsuz olduğunu inandırmak için aşırı savunmacı bir tutum sergiler. Hatta onu yalan söylemekle yok yere suçluyormuşsunuz gibi, size kızıp aşırı alıngan davranabilir. Bütün bu çaba ve daha fazlasını, aslında konuyu değiştirebilmek için sarf eder.  

Yayımlanan bölümlerin sonuna geldiniz.

⏰ Son güncelleme: Sep 02, 2015 ⏰

Yeni bölümlerden haberdar olmak için bu hikayeyi Kütüphanenize ekleyin!

Beden DiliHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin