Wedstrijd

544 21 3
                                    

Het is zover, vandaag speel ik mijn eerste wedstrijd. Cool hah. Ja, maar ik was ook wel bang. Scott zei dat er kans was dat net als bij de vorige death pool, de moordenaar in het vijandige team zit.

Het was een thuiswedstrijd voor Beacon Hills (ons team). Liam drukt nog snel een kus op mijn wang voor hij zijn helm opzet. "Succes," zeg ik.
Ik ga naast Garret op de bank zitten. "Hoe veel zijn er aanwezig?" Vraag ik. "Wyrgiot's?" Vraagt hij. "Nee, varkens. Ja natuurlijk sukkel!" Zeg ik. "Een stuk of tien. Violet en drie andere meiden zitten op de tribune's. Twee jongens zitten in het vijandige team. En vier anderen staan om het veld heen. En dan heb je ons twee nog, dus dat is 12," zegt Garret. Ik knik. "Mooi zo."

De eerste helft loopt soepeltjes, en zonder verwondingen. We staan helaas wel met 12-16 achter. Maar daar zou ik snel verandering in brengen, sprak ik met mezelf af. Als de break over is, pak ik mijn stick en ren het veld op. Ik hoor veel commentaar van het tegenspelende team. "Maar ze is een meisje! Jullie team suckt dus zo erg dat jullie meisjes toelaten!" Roepen ze lachend. Maar twee jongens houden zich erbuiten. Ik nam aan dat zij de andere wyrgiot's waren.

Links van mij staat Garret, rechts Liam. Ik hoor de scheidsrechter fluiten en maak me klaar voor het spel.

Ik kijk eerst Garret en vervolgens Liam even strak aan. Beiden geven me een knikje. Vanaf het moment dat ik Liam recht aan keek, leek alles in slowmotion te gaan.

Als het spel van start gaat,  heeft iemand van de tegenpartij de bal. Ik ren naar hem toe en als hij de bal gooit vang ik hem uit de lucht. Ik sta een paar meter van Liam verwijderd en gooi hem naar Liam. Liam vangt hem en rent richting de goal. Ik ren parallel aan hem.
Hij gooit de bal weer terug naar mij en ik gooi hem in de goal. Iedereen juicht.

Liam loopt naar me toe. "Goed gedaan," zegt hij. Ik knik.

Vervolgens worden er door ons team nog een aantal punten gescoord, waarvan er 3 van mij zijn. Door het vijandige team helaas ook. Het staat nu 28-24 en wij staan voor.

Als de wedstrijd tegen het einde loopt, worden beide teams iets ruwer. Garret heeft de bal en Liam en ik rennen als gekken achter hem aan, ons door tegenstanders heen beukend. Als Garret de bal omdat hij vast zit naar Liam speelt, speelt die hem naar Stiles. Stiles gooit hem meteen de goal in. Iedereen juicht, behalve eentje.

Ik hoor een kreun achter me, en zie Liam met zijn handen naar zijn zij grijpend op de grond liggen. "LIAM!" Gil ik. Ik ren naar hem toe en kniel naast hem neer, mijn helm naast me in het kunstgras gooiend. Scott, Stiles en Garret staan al snel om me heen. Twee jongens van het andere team komen ook op ons af gerend, en meer mensen langs de zijlijn komen kijken. Allemaal wyrgiot's.

"Liam? Liam wie was het?" Vraagt Garret. "13," kreunt Liam. Ik verplaats voorzichtig zijn handen van de grote gapende wond naar zijn borstkas. Ik kijk even om me heen en zie geen gewone mensen. "Waarom heelt het niet?" Vraag ik zo zacht mogelijk aan Scott. "Het is monnikssap. Een soort Gif voor weerwolven," zegt hij. Ik denk even na en knik dan. "Hij moet naar Deaton," zegt Stiles. De anderen knikken instemmend.

"Ik ga wel," zeg ik. "Nee," hoor ik een van de wyrgiot's. "Jullie spelen door. Het zou te veel opvallen. Wij nemen hem mee. Kom na de wedstrijd naar de praktijk," zegt het meisje. Liam kijkt me even bezorgd aan. "Maar wat nu als-" probeer ik, maar Liam kreunt iets door me heen. "Speel. Je moet spelen. Je moet winnen," kreunt hij. Ik kijk hem even recht in zijn ogen aan.

Ook de coach komt nu aanrennen. "Goed dan," zucht ik. Ik haal de helm van zijn hoofd en druk een kusje op zijn bezwete voorhoofd. Als ik weer opsta pakken twee wyrgiot's- een jongen en een meisje- Liam vast en slepen hem het veld af.

Garret bied me zijn hand aan en trekt me omhoog. "Komt wel goed," hoor ik Scott zeggen. Ik knik, en zet mijn eigen helm terug op. "Blijf uit de buurt van 13. Na het spel handelen wij wel met hem af," zegt Garret. Scott en ik knikken en Stiles staart ons alleen maar aan.

Ik loop terug naar mijn positie. Niet dat die nu nog zo super was, aangezien Liam er niet meer was.
Coach heeft Stiles naar voren -op de plek van Liam- geschoven en Greenberg zuchtend en mopperend op Stiles' plek gezet.

Ik ben woedend, en kon me niet weerhouden om 13 de hele tijd aan te blijven staren met een boze blik.

Voor ik het weet is de wedstrijd voorbij. Wij wonnen.
Als ik van het veld af ren, kleed ik me niet eens om. Ik grijp mijn spullen in de kleedkamer en ren het gebouw uit.

Bedankt voor de views!!! Echt! Bijna 550! Super cool!

The Maze Runner Scorch Trials (hun officiële twitter account dan) HEEFT MIJN FREAKING TWEET GEFAVORIET!! ik weet dat het niet heel bijzonder is, maar ik vind het freaking gaaf!

Can't hold usWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu