.voorwoord

4.6K 204 16

Synopsis

een·zaam: zonder gezelschap; alleen

ge·luk·kig: 1. voorspoedig, door het lot begunstigd 2. genietend; tevreden

"Eenzaamheid temidden van velen is de pijnlijkste eenzaamheid."

Authors Note

Dit verhaal heeft al eerder online gestaan, in een andere versie. Ik heb alleen in een impulsieve bui besloten de herschreven versie online te zetten. Voor als het je eerste keer is dat je dit verhaal leest: je kunt gewoon overslaan naar de synopsis, als je alle redenen waarom ik dat precies gedaan hebt niet hoeft te weten. Voor degenen die dit verhaal herlezen: je zult waarschijnlijk een groot deel van dit verhaal herkennen, want heel veel is er niet veranderd, maar ik zou het toch waarderen als je even leest waarom ik het precies heb veranderd. 

Laatst heb ik, om vier uur 's nachts, Eenzaam herschreven. Waarom ik dat gedaan heb, weet ik niet precies meer, maar ik was de oude versie aan het lezen en zag zoveel dingen die nog verbeterd konden worden. Ik dacht niet dat ik met die herschreven versie ooit wat zou doen, maar de laatste tijd speelde toch het idee om het online te gooien door mijn hoofd.
En dat is omdat dit verhaal nog steeds zoveel gelezen wordt. 

Soms krijg ik een maand geen meldingen op dit verhaal en dan ineens krijg ik er tweehonderd stemmen op in één dag. Het lijkt alsof dit verhaal eens in de paar weken weer een piek krijgt, en naast het feit dat het me heel erg verbaast en dat het ook best wel leuk is, is het ook redelijk zorgwekkend.

Ik heb dit verhaal een jaar geleden geschreven, toen mijn schrijfstijl al redelijk ontwikkeld was en ik begon wat serieuzere verhalen te schrijven. Het is redelijk goed, zeker in vergelijking met wat ik nog meer schreef rond die periode, maar het is gewoon nog steeds best slecht. Dat zeg ik niet omdat ik wil dat jullie allemaal massaal gaan commenten 'o, maar het is zo mooi geschreven', maar omdat ik oprecht vind dat dit verhaal veel beter kan, en eigenlijk ook moet. 

Ik krijg soms ineens berichtjes van mensen die een zelfde probleem hebben als de hoofdpersoon, en omdat ik weet dat dit verhaal een aanleiding is voor mensen om hulp te zoeken, te realiseren dat ze ook een dergelijk probleem hebben of me op zijn minst een berichtje te sturen waarin ze hun hart luchten, wil ik niet dat het een verkeerd beeld schetst van de werkelijkheid. Zelf heb ik ook een tijdje met een eetprobleem gezeten, en ik weet hoe lastig het is om hulp te zoeken. Als dit verhaal ook maar één iemand helpt, ben ik al ontzettend gelukkig, maar de vorm waarin het nu geschreven is, vind ik niet helemaal waarheidsgetrouw. Het is te geromantiseerd, te lief, en de waarheid is: eetstoornissen zijn niet mooi.
Het feit dat veel mensen het lezen is geen aanleiding om me beter te voelen over het verhaal maar juist een aanleiding om het nog beter te maken.
Dus vandaar dat ik de herschreven versie van dit verhaal online wil zetten. Het kan me vrij weinig schelen of mensen het dan juist meer of minder gaan lezen, want ik heb inmiddels begrepen dat dit verhaal daar niet echt meer om gaat. Het gaat om het feit dat ik er mensen mee kan helpen, of dat er nu twee of tweehonderd zijn.

Dus. Bij deze. De herschreven versie van Eenzaam.

Liefs,
Suzanne.


Genre:

Kortverhaal.

Muziek

Ook dit verhaal heeft bij elk hoofdstuk een nummer staan. Het heeft niet altijd een speciale betekenis, het kan ook gewoon een goed nummer zijn en goed bij het hoofdstuk passen. Om te beginnen hebben we het nieuwe nummer van Ed, want hoe vaak ik er ook naar luister, het blijft steengoed.

Opdraging:

Aan iedereen die zich wel eens onzeker of alleen heeft gevoeld en daarmee dus ook aan mezelf.


EenzaamLees dit verhaal GRATIS!