-8-

259K 9.7K 491
                                    

Genç kız ertesi gün uyandığında, son kez odasına baktı. Bu gece başka bir eve geçme zamanıydı. Kıyafetlerinin yarısından fazlasını diğer eve götürmüşlerdi bile. Yağmur odasındaki balkon kapısını açtığında, sıcak bir rüzgâr yanaklarını okşadı ve saçları dağılıp yüzüne düştü.

Uzun bir süre karşısındaki muazzam görüntüye baktı. Odasındaki İstanbul manzarasını hiçbir şeye değişmezdi.

Saatin geç olduğunu fark ettiğinde, üstüne rahat bir elbise giyinip, saçlarına bir toka yardımı ile ev topuzu yaptı ve banyoya gidip, rutin işlerini halletti. Aşağıya indiğinde ise, Nesrin Hanım'ın sesini duymuştu.

Salona indiğinde, yüzüne sahte bir gülücük yerleştirip "Günaydın." dedi.

Nesrin hanım hemen bakışlarını Ahmet Bey'den ayırıp, güzeller güzeli gelinine baktı ve gülümsedi. "Günaydın benim güzeller güzeli gelinim dedi ve yanına oturmam için eli ile koltuğu işaret etti.

" Yağmur, kızım geç otur"

Yağmur üstündeki elbiseyi eli ile düzeltip koltuğa oturdu.

"Gelinliğini getirdim güzelim. Ayrıca kuaförünü eve çağırdım. Herkesin önünde hazırlanmayı pek sevmiyorum. "

"Buna ne gerek vardı ki şimdi Nesrin teyze? "

"Gerek vardı bence. Burada rahat üstünü giyinirsin, sonrasından Buğra seni güzelce evinden alır."

Yağmur içten içe, kadının her şeye karışmasından dolayı sınır olmuştu, fakat babasından dolayı sesini çıkaramıyordu." O zaman Didem'e haber vereyim ben. " dedi ve oturduğu yerden kalkıp odasına gitti. Telefonu şarjdan çıkarıp, Didem'in telefon numarasını tuşladığında, sinirden volta atıyordu.

" Ooo gelin hanım günaydın." dedi gülerek. "Nasılsın bakalım, heyecan var mı?"

"Didem, kaynanam kuaförü eve çağırmış. Her şeye karışmasına o kadar sinir olamaya başladım ki. Sen iyisi direk buraya gel. "

" Kaynana gibi kaynana desene sen. O zaman şöyle yapalım, ben kahvaltımı bitirip, hemen yanına geleyim. "

" Tamam tatlım, hadi görüşürüz! " dedi ve kardeşine telefonda bolca öpücükler yolladı.

Bildirimlere baktığında ise sırf Instagram'dan 396 tane bildirim geldiğini gördü. Buğra'nın kuzeni çifti bir fotoğrafa eklemiş, millet deli gibi bir sürü beğeni atmıştı. Gizli çekim olmasına rağmen, Yağmur fotoğrafı çok beğenmişti. Meraktan yorumlara tıklayıp birkaç tanesini okumaya başladı.

"Ah ah gitti yakışıklı çocuk."

"Yakında bunlar da boşanır, merak etmeyin. "

" Kız bayağı bir suratsız, neresini beğenmiş? "

" Ayy çok tatlılar! "

"Damat bence kızın yanında sönük kalmış."

" Zenginlerin kınası ayrı bir şekil oluyormuş."

"Dünyada ne tuhaf insanlar var. " diyerek, telefonu yatağın üstüne attı. Yaklaşık yarım saat sonra, Müco birkaç elemanını toplayıp, bizim eve geldi. Gelin topumuzu yaparken, bayağı bir ter döktü ama uğraştığına fazlasıyla değmişti.

***

Didem saçını yaptırırken, Emir'i tekrardan göreceği için oldukça heyecanlıydı. Genç adam, ilk günden sesi ve duruşu ile aklını almayı başarmıştı. Telefonunu alıp, sosyal medya hesaplarından Emir'i aradı ve başarıya ulaştığında kocaman gülümsedi. Profilini açıp, en ince detayına kadar incelendiğinde, kendisinin önceden Almanya'da yaşadığını öğrenmişti. Teker teker resimlerine baktıktan sonra, telefonunun ekranını kilitleyip, çantasına attı.

BABAMIN VASIYETI 1 (KİTAP OLDU) #Wattys2019Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin