17-GÜVEN(2)

99.6K 3.1K 614
                                    

Billie Eilish - Bad Guy🎶

(Bölüm son kısmı eksik şekilde yayınlanmış :(  Bu bir düzeltme bildirisidir.)

———

Elindeki kalemi tahtaya yapıştırılan otelin resminin üzerine bastırdı Tuğba. Gözlerini gözlerime dikti ve gülümsedi.

"Süleyman, farklı bir kimlikle giriş yapacak. En net görüntüyü otelin girişinde aldık ancak henüz işlem yaptırmadı, lobide, biriyle yapacağı görüşmeyi bekliyor. Dikkat çekmemek adına lüksten kaçınarak daha makul oda seçimleri yapmak zorunda, bu da ikinci ve beşinci kat arasında olacak demek. Akın?"

Devam etmesi için sözü Akın'a bıraktığımda bütün dikkatimle ona döndüm. Akın, güvenlik kameralarının farklı açılarından görüntüler yansıyan ekranlardan birine farklı bir liste açtı.

"Duruma uygun otuz altı oda görüyorum. Farklı katlarda olmak üzere ikisi rezerve edilmiş. Süleyman'ın girişinden beri herhangi bir giriş yapılmadı," dedi eliyle bir ekranı işaret ederek. Resepsiyonu doğrudan gören kameraydı bu. "Müşterileri bekletiyorlar."

"Odanın güvenliğini sağlıyorlar..." diye kendi kendine mırıldandı Tuğba.

"Aynen, ama katlarda olağan dışı bir hareket yok."

"Kambur nerede?" Tuğba gözleriyle ekranların hepsini taradı.

"Hâlâ ortalarda görünmüyor," diye mırıldandı Akın.

"Kambur mu?" diye sorarken buldum kendimi. Bütün olanlar çok normalmiş, bir aksiyon filminin ortasında değilmişim gibi bir tek bu kafama takılmıştı. Aferin Yankı.

"Kambur, Süleyman'ın yancısı," dedi Tuğba kalemini tahtada kaydırarak bir resmin üzerinde durdu. Yüzü kemikli, iri gözleri olan bu adamın kulağının ardından başlayarak başının yanını kaplayan bir dövme vardı. Rengi solmuş bu dövmenin ucu yokmuş gibi duran kaşlarına uzanıyordu.

"Süleyman'ın tek güvenli barikatı. Onu sırtında taşıdığı bir rivayetten dolayı adına Kambur denir. Gereksiz sadık koruma."

Ayağa kalkıp Tuğba gibi yazı tahtasının önünde durdum ve her ayrıntıyı dikkatle incelemeye başladım. Köşede tamamen başka şeylerle ilgilenen Giray, bu esnada kafasını gömdüğü tabletten kaldırarak bana bakmıştı.

"Sormak istediğin bir şey var mı?" dedi Tuğba. Tıpkı bana detayları anlatmayı teklif ettiğinde olduğu gibi sesi hevesliydi.

"Eğer güvenliğe bu kadar önem veriyorlarsa..." diye başladım cümleye. Gözlerim tahtada dolaşmaya devam ediyordu. "Onlar da gizlenmeye başvurmuş olamazlar mı?"

"Kesinlikle öyle yaptılar," dedi Kaan yanıma gelerek. "Dişi gangster seni."

Ona sadece gözlerimi devirdiğimde Tuğba aldı sözü.

"Bütün adamları birer otel personeline bürünmüş durumda. İyi bir noktaya değindin aslında, ancak Kambur hiçbiri sorun değil. Amacımız arbede çıkarmak değil, Kambur'u uzaklaştırarak Süleyman'a konmak."

"Nasıl uzaklaştıracaksınız?" diye sordum.

"Konuya geniş bak," dedi Tuğba. "Süleyman bu kadar gizlenirken neden bir otelde konaklamak zorunda kalsın ki?"

"Neden?" dedim dümdüz bir sesle.

"Yurtdışına sızmadan önce bir amacı olmalı değil mi? Ve ne tesadüftür ki aynı otelin ardında gizlenmiş bir kumarhanede bu gün masaların yarısı kapatılmış. Orada gerçekleşecek önemli bir görüşmenin haberini aldık. Bu da Giray Bey için oldukça önemli bir detay. Yani kendisi öyle söylüyor..."

MÜPHEMHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin