28. Levi: maakt er graag een puinhoop van

3K 220 38

28. Levi: maakt er graag een puinhoop van

Hij was tekeer gegaan bij Zoë, want hij was woedend geweest en nu was hij het nog steeds. Hoe kon ze? Niemand had eerder zoiets bij hem geflikt. Dit was dus één van de redenen waarom hij niet aan een vast vriendinnetje deed. Op het moment dat je iemand kon vertrouwen, deed ze dit.

Thuis had hij met zijn gebroken pols tegen de muur geslagen en dat had hem zo'n pijn opgeleverd dat hij sterretjes gezien had. Hij zag de zwarte vlekken nu nog steeds dansen voor zijn ogen en hij twijfelde of hij niet terug naar de dokter moest om te kijken of hij nog een stukje bot gebroken had.

Hij was niet gegaan en lag nu op zijn matras in zijn studentenkamer naar het plafond te staren.

Natuurlijk was dit wat meisjes deden. Ze waren gemeen en duivels. Zelfs Zoë met haar onschuldige uiterlijk was het. Ze is anders, had hij geroepen, maar dat was blijkbaar alleen maar een illusie. Ze was uiteindelijk helemaal niet zo anders. Het was gewoon een wens van hem geweest.

Hij hoorde dat zijn deur kraakte en bromde: 'Donder op en laat me met rust. Ik heb geen behoefte aan gezelschap. Bovendien heb ik een rothumeur en je wilt niet met mij in één kamer zijn als je van het leven houdt.'

Op dat moment sprong er iets op hem en hij gaf een gil van schrik. 'Mauw?' zei de kat en begon rond te stampen op zijn borstkas, terwijl ze luid spinde. Blijkbaar had ze niet door dat haar slachtoffer verstijfd was. Ze kneedde zijn bovenlichaam, haar nagels waren uitgeschoven, waardoor het nog zeer deed ook.

Levi was niet meer in staat om zich te verroeren. Hoe kwam die rotkat hier? Hij hield niet van die beesten. Voorzichtig probeerde hij het dier op de grond te zetten, maar het leverde hem een blazende kat op die geen centimeter aan de kant ging.

Floddertje spinde tevreden, terwijl ze op zijn buik lag en hij voelde de warmte van het kleine poezenlijfje.

Hij woog zijn opties af. Hij kon schreeuwen om hulp en daarmee zou hij toegeven dat hij bang was of hij kon wachten tot Floddertje er zelf genoeg van had.

'Is er iemand thuis?' riep hij toen zo hard mogelijk. 'Ik heb een... probleem. Er zit een kat op me.'

Hij hoorde het gelach eerst en toen verscheen het hoofd van Liam boven hem. Zijn vriend tilde voorzichtig de brommende en blazende kat van Levi's buik en zette het dier op de grond die er meteen vandoor ging.

'Ik dacht: Ik kom eens op bezoek bij mijn beste vriend, maar ik had niet verwacht dat je met een meisje in bed zou liggen.'

'Een kat,' gromde Levi die rechtop ging zitten, 'is geen meisje. En ik houd niet van die duivels.'

'Wel van meisjes,' zei Liam grappend en hij plofte op de matras, omdat het de enige plek was waar hij kon zitten. 'Wat is je kamer knus en gezellig,' zei hij toen spottend.

'Ja, lach maar. En van meisjes heb ik ook even genoeg.' Als voorbeeld hield hij zijn arm omhoog. 'Dit heb ik opgelopen na een date met Zoë.'

'Die chick van mijn feestje?'

Levi knikte bevestigend en hij staarde naar zijn arm. Hij moest Nienke nog steeds vertellen dat hij voorlopig niet kon werken als ze geen andere klusjes voor hem had.

'Ze zag er niet zo gewelddadig uit dat ze je een gebroken arm bezorgd,' zei Liam langzaam. 'Is ze zo wild?'

'Nee, het is mijn eigen schuld. Ik vond schaatsen een heel goed idee, maar het was dom. Zoals de meeste dingen die ik bedenk.'

Het was Liams idee geweest om uit te gaan en hij had het een geweldig idee gevonden. Zijn beste vriend wilde hem opbeuren nadat hij het hele verhaal over wat Zoë gedaan had, verteld had.

Roberts #2: Stole my heartLees dit verhaal GRATIS!