2. fejezet

2.4K 106 7
                                    

Az autóút elviselhetetlen volt, mert még mindig nem tudhattam magam mellett Roset. Cecilia kétségtelenül nem találta hasznosnak, hogy elmagyarázza mi az ördögöt fogunk csinálni egy elmegyógyintézetbe, és mivel egy furgon hátuljában voltunk hasztalan lett volna a sofőrt kérdezni. Izgatott voltam,ha nem ideges és ezt a két érzést határozottan megvetni valónak tartottam életem során.

"Rocking around the Christmas tree at the Christmas party-"

"Június van." Mondta Marcus csúnyán nézve Danielre.

Daniel viszonozta tekintetét, aztán folytatta, mintha Marcus semmit sem mondott volna. "At the Christmas party hop. Misletoe hung where you can see.."

Ezután letörtem, a térdemen könyököltem, ahogy fejemet lógattam. Még mindig azon törtem a fejem, hogy mi ennek az egésznek a lényege, de lehetetlennek tűnt. Azért küldtek ide, mert Cecilia belefáradt, hogy küzdjön velünk? Eléggé hihetőnek tűnik.

De mit akar Roseal és miért nem akarja, hogy velünk legyen?

A gondoltaimat megszakították és most az egyszer hálás voltam érte. A furgon megállt és a két ajtó kinyitódott, mielőtt a hátsókat is kinyitották volna. Daniel nyafogott, hogy legyenek vele kíméletesebbek, mert törékeny, Marcus unottnak tűnt és én csak átkozottul akartam, hogy a láncok lekerüljenek rólunk. Legalább a lábamról, ha lehetséges.

De a láncok megakadályozták, hogy használjuk a varázserőnket a szállításunk ellen. A Tanács talán néma  az idő nagy részében, de elég okosak, hogy megakadályozzák, hogy olyan tegyünk, amit nem akarnak.

Az elmegyógyintézet dolgozói szedtek ki minket, kér ember ragadta meg a kezeinket egy-egy oldalt. Szitkozódtam az orrom alatt, amikor rájöttem, hogy a jobb oldalamon lévő ember óvatosan néz engem, mintha rettegne. És aztán rájöttem, hogy talán a leghíresebb személy vagyok ezekben a körökben.

Elvigyorodtam és egy kis dicsőséget éreztem. Talán ebből a kis jelből, ami félelmet sugárzott erőt meríthetek, ha több van benne. Minél több ember fél, annál könnyebb lesz kontrollálni őket, vagy elmenekülni, vagy bármit tenni, ahelyett, hogy ezen a szörnyű helyen üljünk hat hónapig.

"Tudod, "Mondtam halkan, így a fő őr nem hallhatott engem. "Már törtem el korábban ezeket a láncokat."

A férfi motyogott egy "pofa be"-t és én megnyaltam ajkaimat, mielőtt összepréseltem őket és megakadályoztam, hogy elmosolyodjak. 

Kiráztam a hajam az arcomból és számat csukva tartottam, ahogy bementünk az ajtón és aztán túlestünk a motozáson. Annyit tudtam tenni,hogy hazudtam arról, hogy kényelmetlenül érzem magam meztelenül mások előtt és csak az alsógatyámig öltöztettek le. Daniel, másfelől nem volt ilyen megnyerő.

"Hey! Whoa! Miért érintenek meg ott lent!"

Kaptunk egy elmegyógyintézeti egyenruhát, ami egyszerű kék volt.  Homlokomat ráncolta, miközben levettem a szűk nadrágom, a két kabalám, ami velem volt és természetesen a csizmáimat is. De a nővér nem mutatott semmi érdeklődést, amikor egy táskába tette őket és aztán egy dobozba.

A bilincseket visszakaptuk, amint befejeztük az átöltözést és úgy tűnt még több őr jött be a helyiségbe. Még nagyobb diadalt éreztem, és büszke voltam magamra, amiért ennyi ember rettegett tőlem, de Marcus is nagyon ismert volt és könyörtelen. Még mindig nem tudom biztosan, hogy mi derült ki az egész csatáról, amit a nyakláncért folytattunk, ahol elkaptak minket, de világos, hogy a Tanács nem bán egy kis pozitív véleményt róluk.

Lesétálva az előtérbe, abba az irányba, ahol gondoltuk, hogy a cellánk lesz, sok embert láttam, akik hátborzongató tekintettel mentek el mellettünk. Egy nő úgy nézett ki, mintha magában beszélt volna, így feljegyeztem, mint egy lehetséges skizofrént, de a kíváncsiságomnak köszönhetően azon tűnődtem, mi az a "elítéletlen bűnözők", ahova őt vitték.

Half Mad (Half Bad folytatása)Where stories live. Discover now