Grace's POV

In dimineata urmatoare, m-am trezit strofocata si plictisita. Fata mea demonstra faptul ca nu aveam chef sa vorbesc cu nimeni.

Stai...

Hii, Luke si cu Rob se vor muta aici. Azi. In dimineata asta.

Am uitat complet. M-am ridicat repede din pat, mi-am aranjat putin parul si am plecat spre rau. Traind intr-o padure, nu prea sunt sanse sa ai o baie normala in casa. Nicio casa normala, dar poti trai si asa. Parintii mei isi amintesc uneori de anumite lucruri din oras si reusesc sa ii conving sa imi povesteasca. Asa am aflat de faptul ca exista o baie. Intotdeauna mi-am imaginat si mi-am dorit sa stau intr-o cada. Sa simt apa calda chiar si iarna. Aici, in padure, apa este foarte rece. Mama face focul si o incalzeste putin, dar nu se compara cu o baie din timpul verii.

Am ajuns la rau si mi-am vazut oglindirea fetei in apa. Mi-am spalat fata si m-am ridicat sa plec. Cum toamna era deja spre sfarsite, diminetile incepeau sa fie tot mai reci. Alergam in fiecare dimineata, dar in dimineata asta nu eram indeajuns de motivata. Asa ca alergarea a fost doar pana la rau si inapoi acasa.

Mama pregatea ceaiul, iar tata incerca sa ii explice de ce crede el ca nu e o idee asa de buna ca Luke si Rob sa fie asa aproape de noi.

Am chicotit, dandu-mi geaca jos. Este geaca pe care a purtat-o mama cand a ajuns pe insula asta, dar mi-a dat-o mie, ea confectionandu-si una din piele de animal. Poate parea ciudat, dar a trebuit sa se descurce intr-un fel.

,,Grace, nu vrei o cana cu ceai?" mi s-a adresat mama.

,,Da, sigur!"

Nu prea obisnuiam sa mancam dimineata. Nu aveam ce. Mama ne gatea masa de amiaz din ce gasea tata prin padure. Aveam uneori chiar si carne.

,,Grace, tu chiar crezi ca este o idee buna ca ei sa vina aici?" a spus tata punand accentul pe cuvantul ei.

,,Care ei, tata?" m-am prefacut eu ca nu imi dau seama.

,,Nu exista alt ei," a spus uitandu-se la mine vizibil iritat.

Am zambit, muscandu-mi buza, la gandul lui Luke.

,,Daca ma intrebi pe mine, cu siguranta iti pot spune ca o consider o idee foarte buna," i-am spus eu intr-un final.

,,Dar voi nu intelegeti! Daca..."

,,Au sosit!" am strigat eu, intrerupandu-l pe tata.

Nu am stat prea mult pe ganduri si am fugit afara. Cand l-am zarit pe Luke, mi-am dat seama ca imi ajunge doar sa il vad ca sa ma faca sa ma simt bine toata ziua.

,,Ce mult ma bucur ca sunteti aici," am spus eu, sarindu-i in brate. A parut surprins, dar m-a imbratisat la randul sau.

,,Grace, si eu ma bucur," mi-a spus la ureche, facandu-ma sa zambesc din nou.

,,Vreti sa va ajutam?" a intrebat mama, care, in acel moment, a iesit din casa.

,,Nu, este ok, Rose. Nu este prea greu. Multumim oricum," a spus Rob foarte politicos.

,,Ok atunci, am facut ceai, daca vrea cineva."

,,Bine, multumim!" si-a aratat recunostina Luke.

Mama a plecat, iar eu am constatat umita ca tata nu a iesit inca afara. Am hotarat sa ignor acest detaliu si m-am intors spre Luke.

,,Cum ai dormit, frumoaso?" mi-a luat-o Luke inainte.

Ma pregateam sa raspund, cand mi-am dat seama ce tocmai spusese. Mi-a spus ca sunt frumoasa?

In The Heart Of The ForestCitește această povestire GRATUIT!