47 bölüm

6.3K 475 167
                                        

Ahsen İzemden;

Boran amca ile konuşmamın ardından 1 hafta geçmişti artık kendi odamdaydım. Her şey tamda istedeğim gibiydi. Herkesle çok iyi anlaşıyordum buna Aslı hanımda dahildi. Ona bu haftadan sonra anne diyecektim. Benim için zordu ama 3 gün sonra ona anne diyecektim. Bizim iyi olmamızdan memnun olmayan bir Feride halam vardı kendince bana trip atıyordu.

Bu 9 günde bazı şeyler öğrenmiştim. Melis aslında Agah Akar ile evliymiş ama Agah abi Melisle evlendikten sonra onu bırakmış. Ne boşanmışlar ne de bir daha görüşmüşler. Melis beni almamalı için Agah abiye yalvarmıştı. Onu çok seviyordu ve görebildiğim kadarıyla Agah abide onu seviyordu bu aptal intikam oyunları bitmek bilmez bir son gibiydi. Bu intikam oyununu bitireceğim. Belki o zaman Meliste mutlu olurdu...

"Hala ama sen beni dinlemiyorsun ki," Defne İzemin seslenişine kulak aşarak daldığım yerden çıkarak ona baktım. "Evet halacım, kreşte bir çocuk var. İsmi Murat anladım gerçekten canımın içi. Çocuğu çok sevmişsin ama baban sevmemiş." Bugün ki konumuz Murattı. "Bu yaştan başladı Muratlara." Bunu gülerek söyleyen kişi Aslı hanımdı samimiyetsiz yakınlığı beni rahatsız etsede bir hafta daha ertelemedim ona anne demeyi. "Haklısın anne." Ben ona anne dediğimde yemek masasındaki çoğu kişinin gülüşünü şaşkınlık aldı. Buna Aslı hanımda dahildi.

"Anne dememden rahatsız mı oldunuz? Bir daha söylemem." Üzgün bir tavırla söylediğim şeyin arkasında isteyeceğim farklı birşey vardı. "Rahatsız olmadım, çok mutlu olurum." Kasıntı ve ruhsuz söylediği şeyle yutkundum. Kendimce oynadığım oyunda bile ona yeniliyordum... "Ben düğünüm için gelinlik bakmak istiyorum. Ayrıca güzel bir deniz kenarında nikahım kıyılsın istiyorum." Bir tarafımda Demir diğer tarafında Deniz vardı ve ikisinin de kaşları aynı anda çatılırken bana doğru dönmüşlerdi. "Bir de düğün mü istiyorsun?"

Sanki beni onlara gönderen o değilmiş gibi bu soruyu sormuştu Selim Karasoy. "Selim Karasoy kızını düğünsüz mü evlendirecek?" Muhtemelen Melisi de bir düğün yapmadan evlendirmişti çünkü hiçbir yerde onun evli olduğunu görmemiştim. "Ne istiyorsan annene söyle halletsin. Sen bu evden dışarı çıkmayacaksın." Onun bitmek bilmez tavırları bu eve Boran amcam için gelişimdendi. "Kendi düğünümü eşim olacak adamla hazırlayacağım. Görüşmemize daha fazla engel olamazsınız." Olamazdı, eğer beni zorla evlendiriyorsa her şey hayalimdeki gibi olmalıydı.

"Kimseyle görüşmeyeceksin." Bağırmıyordu ama sesindeki kızgınlık bağırmasıyla aynı şeydi benim için. Ona kırılmak için çok müsaittim ama bunu ona belli etmedim. "Ben kocam olacak adamla görüşeceğim Selim bey." Selim beyin kaşları biraz daha çatıldığında istediğimi almıştım, bu evde ne benle yapabilecekleri ne de bensiz. "Benimle tartışmaya giriyordunuz bir de şunun merakına baksanıza." Bunu Asrın Demir ve Denize bakararak söylemişti. "Siz değil miydiniz benden kurtulmak isteyen? Ben de sizden kurtulmak istiyorumdur belki Selim bey?" Masanın üzerindeki eli yumruk oldu ama tek bir kelime dahi söylemedi.

Ya da ben masadan kalkınca söyleyemedi. Feride halamda aynı anda masadan kalktığında dikkatleri üzerine çekmişti. "Beni getirip bu eve şu kadının yanına tıktıysan benim yanımda yeğenlerime laf edemezsin abi!" Aslı hanım ile aralarında ne vardı bilmiyorum ama ona asla ılımlı yaklaşmaması benim halamda en sevdiğim özelliği olmuştu. "Çocuklarımla nasıl konuşacağımı sana sormayacağım. Ben ne zaman git dersem o zaman gideceksin." Ona da benimle aynı muameleyi yapıyordu, bazı anlarını fark etmiştim Ahuya da aynı lafları kolaylıkla söylüyordu.

Bu evde sevdiği 2 kadın vardı. Aslı Karasoy ve Melis Akar. Bizlerden nefret etmesini. sebebi ne bilmiyorum. Bu artık canımı yakmıyordu, o veya onlar benim canımı benden almışken daha fazla yakamayacaklarına emindim. "Köpeğin miyim ben senin? Beni karın olacak kadınla karıştırma Selim, ben kimsenin köpeği değilim. Kimseye baş eğmem!" Bunu söylerken tekrardan ayağa kalkmıştı. "Benim kim olduğumu unutma Selim Karasoy." Benim durduğum yerden geçerken kolunu bana sürtmüştü sanırım onunla gitmem gerekiyordu.

AHSEN İZEM KARASOY (gerçek ailem)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin