Aslında en zor günümüz,
sevdiğimiz birinin öldüğü gün değildir.
Onsuz geçecek diğer günlerdir.
-Ramazan Ergül🫀
Umutun koltukta uyuya kaldığını görünce Kaana döndü Selin "Elinde Kolyesini tutarak uyuya kalmış, çok acı çekiyor."
Umut kolyesinin ucuna Papatyanın yüzüğünü takmıştı ve onu tutarak uyuya kalmıştı. Selin Umutun üstünü örtüp yanağından öptü Kaan yanlarına gitti "Ah be kardeşim, gece gündüz harap ediyor kendini bir ipucu bulurum diye."
Selin akan yaşını sildi "Yarın Ardaya gidelim mi? Özledim." Kaan yüzünü avuçlarının arasına aldı "Gideriz Kahve gözlüm, hadi geç oldu biz de yatalım."
Selin sabah gözlerini Kaanın göğsünde araladı. Kaanın yanağına bir öpücük kondurduğunda Kaan da gözlerini araladı.
Aradan çok vakit geçmeden Umutu da uyandırıp Kahvaltı ettiler ve mezarlığın yolunu tuttular.
Kaan mezar taşını tuttu "Oğlum, çok özledim lan seni. Keşke geri dönebilsen, vallah bir daha bağırmam sana, kızmam." Kaan akan yaşını sildi. Umut Mezarın kenarına oturdu "Hiç bir şeyin tadı yok sensiz be kardeşim, Papatya perişan sen olsan hallederdin hemen."
Selin gülümsedi "Arda bak Bebeğim ne kadar büyüdü, erkek olursa senin adını vereceğim." Onlara doğru gelen Maviyi görünce gülümsediler Mavi onlara nefretle baktı "Siz bir de utanmadan buraya mı geliyorsunuz? Sizin salak arkadaşınız yüzünden öldü Arda! Hem onu savunuyorsunuz hem de buraya gelmiş zırlıyorsunuz."
Selin Mavinin yanına gidip ona sarıldığında Mavi hıçkıra hıçkıra ağlamaya başladı "Ben onu çok özledim."
Selin Mavinin saçlarını okşadı "Mavi, bak ben senin Ablan sayılırım. İnan bana Papatya hiç bir şey yapmadı. Hatta geçen bir görgü tanığı da bunu dedi ama Adam detay veremeden birisi onu öldürdü yani Ardanın katili Papatya değil başkası biz de bunu ispatlayana kadar Papatya maalesef hapiste olacak."
Mavi yaşlarını sildi "Gerçekten mi?" Selin başıyla onayladı "Abim çok değişti, yani eski haline döndü Papatyanın yanında düzgün iyi biri olmuştu ama şimdi eskisi gibi serserilik yapmaya başladı. Her gece başka bir kız getiriyor eve her gün zil zurna sarhoş."
"Bizim gözümüzde o Papatyaya inanmadığı an bitti zaten, ama seni anlıyoruz sen de umarım şu an bizi anlıyorsundur." Mavi başıyla onayladı "Anlıyorum, anlıyorum."
****
"Papatyam çok özledim seni." Papatya Seline sımsıkı sarıldı "Bak patik ördüm bebeğine." Selin dolu gözlerle kıkırdadı "Ya bu çok güzel."
"İyi misin Papatya." Papatya başıyla onayladı "İyiyim beni merak etmeyin siz, iniversiteniz nasıl geçiyor."
"Kusmasam çok güzel geçecek de çok midem bulanını aralar." Papatya gülümsedi "Olsun tadını çıkar bir kaç ay sonra yapamacaksın bunları." Selin karnını okşadı "Doğru diyorsun ha bu arada biz haftaya nikahımızı kıyıyoruz."
Papatya gülümsedi "Yaa düğünde benim için çok Fotoğraf ve video çekin olur mu? Gelinliğin nasıl? Ay çok heyecanlandım, nişan yaptınız mı? Ya da Kına?" Selin Papatyanın heyecanla hararet ettirdiği ellerini tuttu "Hiç birini yapmacağız Güzelim, sen yanımızda olmayınca bir anlamı yok sade bir nikah yapıcaz sadece."
Papatyanın kaşları çatıldı "Ne? Selin sen delirdin mi? Biz küçüklüğümüzden beri bunu Hayal etmiyor muyduk? Ya kızım senin her şeyin Hayallerin de hazır, ya biz on altı yaşından beri Gelinlik modeli bakıyoruz senelerdir bunların hayalini kurduk ya. Birbirimizde her kaldığımızda biz Kaanın seni istemeye gelmesinin provasını yapıp deli gibi eğlenip gülüyorduk ya. Şimdi ne demek hiç birini yapmayacağız."
Papatya ellerini geri çekti "Bal gibi yapacaksınız efendim yoksa konuşmam sizinle." Selin başını yana eğdi "O zaman sen kurtulunca yaparız."
"Ya Selin bebeğim, benim ne zaman çıkacağım belli değil sen hamilesin olmaz ki böyle en kısa zamanda yapıyorsunuz bitti." Selin dolan gözleriyle Papatyanın yanına gitti ve ona sımsıkı sarıldı.
"Ya ama yerim seni ben."
****
Papatya masayı toplarken Nilüfer ona yardımcı oldu "Nilüfer Teyze? Ben sana hiç sormadım sen nasıl düştün buraya?"
Nilüfer gülümsedi "Kızım dört yaşındayken bir Adam ona tecavüz etmişti Adamı öldürdüm şimdi kızım yurda kalıyor ona mektuplar yazıyorum bana geri yazıyor artık on altı yaşına geldi."
Papatya gülümsedi "Bir İnsan öldürmenin çok canice olduğunu düşünüyorum ama böyle durumlarda kesinlikle öyle değil iyi yapmışsın."
"Bende pişman değilim zaten. Eşim kızım doğduğunda vefat etti kızım bana ondan emanet."
****
Umut zile bastı ve beklemeye başladı çok zaman geçmeden Akın kapıyı açtı "Niye geldin?"
"Konuşalım mı biraz?" Akın başıyla onayladı ve Umutun içeri geçmesi için yer yaptı.
Salona geçtiklerin de Umut koltuğa oturdu ve Akına baktı "Oğlum çok özledik lan seni, niye bizden ayrı duruyorsun, kardeş değil miyiz biz?"
"Benim kardeşim Arda siz kardeşimi öldüreni savunuyorsunuz." Umut derin bir nefes aldı "Papatya bir şey yapmadı Akın daha geçen bir görgü tanığı aradı bizi adam tam her şeyi anlatacaktı ki adam öldürüldü Papatya ma-"
Umut gördüğü bıçak koleksiyonu ile sustu ve ayaklanıp vitrine yaklaştı "Senin ne zamandan beri bıçaklara ilgin var?" Akın yanına gitti "Bir süredir."
Umut Kapının arkasında asılan ceketi görünce kaşları çatıldı.
Beach Cluba giderken Arda Umuta döndü "Yeni deri ceketim nasıl kardeşim?" Umut gülümsedi "Çok iyi,"
****
Polisler Ardanın cesedini çıkarırken Umut odasından çıktı "Oğlum tüm gece üstünden çıkarmadığı ceket niye ortalıkta yok şimdi?"
Umut deri ceketi eline aldı "Bu, bu Ardanın ceketi..Katil." Umut arkasını döndü ve Akına baktı "Katil sensin."
Akın sırıttı.
🫀
Ekşınnnnnn

ŞİMDİ OKUDUĞUN
P.U.K.a.S.
Mystery / ThrillerBaşımı kaldırıp bana "Sen suçlusun!" diye bağıran bakışlara çevirdim gözlerimi. Suçlu muydum gerçekten?Hiç bir şey bilmiyordum,anlamıyordum.Bileklerimdeki kelepçe masumsuzluğumu simgelerken dolan gözlerim masum olduğumu haykırıyordu. Kalbim göğüs ka...