3b. Γράφοντας τον επίλογο

205 34 4
                                    



«Έχασα τίποτα;» ρώτησε με αγωνία ο Φράνσις την βοηθώ του παππού του καθώς έτρεξε να πάει προς το κοιμισμένο σώμα της αγαπημένης του ώστε να διαβάσει τι έκανε τώρα μέσα από το βιβλίο που κρατούσε στα χέρια της που ήταν ακουμπισμένο πάνω στο στήθος της.

«Όχι... είναι ακόμα στην λίμνη και γράφει τον δικό της επίλογο» του απάντησε εκείνη με μια περίεργη ευθυμία στην φωνή της. Καθώς την κοίταξε παραξενευμένος εκείνη συμπλήρωσε. «Σταμάτα να ανησυχείς τόσο, τι μπορεί να πάει στραβά;»

«Ρωτάς τι μπορεί να πάει στραβά; Εδώ κατάφερε να αλλάξει ολόκληρη μοίρα που ήταν ήδη προδιαγεγραμμένη - κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς μέχρι τώρα – πως διάολο να μείνω ήσυχος ότι τώρα που θα έχει την ελεύθερη βούληση θα κάνει αυτό που περιμένουμε ότι θα κάνει;» την ρώτησε τελείως απελπισμένος.

«Θα προτιμούσες να είχε ακολουθήσει το βιβλίο κατά γράμμα και να ήταν τώρα τρελή και παλαβή με τον Μπας;» τον ρώτησε δύσπιστα και καθώς εκείνος κάρφωσε την ματιά του δολοφονικά μέσα στην δική της εκείνη του χαμογέλασε. «Ακριβώς... γι' αυτό σταμάτα να κάνεις σαν παράφρονας και έχε λίγη πίστη σε εκείνη. Είμαι σίγουρη ότι θα μας αφήσει αποσβολωμένους για άλλη μια φορά»...

~*~*~*~*~*~*~

...Κάπως έτσι πέρασαν, αγαπημένε μου, τα δέκα χρόνια... Δέκα ατελείωτα χρόνια μακριά σου.

~ Τέλος ~

Αχ Φράνσις! Πόσο διαφορετικά θα ήταν όλα αν ήσουν και εσύ εδώ... μουρμούρισε και καθώς ένα δάκρυ κύλισε από την μύτη της και έπεσε πάνω στην λέξη 'Τέλος', το μελάνι απλώθηκε και η λέξη έγινε μια μπλε μουτζούρα.

«Πρέπει να παραδεχτείς ότι ήταν δέκα υπέροχα χρόνια» άκουσε την φωνή του μπάσταρδου, εκείνου του πνεύματος που είχε συναντήσει την πρώτη μέρα που πήγε σε εκείνο το καταραμένο κάστρο στα αυτιά της και η Μάριαν παίρνοντας μια βαθιά ανάσα άνοιξε τα μάτια της ξανά.

«Σε περίμενα» του είπε και η παγωμένη αύρα του άγγιξε απαλά τον ώμο της.

«Είχα την ελπίδα ότι θα το κάνεις» της απάντησε εκείνος.

«Και τώρα τι; Μου δίνεις άλλο ένα μήλο και εγώ γυρνάω πίσω σαν να μην έχει συμβεί τίποτα;» τον ειρωνεύτηκε και ο μπάσταρδος έμεινε έκπληκτος από τα λόγια της.

The DestinyΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα