Cinayet aleti

361 60 6
                                    

Testerinin üzerindeki kanın kedi kanı olduğunu öğrenen Emniyet Müdürü herkesi toplantı odasına topladı;

Emniyet Müdürü;" Ne demek insan kanı değil lağn bu ne demek bu?"

Selçuk, Pars Peker'e bakarak; "Bizi aptal yerine koydu. Bütün olayları bir çaylağa söylemesini garip bulmuştum zaten. İhtiyacımız olan tek şey kıçı kırık bir kanıt."

Emniyet Müdürü; "Tamam Selçuk kısa kes. Kürşad Darko'nun yüzüne ne yaptın öyle? O nasıl sorguya çekme niye dövüyosunuz olm adamı? Kafayı yiyeceğim."

Selçuk; "Kim ne yapmış? Ben bi' şey yapmadım."

Emniyet Müdürü; "Kim yaptı lan o zaman. Neyse ne!!!! Bir kanıt bulun. Önceliğiniz bu olsun. 2 gruba ayrılın kereste fabrikasıyla Kürşad Darko'nun evini arayın. Ne bulursanız kardır. Dağılın haydi. Dur dur Pars sen dur."

Pars; "Buyrun efendim."

Emniyet Müdürü; "Sen otopsi raporunu almak için burada kal. Prof. Adnan'la aran iyi senin." dedikten sonra odada Peker Pars'ı yalnız bıraktı.

Pars Peker hemen Prof. Adnan'ı aradı. O sırada Prof. Adnan maktülün sevgilisi Tolga'yı didik didik arıyordu. Adnan telefonunu açtığında Pars'ın "Profesör, nerdesin? Otopsi raporunu almam gerek." sözleriyle yüzleşti. Adnan hiç paniklemeden "Kendimi iyi hissetmiyorum o yüzden izin aldım. Daha hazırlamayadım raporu. Acil miydi?" dedi. Pars Peker bitkinlikle; "Bilemiyorum Prof. bilemiyorum. Şüphelendiğiniz gibi test sonucu olumsuz çıktı. Testeredeki kan kedi kanıymış. Emniyet Müdürü deliye döndü bütün departman cinayet aletini arıyor." dedi. Prof. Adnan oturduğu yere zamklanmış gibi kaldı; "Cinayet aleti mi?" diyebildi. Pars Peker; "Evet, Kürşad Darko'nun Afife'ye saldırdığı alet. Ne zaman geleceksin buralara?" der demez Prof. Adnan telefonu kapattı. Ve arabasını hemen Kürşad Darko'nun evine sürdü. Polisler gelmeden cinayet aletini bulması lazımdı. Arabasıyla trafikte makalaslar ata ata Kürşad Darko'nun evine vardı. Hemen hile hurdayla içeri girdi. Cinayet aletini ya da onun gibi bir şeyler aramaya başladı. Kızının hayatı buna bağlıydı.

Pars, Prof. Adnan'ın birden telefonu kapatmasından işkillenip Prof'un evine gitti. Prof hastaysa demek ki evindedir.Düşüncesiyle gitti ve kapıyı çaldı. Lakin kapıyı kimse açmadı. Bir iki derken Pars Peker, Prof'un evine ilk geldiğinde söylediği taktiği uyguladı. Kapının altına elini uzattı ipi çekti ve kapı açıldı. Evin içinde hızlıca profesörü arayan Pars yerde oynayan kediyi görünce şok oldu. Kedinin bacağının hemen üstü kesilmişti. Direk aklına cinayet aletinin üstünde bulanan kedi kanı geldi. Prof. Adnan'dan şüpheleri git gide artıyordu. Aynı esnada Prof. Adnan, Kürşad Darko'nun evinin her yerini talan edip cinayet aletini arıyordu. Duvardan duvara zıplıyor yerden yere uçuyordu. Görünürde değişik hiç bir şey yoktu. Gardrobun üstündeki fotoğraf gözüne ilişti. Fotoğrafta Kürşad Darko ve yanında şapkalı oturan biri vardı. Şapkalı adama bakınca kendisine havalimanında mektubu veren adam olduğunu anladı. Tam o şoku atlatamamışken dışarıdaki polis siren seslerini duydu. Polis cinayet aletini bulmak için gelmiş olmalıydı ve Prof galiba yakayı ele verecekti. Komiser Selçuk ve ekibi içeri girdi. İçerinin dağınık halini görünce hayrete düştüler. Prof. Adnan kolonların arkasında saklanıyordu. Bir o kolon bir o kolona gidip geliyordu. Tam bu esnada cebindeki neşteri düşürdüğünü anladı. Ve evet düşen o neşteri polis bulmuştu. Polislere tam yakalanacakken kendini biraz daha geri çekti ve şansızlık o ki yaslandığı duvardaki çivi sırtına girmişti. Prof. acıdan çığlık atamamanın acısını çekiyordu. Tam yakayı ele verecekken dışardaki bir polisin haykırması onu kurtardı. Dışardaki polislerden biri "Komiiiseriiim çabuuk geliiiin. Cinayet aletini bulduk galiba. Bakın bu demirin üzerinde kan izleri var. Bu olmalı" dedi. Komiser Selçuk; "Vay şerefsiz cinayet aletini ortalık yere bırakmış. Bulamamızın nedeni açıklandı. Hadi dönelim." dedi. Evdeki bütün polisler dışarı akın etmişti tabi. Prof. bunu fırsat bilip sırtındaki çiviyi çıkarmıştı ama cinayet aletinin polisler tarafından bulunmasının acısı daha büyüktü.

Pars Peker bu olaylar gerçeklerşirken eş zamanlı Prof. Adnan'ın kedisini veterinere götürdü.

Pars; "Bir şey mi batmış Veteriner Hanım?

Vet; "Hayır bunlar kesik izi."

Pars; "Kesik mi?"

Vet; "Evet kesik ama normal bıçak izi değil. Neşter izi bunlar."

Afilli CinayetHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin