Relaties

642 36 1
                                    

Vijf weken later hebben Max en Sky wat net als Hurley en Rianne. Ook Blue en ik trekken veel met elkaar op, maar dan als vrienden en Noah en ik zijn erg aan elkaar gehecht geraakt. Kyle zie ik gelukkig bijna nooit en heb hem tot nu toe alleen gezien als hij eten en spullen komt brengen. Hurley heeft inmiddels een dolfijnen armband om gekregen en de haaien armband is meteen weer meegenomen door Kyle.

'Wat is hij toch lief.' Zegt Blue opeens en ik kijk glimlachend op. 'Hey Blue, ja ik weet het Noah is zo ontzettend schattig als hij slaapt. Hij doet me aan Ray denken. Ik hou heel veel van mijn kleine Noah, maar toch mis ik Ray nog steeds elke dag.' Zeg ik met een zwakke glimlach en hij knikt begrijpend. Hij kijkt even naar de slapende baby in mijn armen en dan weer naar mij.

'Dat begrijp ik Sue, Ray is net zo goed je kind. Die wil je niet hoeven missen, maar dankzij Kyle zijn jullie nu ver van elkaar verwijderd en zou je hem nooit kunnen zien opgroeien. Als ik kind had zou ik me precies hetzelfde voelen. Je weet hoe gek ik op kinderen ben.

Die zien je tenminste hoe je echt bent en kijken naar je hart in plaats van je lichaam. Kinderen vonden me lief, hielpen me en vonden me geen freak. Zij waren de enige mensen die me oprecht en zonder bij bedoelingen hielpen en dat is nog maar een reden waarom ik gek op ze ben.' Zegt hij en kijkt weer verlangend naar Noah. 'Je wil hem vasthouden he?' Vraag ik en hij kijkt me opgewekt aan. 'Mag dat dan?' Vraagt hij blij en ik knik.

'Als hij zo wakker wordt mag jij Noah vasthouden. Blue straalt en klapt blij in zijn handen. 'Ik hoop dat ik ooit ook vader wordt, maar de meisjes zijn jammer genoeg al bezet en die andere waar je over vertelde vind ik niks.' Zegt hij en ik begin te lachen. 'O Blue je kan niet iets met een meisje nemen omdat je kinderen wil, dan moet je wel eerst van die persoon houden, maar als je wil mag Noah best af en toe even vasthouden en later met hem spelen als hij daar groot genoeg voor is.' Zeg ik en hij kijk me verbaast aan.

'Wie zegt dat hij daar nu niet groot genoeg voor is. Hij reageert vast wel op z'n rammelaar of andere speeltjes, ik kam hem een van de knuffels geven en kiekeboe met hem spelen.' Zegt hij enthousiast. Ik glimlach. 'Blue doe eens rustig. Noah is nog heel klein. Je kan niet te veel te gelijk met hem doen en wie weet krijgen de andere over een paar jaar ook wel kinderen en mag je hen ook vasthouden. Jij misschien zelf ook wel, maar dan moet je wil eerst een vriendin zoeken.' Zeg ik rustig en hij kijkt me beteuterd aan.

'Maar ik ben toch helemaal niet leuk? Alle meisjes die ik leuk vond gaven me een klap. De laatste heeft me zelfs in m'n kruis getrapt en aangegeven waardoor ik nu hier zit. Een freak als ik moet uit de buurt blijven een mooi meisje als zij. Ze kan wel wat beters krijgen heeft ze toen gezegd. Ik wil graag kinderen en eigenlijk ook een leuk relatie, maar de meisjes haten me.' Zeg hij verdrietig en beschrijft het meisje waar hij voor viel. Het is zo'n zo te horen iedereen vind me geweldig omdat ik mooi ben, dus ik ben beter dan de rest type.

'Blue niet alle meisjes zijn zo oppervlakkig. Je bent hartstikke lief en het feit dat je graag kinderen wil en ze zo schattig vind maakt je extra aantrekkelijk. De meest meisjes, willen lieve jongens die goede vaders zouden en zijn en probeer het anders eens bij meisjes van je eigen soort die je begrijpen. Mensen zijn nou eenmaal bang voor wat ze niet kennen.' Zeg ik rustig en hij glimlacht triest.

'Ik val normaal ook niet op dat soort types Sue, maar zij was anders en ik dacht omdat ze zoveel jongens al een kans had gegeven. Ze mij die ook wel wilde geven. De meisje waar ik normaal op val deden dat namelijk niet.' Vertelt hij eerlijk en ik glimlach. 'Blijven zoeken Blue en goed opletten. Je vind het juiste meisje wel. Ze misschien dichter bij dan je denkt.

Vergeet niet dat je vrij kan rondlopen en er hier iedere dag nieuwe mensen worden gebracht. Misschien zit ze daar wel tussen en geen zorgen als zij de ware is voel je dat. Je weet gewoon dat zij perfect voor je is. Net zoals je weet wanneer je verliefd bent.' Zegt ik rustig en hij knikt blij. 'Daar heb je een punt en wie weet vind jij je kind wel. Je vriend zou je vast gaan zoeken.' Zegt hij blij en mijn glimlach verdwijnt.

'Er zijn hier te veel stoorzenders Blue. Ik zou Chaise en Ray nooit terug kunnen zien en hier wil ik ze ook niet terug zien. Ik wil dat Chaise eindelijk weer vrij kan zijn en zonder in elkaar geslagen te worden door Kyle kan leven. Ik wil dat Ray in de zee opgeroeid en vrij kan zijn zodat hij weet hoe de wereld buiten en daar beneden is. Als het zou kunnen zou ik iedereen dit verschrikkelijk lot besparen, maar dat kan nu eenmaal niet. Kyle heeft het gelukkig te druk met 'werken' en de grote baas spelen hier en op het vaste land om veel op ons te letten, anders zou hij weten dat Chaise en Ray in mijn hoofd en geest nog steeds bij me zijn.' Zeg ik en Blue glimlacht.

'Dat is heel mooi gezegd Sue. Roep maar als hij wakker is, dan ga ik nu even wat eten.' Zegt glimlachend en loopt de kamer uit. Hurley komt nu naar boven en glimlacht naar mij. 'Verliefd zijn is zo fantastisch en mijn lieve Rianne is echt een schatje Sue. Ik weet dat hier zitten niet leuk is, maar het heeft voor mij toch iets goeds opgeleverd.' Zegt hij vrolijk en ik glimlach. 'Voor mij ook Hur, ik heb er nieuwe vrienden bij en mijn lieve Noah. Als we dan toch gevangen zitten dan maar hier met onze vrienden, hoewel ik toch wel hoop ooit weer vrij en bij mijn gezin te kunnen zijn.' Zeg ik en hij knikt.

'Ja, dat zou ik ook wel willen. Dan hoeven we helemaal niet bang meer te zijn. Zodra Chaise van die chip af is en wij van deze zenders kan Kyle ons niks meer maken. Dan kan ik Rianne de zee laten zien en kunnen we eindelijk allemaal echt vrij zijn. De kans dat het ooit gebeurt is klein, maar hopen kan geen kwaad. Ik ga een stukje wandelen met Rianne en zie jullie wel weer bij het eten. Sky wil vandaag koken maar aangezien ze dat niet goed kan lijkt het me beter dat jij haar straks gaat helpen. In tegenstelling tot Rianne en Sky heb jij dat wel geleerd en niet je hele leven gevangen gezeten. Max kan ook wel koken, maar Skye wil hem verassen dus hij mag niet helpen, alleen zijn wij nogal bang dat de keuken straks afbrand.' Zegt hij en ik knik.

'Ik help wel, maak je maar geen zorgen.' Zeg ik rustig en Hurley loopt weer naar beneden. Even later is Noah wakker en loop ik met hem naar beneden. Ik geef Noah aan Blue en loop snel naar Sky toe die net wil beginnen met koken. 'Ik help je wel.' Zeg ik glimlachend en ze knikt dankbaar.

A caught mermaid boyWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu