1

4.2K 81 7
                                    

Leydisinin hazırlanmasını beklerken oda kendi kılıcını , okunu ve yayını hazırlıyordu. Onun en tabi görevi leydisini korumaktı. Onun damarlarında şovalye olan atalarının kanı dolaşıyordu. Neslinin tek varisi oydu. Bir kız olmasına rahmen atalarının izinden gitmek istemişti. Ama şovalye olamıyacağı için oda ülkenin en değerli ailelerinden birinin kızı olan Düşes Elizabeth'in korumasını üstlenmişti. Tabi bu koruma işi yakında son bulacaktı. Düşes evlendiği gün görevinden feragat edilecekti.

"Emilia "Düşesin ona seslenmesiyle
yaptığı işten başını kaldırıp onun yanına gitti.

" Buyrun Leydim. "

" Emilia çabuk hazırlanmamız gerekiyor. " telaşla eşyalarını sandıklara yerleştirirken ona cevap vermişti.

" Ne oldu neden bu kadar telaşlısınız? " sanki Leydisinin telaşı onada nüfus etmiş gibi cevap vermişti.

" Gemi bu akşam kalkacakmış. Of sanki zorla evlendirildiğim yetmiyormuş gibi birde acele ettiriliyorum. " diye ellerini iki yana açıp isyan ediyordu. " Bir dakika sen hala hazır değilmisin inanmıyorum Emilia. "

" Ben hazırım Leydim. Sadece bir kaç kıyafetimi yanıma alacağım. "

Elizabeth hiç bir zaman bu kızı anlamış değildi. Hatta bir kadın olduğundan arada şüphelense bile sonra onun kuzguni siyah up uzun parlak güzel saçlarını görüyordu. Sadece saçları değil yüzüde çok güzeldi. Aslında istese bütün bekar erkekler onunla evlenmek için kendilerini öldürebilirdi. Tabi birde şu üzerindeki erkek kıyafetlerinden kurtulursa. Ona elbise giymesini söylediği her seferde nazikçe geri çevriliyorduda.

" Şimdi sana üzerine bir elbise giymeni söylerdim ama yine benim bu isteğimi geri çevireceksin. "

Emilia yüzündeki küçük bir gülümsemeyle oma cevap vermişti "Tam üstüne bastınız Leydim. "

" Emilia bana Leydim demeyi kesermisin. Bana sadece Beth diyebilirsin. " Beth için Emilia çok değerliydi. O Elizabeth'in tek arkadaşıydı.

" Ama ben sizin emrinizde çalışıyorum ve doğru olan şey bu. "

" Hayır unuttunmu artik benim emrimde değilsin. "

" Düğün gününe kadar emrinizdeyim. "

" Tamam o zaman bunu senden rica etmiyorum Emilia sana emrediyorum. Emrimden çıkanadek benile çıkacağın o yolculukta sadece arkadaşım olacaksın. Ve elbise giyeceksin. Ha tabi yime beni korumanı istiyorum ama bunu bir iş olarak değil sevdiğin biri için yapacaksın. "

" Sizi zaten seviyorum. "

" Biliyorum. Bu arada artık bana Leydim Düşes hazretleri gibi ithamlarda bulunmayacaksın. "

" Emredersiniz ley... yani emredersin Beth. " Elizabeth'in yüzünde memnun olmuş bir gülümseme vardı. Aslında şuan belkide bu kadar mutlu olması çok tuhaftı. Nede olsa babası onu hiç dinlemeden ona fikrini sormadan eblendiriyordu. Hemde bir İskoçla. Kral Luis bu evliliğin ülkeler arasındaki birliğin sağlanması için gerekli olduğunu söylemiş ve Babasıda buna istemesede onay vermişti. Ama yinede ona sormamıştı. Tamam sorsa bir şey fark etmezdi yinede belki. Ama yine ona önem verdiğini hissettirecekti bu dabranış.

Emilia Elizabeth'in yüzünde oluşan hüznü hemen fark etmişti ama elinden ne gelrdiki.

" O adamla evleek istiyormusun? "

" Hayır. Hatta bana yapacakları şeylerden çok korkuyorum. Şuan bir yolu olsa ondan kurtula bilmem için hiç düşünmeden kabul ederdim. "

" Sizin yerinize ben gidiyim. " Elizabeth duyduğu bu teklifle şoke olmuştu.

ZOR AŞKHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin