t h i r t y - t w o

565 58 45
                                    

Chapter 32.

"Louis"


-Isuse, stvarno je prezgodan.- Hayley i ja sedimo u dnevnoj sobi i dosađujemo se. Zapravo, ja sam se dosađivala, a ona je komentarisala Louisa koji se nalazio u sobi pored sa još nekoliko, njemu bliskih, ljudi. Trudila sam se da ne prevrćem očima svaki put kada bi ona spomenula koliko Louis ima prelepe oči, ili savršenu kosu. On nije bio tema o kojoj sam baš sada želela da pričam. -Zašto ne odeš i malo popričaš sa njim?-


Verovali ili ne, Louis i ja nismo progovorili ni četiri reči ukupno. Za celo ovo veče. Nelagodno bi bilo ili jednom ili drugom, tako da je svaki pokušaj bio neuspešan. Imala sam želju da pričam sa njim, o mnogim stvarima, ali nisam imala osećaj da je bilo obostrano. -Neću, Hay.- Slegnem ramenima. -Nemamo o čemu da pričamo. Nelagodno mu je.-


-Ma je li?- Ona podigne obrve i skeptično me pogleda. -A nije mu bilo nelagodno kada te je grlio?- 


-To je bio samo prolazan nalet sreće.- Opravdavam i njega i sebe, pa isfrustrirano uzdišem. -Očigledno je da je dečko stidljiv, uvek je bio.- Ne znam koga pokušavam da slažem, Hay ili sebe. Louis nikada nije bio stidljiv i nemam pojma šta mu je večeras. Ne može čak ni da me pogleda, a znali smo se ceo život. 


-Onda ću ja popričati sa njim.- Namigne mi i ćušne me laktom.


-Nemoj da si se usudila, Hayley Allen.- Upozorim je, gledajući je pravo u oči i naglašavajući njeno puno ime znajući da je to najviše živcira. 


Ona se zgađeno mršti. -Ne zovi me tako.- Bingo!


-Onda prestani da ga pominješ.- Kažem i osetim još nečije prisustvo u sobi.


-Da ne pominje koga?- Padne mi kamen sa srca kada začujem Liamov glas u sobi. Krenem da kažem nešto, ali me Hay prekine.


-Ma onog njenog zgodognog dru...- Hayleyin glas se odjednom utiša, a ja se u tom trenutku naglo okrećem ka vratima. -Hej, Louis!- Ona odglumi radost dok ga pozdravlja. -Pa šta ti radiš ovde?- Nastavlja sa glumom i pruža mu osmeh. Da je ne znam i ja bih pala na ovo. 


-Pošao sam sa Liamom da proverim gde ste vas dve nestale.- Srce odjednom počne ubrzano da kuca kada Louis počne da nam se približava sa najblistavijim osmehom. Za ovako kratko vreme od kada je upoznao i Liama i Hay rekla bih da mu se oboje jako sviđaju. -Ali, za divno čudo, tu ste.-


-Zapravo smo nas dve pobegle od sve one gužve.- Hayley ponovo progovara i štipka me po šaci. -Hoćete da nam se pridružite?- Stežem joj ruku kao znak da ne radi to, ali ona se samo nevino smeška i ne reaguje. 


-Sa zadovoljstvom.- Liam namiguje ka Hayley i pokazuje Louisu da sedne na garnituru preko puta one na kojoj smo Hay i ja sedele.


Trenutno besnim na oboje dok posmatram kako Louis seda preko puta mene. Da sam u mogućnosti udavila bih oboje golim rukama, ali kao što napomenuh, da sam u mogućnosti. Liam ustaje i glumi domaćina dok sipa Louisu piće, a ja za to vreme streljam Hayley pogledom, ali ona ni malo ne reaguje. Šta više, ponaša se kao da sam providna. 

Insensitive || h.s.Where stories live. Discover now