Kapitola 01

20.8K 917 137
                                    

Překlad z anglického 'My Wattpad Love' by cold_lady19

Čtyři slova.

Je neuvěřitelné, jak můžou čtyři slova navždy změnit váš život. Věty jako "Miluji tě" nebo "Opravdu se mi líbíš" jsou opravdu účinné; můžou zahřát vaše srdce za pár vteřin. Můžou vést ke štěstí. Ale ani jedna z těchto vět nebyla ta, která mi změnila život. Byla to o dost jednodušší věta, taková, kterou bych nikdy nevěřila, ze si přečtu.

Bylo po půlnoci. Brouzdala jsem po internetu, jako každý sobotní večer. Po tom, co jsem sama zdolala celou misku zmrzliny, jsem byla příliš hyperaktivní a nemohla spát. Cukr navíc v mém těle asi nebyl moc nápomocný. Ležela jsem na břiše a pohybovala prstem po touchpadu na svém Hp laptopu. Hledala jsem příběhy, které bych si mohla přečíst, papírové knížky mi došly, tak jsem se rozhodla vyzkoušet populární online knihy. Moje hledání bylo neúspěšné; většina stránek nabízejících tyhle knihy byla zpoplatněná. Zaplatila bych za ty knížky, které přilákaly moji pozornost, ale hele, bylo mi sedmnáct. Taktak jsem měla peníze na obědy ve škole. Kromě toho, tyhle webové stránky chtěly kreditní karty a já byla opravdu hodně daleko od toho nějakou takovou vlastnit.

S frustrujícím povzdechnutím jsem to už chtěla vzdát, když jsem narazila na oranžovou ikonku a slovo zdarma. Klikla jsem na ni a internetový prohlížeč mi ukázal říši divů: Wattpad. V mých očích se odrážel šok, když jsem četla motta stránky: neomezené příběhy, internetové knížky zdarma, stahování zdarma pro váš telefon. Když jsem sjela níž, objevila jsem desítky příběhů. Některé nadpisy upoutaly moji pozornost. Chtěla jsem je přečíst všechny. Nemohla jsem uvěřit, ze bych mohla zdarma číst všechny tyhle úžasné příběhy. Vzrušením se mi zrychlil tep.

Prvních pár dní jsem byla pouze tichý čtenář. Neměla jsem založený účet, takže jsem si jen užívala čtení příběhů, které se mi líbily. Ale pak jsem ucítila potřebu podpořit tyhle spisovatele, kteří strávili hodiny nad svými knihami, tak jsem si vytvořila účet. Brzo jsem byla fanouškem mnoha autorů a komentovala jejich příběhy, abych je podpořila. O měsíc později jsem byla závislá. Kontrolovala jsem wattpad třikrát za den, abych zjistila, jestli příběhy, které jsem sledovala, nebyly aktualizované.

"Posloucháš mě vůbec?" zeptala se Laura, moje nejlepší kamarádka, když jsme šly jednoho dne do školy.

"Hmm?" Zeptala jsem se a zároveň jsem zavírala wattpad aplikaci na svém iPhone.

"Vůbec mě neposloucháš Julie. Leze mi to na nervy." Řekla otráveně, zrychlila krok a nechala mě pár metrů za sebou.

"Lau počkej!" Křikla jsem a utíkala za ní.

Nemohla jsem si pomoct. Wattpad se stal mým koníčkem. Snažila jsem se to vyrovnávat, chápete, trávit čas s přáteli a na wattpadu, ale bylo to těžké. Nicméně za pár týdnů jsem dospěla k perfektní rovnováze. Kdykoliv jsem byla se svými přáteli, nevytahovala jsem iPhone z kapsy, protože jsem věděla, že kdybych to udělala, musela bych odolávat potřebě zkontrolovat wattpad.

Nicméně vás asi zajímají ta čtyři slova, která mi změnila život. Takže, bylo to jednou odpoledne, když jsem přišla ze školy domů. Zapnula jsem laptop a okamžitě se přihlásila na wattpad. A v ten moment mi zrak sjel na tu větu...

Sdílej svůj vlastní příběh.

Čtyři slova, dvacet tři písmen... vždycky jsem ráda psala. Měla jsem pár nedokončených příběhů na mém laptopu, ale nikdy jsem neměla na to je dokončit, protože jsem byla líná. Kromě toho jsem si taky nikdy nemyslela, že by si je lidé chtěli přečíst. Trvalo mi několik dnů se rozhodnout, jesti je zveřejnit nebo ne. Kliknutím na sekci nahrávání a pak na odeslání nového příspěvku jsem publikovala svůj první příběh. Říct, ze jsem byla nervózní, by byl hodně slabý výraz. Byla jsem vyděšená. Kontrolovala jsem email každých pět sekund, abych viděla, jestli nemám od někoho komentář nebo zprávu.

Láska přes WattpadKde žijí příběhy. Začni objevovat