Nemůžeš tam jít!

989 54 0
                                    

Matty: Jsem s kluky, ale ti naši práci už taky neberou tak vážně jako dřív. Lila jim chybí stejně jako mně. Nevím jak jí je. Jestli se už vzbudila.

 ,,Půjdu za ní." promluvil Sam asi po půl hodině mlčení.

 ,,To nemůžeš! Už se jí nechci dál plést do života!" začal jsem ho napomínat. Stejně jsem to řekl jen kvůli sobě. Nemůžu dopustit, aby za Lilou šel, když nejdu já. Jsem příšernej sobec. ,,Jestli tam ale opravdu chceš jít, půjdu s tebou."

 Ostatní kluci se radši rozešli do svých pokojů. Nedivím se. Musí být příšerný poslouchat ty naše kecy. ,,Ty? Ona je blázen! Nebude tě chtít vidět." namítal Sam. ,,Nemluv takhle o ní! To my jsme jí to způsobili.. kvůli nám tak trpí!" vyštěkl jsem na něj. ,,Omyl. Kvůli tobě Matty! To kvůli tobě!" říkal pravdu. Kdybych se do ní nezamiloval, nic takového se nemuselo stát.

 ,,Fajn! Tak je to hlavně moje vina! Přiznávám! Ale musíme ji nechat být!" Sam se na mě nepříjemně zamračil.

 ,,Ublížili jsme hodně dívkám, nechápu tedy, proč ti není ani trochu líto těch ostatních!" 

,,Protože Lilu miluju!"

 Sam si odfrkl.

 ,, Jdu za ní."

 ,,Ale.." nemohl jsem to dopustit.

 ,,Mlč sakra! Podělal jsi toho už dost!" 

Stejně mě nezastavil. Nasedl jsem vedle něho do naší audiny a on už naštěstí neodporoval. Asi mu konečně došlo, že protesty by byly k ničemu. Tak radši nastartoval.

Lila: Ležím v posteli a jako každý nudný den tady koukám do stropu, jako kdyby tam měly být odpovědi na moje nezodpovězené otázky. Najednou mi někdo zaklepal na dveře a otevřel je! Mé srdce se rychle rozbušilo, ale byl to pouze doktor. ,,Lilo? Máte tu návštěvu." řekl a já na něj koukala jako by mi vyzradil největší světové tajemství. Nevím kdo přišel. ,,Nikoho nečekám." pronesla jsem docela rozrušeně. 

,,Pojďte dál," pustil moji návštěvu do pokoje. Okamžitě jsem vystartovala z postele, když se mezi dveřmi objevil Sam s jeho nádherným upřímným úsměvem a otevřenou náručí. Rychle jsem mu do ní skočila a on mě pevně objal! ,,Nazdárek princezno!"

Matty: Koukám na ten její šťastný výraz ve tváři. Sam měl pravdu, ublížil jsem už hodně. Bude v pořádku.. beze mě. Je živá, zdravá a ráda, že vidí svého kamaráda..který ji nikdy nezradil a vždy tu byl pro ni. Ne jako já. 

Utekl jsem jako ten největší srab a zbabělec na světě z nemocnice pro psychicky narušené a šel se někam projít. Potřeboval jsem si provětrat hlavu a přemýšlet nad tím jaký jsem hovado.

Live? Or die? [OPRAVUJE SE]Kde žijí příběhy. Začni objevovat