We bevinden ons nu twee weken in het project. Alles loopt tot nu toe volgens plan. Ares en ik delen een appartement, maar we blijven het liefst zo ver mogelijk uit elkaars buurt. Ik wil niet dat hij ziek wordt en Ares, nou hij heeft er vast ook nog wel andere redenen voor. Ik ben vorige week naar school gegaan, omdat het nou eenmaal hoort als zestienjarige. Zo interessant is het niet, maar het is tenminste tijdverdrijving en ik probeer zo veel mogelijk mensen te besmetten, hoe verschrikkelijk het ook is. Een deel van me wilt al sinds het begin van het hele plan stoppen, maar ik weet dat ik de wereld verbeter met wat ik nu aan het doen ben. Dat moet gewoon.

Noch Ares noch ik hebben vrienden gemaakt. In de lessen zit ik naast een meisje genaamd Lianne, maar zoveel ga ik niet met haar om. We overleggen soms wel eens over de opgaven, maar veel meer dan dat wordt het niet. Lianne is een stil meisje, heb ik opgemerkt, hoewel het ook kan dat ze alleen zo stil is tegen mij. Ze heeft bruin haar tot op haar schouders en bruine ogen. Ze is klein voor haar leeftijd, maar niemand lijkt het echt op te merken.

We krijgen dagelijkse updates van de Titaan vanuit mijn halsketting. Het gaat allemaal goed, men bereidt zich nog steeds goed voor voor de strijd, hoewel die nog een aantal maanden kan wachten. Soms krijgen we de tijd om met mensen te praten. Ik heb al vele gesprekken met Louis gehad, die me heeft uitgelegd hoe ik het communicatieapparaatje in een opneem apparaat kan veranderen, voor als dat ooit nodig is. Ik vertel hem over de lessen en hoe alles hier zijn gangetje gaat. Met Wouter praat ik over het nieuws, hoe het gaat met de voorbereiding van de oorlog en ik geef hem tips waarop ze moeten letten als ze hier komen.

Voor zover we hier zijn, is het bestuur nog niet heel verschrikkelijk. Ik merk wel wat ze doen met mensen, het serum dat ze hen geven om men te laten doen wat ze willen. De injecties zijn eens per maand, maar Ares en ik hebben ze nog niet gehad. Men is ook niet zo achterdochtig over ons. Ze zijn zich waarschijnlijk ook niet helemaal bewust over ons bestaan, dus tot nu toe is het goed. We hebben al wel een brief ontvangen over het serum, dat we ons volgende week moeten melden bij een bepaald gebouw en dat we daar een prik kunnen nemen, moeten nemen. We hebben hier al veel gesprekken over gehad met Gerco en de rest van het Bestuur van de Titaan. Het is onmogelijk om onder het serum heen te komen, maar we mogen het niet binnenkrijgen als we deze missie willen volbrengen; tot nu toe is er nog steeds geen oplossing.

Ares praat ook wel eens met Julliet, zijn zus. De eerste keer dat ze praatten, kon ik het luid en duidelijk horen, ook aan de andere kant van het appartement. Ze hadden ruzie en duidelijk had Ares haar niet verteld waar ze heen gingen en over de missie. Hij schreeuwde naar haar en toen het gesprek eindelijk overging op zacht gesis en daarna helemaal stopte, hoorde ik hem snikken.

De fases van de ziekte zijn nog niet begonnen, of ik merk ze nog niet op. Ik merk wel de vermoeidheid die de twee ziektes op mijn lichaam brengen. Ik slaap momenteel veertien uur per dag en de tien uur dat ik wakker ben, ga ik naar school, eet ik en praat ik met de Titaan. Er is geen andere mogelijkheid, ik heb de slaap nodig om te blijven leven. Ares lijkt zich heel erg te irriteren aan mijn slaapsysteem, maar hij is dan ook meestal wakker in de nacht.

Ares zit niet op school, aangezien hij achttien is en volwassen volgens de regering. Hij werkt hij een computerbedrijf als bewaker in de nacht en overdag, als hij niet slaapt, jaagt hij nog wat eten. In het begin was het noodzakelijk. We hadden niet genoeg geld voor al het eten dat we nodig hadden en alle spullen die we nog moesten kopen, dus jaagde Ares alles bij elkaar, maar nu is het alleen uit gewoonte, of als herinnering aan de Titaan.

Ik merk dat hij het moeilijk heeft. Hij praat weinig tot vrijwel niets en ik hoor hem, elke nacht. Hij huilt in zijn slaap, heb ik opgemerkt. Ik kan er niet veel aan doen; hij laat me niet dichterbij komen en door de ziekte kan ik hem niet aanraken.

VirusLees dit verhaal GRATIS!