6.Bölüm

35.6K 1.9K 105
                                    

- İYİ OKUMALAR- 

SIRMA

Sabah kalktığımda dün akşamdan sonra neşem yerindeydi. Bir an önce Ömerin yanına gitmek için hızla hazırlanıp aşağı indim ancak abimin sesiyle merdivenlerin sonunda durmak zorunda kaldım.

" Günaydın Sırma, gel de seninle kahvaltı edelim." dediğinde dönüp şaşkınlıkla ona baktım. Haftalardır benimle konuşmak için bir girişimde bulunmamıştı, şimdi ne oldu acaba?

" Şey, okula gidiyorum. Başka zaman konuşsak." dediğimde gülümsedi.

" Konuşalım dememiştim ama madem istiyorsun hadi konuşalım." deyip sırtıma elini koydu ve salona yönlendirdi beni. Bu esnada kulağıma eğilip sessizce konuştu.

" Lütfen babama itiraz etme ve biraz daha dayan Sırma saçlım."

Salona girdiğimde annem ve babam masada beni bekliyordu. Ben ne olduğunu anlamaya çalışarak yerime oturduğumda. Mediha hanım bardağıma portakal suyunu doldurdu. Bir umut ona baktığımda gülümsedi ama bir şeyler anlatmak ister gibiydi, pek iyi olmayan şeyler.

" Dün akşam liseler arası şarkı yarışmasında birinci olmuşsun kızım, tebrik ederim." diyen babama hayretle baktım. " Dün akşam bir çocuk bırakmış seni eve. Kimdi o, yarışmada ki partnerin mi?" diye sorduğunda şaşkınlığım sadece başımı sallamama el verdi.

" Başka bir yakınlığınız var mı onunla?" 

" Aynı zamanda arkadaşım." derken tüm bunların arkasından ne geleceğini merak ediyordum.

" Bütün arkadaşlarınla bu kadar samimi misin bilmiyorum ama o çocukla görüşmeyi bırak." dediğinde kaşlarım çatıldı.

" Neden böyle bir şey istiyorsun benden?" 

" Çünkü şu aralar daha önemli bir işin var." Konuştuklarından bir şey anlamam gerekiyor mu bilmiyorum ama hiç bir şey anlamadım.

" Daha açık olabilir misin, anlamıyorum da?" dediğimde başını salladı.

" Şu peşinde olduğumuz iş için ortaklık teklif ettiğimiz adamın bir oğlu var ve sen o adamı tavlarsan bu ortaklık çok kolay olur." dediğinde yanlış anladığımı düşündüm.

" Nasıl yani?" 

" İki hafta sonra bir davet var ve baba oğul bu davete katılacaklar. Sende o davette adamın oğlunu eline düşüreceksin." dediğinde kaskatı kesildiğimi hissettim ve sarsakça ayağa kalktım.

" Ta-tamam bu gün ömürlük saçmalama kotanızı doldurdunuz bence. Ben okula gidiyorum." deyip kapıya yöneldiğimde babam arkamdan sesini yükseltti ama ilgilenmedim.

Evden çıktığımda sinirden ellerim titriyordu. Ayaklarımın tutmadığını hissettiğimde bahçede ki küçük banka oturdum. Bu sırada yanıma korumalardan biri geldi.

" Sırma hanım iyi misiniz?" diye sorduğunda abimin sesini duydum.

" Sen işine dön, ben hallederim." derken yanıma oturup hala titreyen ellerimi tuttu.

" Sırma, bak canım bu konuda babamı destekliyorum. Ama bunu iş için falan yapmıyorum. Ben senin o adamla yani Aliyle evlenmeni istiyorum çünkü Ali çok iyi biri, ailesi de öyle. Sana gözü gibi bakar Ali, asla üzmez. Onu ve ailesini yıllardır tanıyorum. Kesinlikle çok iyi insanlar ve senin orada buradakinden çok daha mutlu olacağına eminim." dediğinde ona düz bir şekilde baktım.

" Yani sende babam gibi düşünüyorsun ve benden kendimi pazarlamamı istiyorsun." deyip hızla ayağa kalktım.

" Saçmalama Sırma, sana çok iyi bir adamla evlenmeni söylüyorum. Alinin seni mutlu edeceğine adım kadar eminim." dediğinde ona dönüp baktım.

Hayat Seninle GüzelHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin