Proloque

29 1 0
                  


PROLOG

Tokrat sem bila sebična psica.

Da, bila sem sebična. In prasica. In ... Kaj še? Vendar misel, da nisem prva na njegovem spisku, me je ubijala.

Pri dvajsetih sem imela popolnoma vse, kar sem si želela. Manjkal mi je le moški. On. Tisti, ki sem ga oboževala. Tisti, ki sem ga po božje častila. In tisti, ki je iz mene spravil vse najboljše. Pa tudi mojo temno stran, ki se je nenadoma zbudila in hotela tisto, kar je želela vedno pridna deklica, ki je rada ugajala drugim.

"Mislim, da ne bom popustila," sem rekla, ko sem strmela vanj. "Ne bom. Tokrat ne. Vse bom naredila zate. Karkoli želiš. Samo, da boš z mano."

Namrščil se je. Silila sem vanj, on pa se je izmikal. Želela sem ga, on si je želel drugih. Vendar se ne bom predala. Dobila sem priložnost, da ga postavim pred dejstvom. Bila sva soigralca in sva se občasno družila, vendar je že vedel, da sem oko vrgla nanj. Morala bi imeti nekoga svojih let, vendar samo on mi je bil dovolj privlačen.

"Vse, praviš?" je počasi spregovoril.

Pokimala sem. Nenadoma mi je šlo na jok. Zadržala sem solze in pogumno strmela vanj. Mora mi dati priložnost. Preprosto ... Mora.

"Dvomim, da mi boš lahko ugodila. Premlada si," je prekinil tišino. Ugriznila sem se v ustnico in občutila okus rdeče šminke, ki sem jo imela na ustnicah. "Dvomim, da pri dvajsetih imaš čas biti žena in mati."

Samo to? Prekleto, samo to išče pri ženskah?!

"Takoj bi bila žena in mati, če bi želel," sem pogoltnila slino in se mu približala. "Vse bi naredila zate, Ian Somerhalder." Obstala sem pred njim, dovolj blizu, da bi ga lahko poljubila, če bi želela. "Preizkusi me. Nisem samovšečna zagledana prasica, ki se boji uničiti postavo. Moja kariera je na drugem mestu. Na prvem si ti. Vedno in samo ti."

Pokimal je. Nato se je odmaknil, me še enkrat premeril z očmi in se obrnil, da bi odšel. Ujela sem ga za roko in ga zaustavila.

"Prosim, Ian," sem šepnila. "Prosim."

"Čez pet minut boš izvedela mojo odločitev," se je zazrl vame. Zdelo se mi je, da se nekaj spremenilo... "Vrni se na prireditev."

Razumela sem sporočilo. Spustila sem ga in opazovala, kako je odšel. Pogoltnila sem slino in čutila pritisk na svojih ramenih.

Hollywood, love and he is mineWhere stories live. Discover now