42: Blake: Kan het volwassen leven beginnen?

3.7K 314 17

42: Blake: Kan het volwassen leven beginnen?


Ze liepen de woonwinkel met het bekende blauw met gele logo in. De Zweedse namen schreeuwden naar Blake en hij knipperde verwoed tegen de felle verlichting.

'Ik hou van de Ikea,' kirde Bailee. 'We kunnen alles in één keer inslaan. Super fijn dat we de stationauto van je ouders mochten lenen.'

'Onder de voorwaarde dat jij reed, ja,' mopperde Blake.

Bailee keek hem vrolijk aan. 'Niet zo mopperen Blakie, we gaan ons huisje inrichten.' Ze huppelde voor hem uit. Blake sjokte achter haar aan. Hij was het nog steeds niet eens met de eerdere discussie die ze hadden gehad. Bai had meer spaargeld dan hem en hij was het er niet mee eens dat ze dingen ging voorschieten. Nou ja, dat is wat ze hadden afgesproken in hun compromis. Blake had bedacht dat ze beter in fases spullen konden kopen, maar daar was Bai het niet mee eens geweest. Zij wilde het appartement in een keer perfect hebben. Gelukkig had hij haar in ieder geval kunnen overtuigen om zijn bed mee te nemen. Dat scheelde in ieder geval in het aanschaffen.

Zijn eerdere sollicitatiegesprek was ook niet echt bevorderlijk voor zijn humeur geweest. Hij had tegen niemand iets gezegd, maar hij had een gesprek gehad op de middelbare school voor een vacature. Hij had het gevoel dat hij het hele gesprek had verknald. Hij wreef langs zijn kin.

Bailee pakte een tas en begon van alles in te laden, vooral veel accessoires.

Ze liepen naar buiten, Bailee droeg de tassen met accessoires en Blake had een kleed onder zijn arm.
'Vanmiddag even een nieuw likje verf en morgen komen de meubels.' Bailee was super opgewekt en ondertussen was Blake er eigenlijk al klaar mee. Hij wilde er gewoon wonen en deze fase overslaan.
'Gaan we meteen naar de bouwmarkt voor verf?' vroeg ze toen hij het kleed in de auto gooide.

Hij kneep in zijn neusbrug en knikte. 'Laten we dat maar doen.' Het was het beste om maar meteen alles achter de rug te hebben.


'Zullen we één blauwe muur doen? Zo'n felblauwe zodat het bij dat glas-in-lood van de en suite deuren past?' Bailee keek hem vragend aan, maar hij vond het allemaal best.Kies een pot verf en we kwakken het er tegenaan.

'Wat jij wilt, Cupcake,' zuchtte hij.

'Blake, het is ons huis. Ik wil dat jij het ook leuk vind.' Ze zatte haar handen in haar zij en keek hem boos aan.

'Ik denk dat jij het beter weet dan ik. En als jij het mooi vindt, vind ik het vast ook wel mooi,' antwoordde hij. Hij trok haar tegen zich aan en drukte een kus op haar voorhoofd. 'Als jij denkt dat die blauwe muur mooi is bij het glas-in-lood, dan geloof ik je.'

Bailee rolde met haar ogen, pakte de kleuren die ze wilde en liep op de kassa af. Blake haastte zich achter haar aan.


Blake trok een oude trui over zijn hoofd en liep de trap af.

'Ik ben verven!' gilde hij naar de keuken.

Zijn vader keek om het muurtje van de keuken. 'Dat gaat snel,' zei hij. 'Het klinkt alsof je over een paar dagen hier weg bent.'

'Als het lukt, komen we vanavond de rest van het bed halen, pap.' Hij keek zijn vader aan met een grijns op zijn gezicht. 'We slapen in ieder geval daar, want mijn matras ligt er al.'

Zijn vader knikte. 'Dat heb je snel geregeld, jongen.'

Blake rende de deur uit en stapte in zijn auto.

Tien minuten later had hij de auto geparkeerd in de straat van hun appartement. Hij zette de motor af en keek rond. Het was een mooie straat en het maakte hem vrolijk. Zijn blik richtte hij op het grote raam aan de voorkant van hun appartement. Hij zag dat Bailee stond te vechten met een verfpot en het zorgde ervoor dat hij breder grijnsde. Het was een fijn uitzicht, eentje waar hij wel aan kon wennen.

Roberts #1: My American Apparel Underwear #netties2016#netties2016Lees dit verhaal GRATIS!