Menstruatie

631 16 2
                                    

Am luat mai multe articole si sfaturi de pe mai multe site-uri.Sper sa va placa si sa va ajute,dar mai ales sper sa nu va plictisesc.Scuze pentru absenta,dar am mai scris la celelalte 4 carti si...Da!Am 5 carti,la aceasta fiindu-mi mai greu,deoarece uneori nu stiu despre ce sa scriu ca sa fie mai interesant si sa nu va plictisesc,dar mai ales sa va ajut.Va pup si acum va las cu articolele astea minunate!Bye!

1).Despre durere.
De obicei primele cicluri menstruale nu sunt dureroase. De aceea multe fete sunt surprinse sa-si vada chilotii patati cu sange, mai ales ca nu se asteptau la asta. Trebuie sa stiti ca durerile pot aparea luni mai tarziu, cand ciclul devine regulat. Anumite dintre voi vor avea tensiune in sani, dureri de cap, dureri pelviene. Fara panica. Nu este nimic anormal. Pentru a usura aceste mici dureri, faceti o baie calda, care va va permite sa va relaxati si evitati sa purtati blugi prea stramti.

Medicamente in timpul ciclului menstrual.
Toate fetele care au ciclul nu iau pastile. Nu este o boala. Cu toate acestea, daca perioada de menstra este dureroasa, vorbiti cu medicul. Acesta va prescrie un antalgic si se va asigura ca totul este bine. Trebuie sa stiti ca aspirina este contraindicata caci ea fluidizeaza sangele, iar acest lucru duce la sangerari mai abundente.

Tampon intern sau extern?
Alegeti pe cel care va face sa va simtit protejata. Daca le folositi pe cele interne, incepeti cu cele mini. Cititi bine instructiunile, adoptati o pozitie confortabila si relaxati-va atunci cand il introduceti in vagin. Schimbati-l de mai multe ori pe zi, pentru a preveni o iritatie sau infectie.

2).Dureri de ciclu : Sangerarea lunara, o data la 28-30 de zile, cand se elimina primele straturi ale mucoasei uterului, se numeste popular ciclu. Prima aparitie este la pubertate, iar ultima este la menopauza, cand ovarele isi inceteaza functia. Durerile la ciclu sunt normale, sangele eliberat nu este coagulat, iar fenomenul dureaza cateva zile(maxim sapte). In general definim ca ciclu menstrual intreaga perioada lunara, menstruatia fiind de fapt etapa finala, cu eliminarea sangelui. Fenomenele dureroase sunt de intensitate mica sau medie, in mod normal, fara a afecta activitatile zilnice. In cazul in care durerile la ciclu sunt extrem de intense, este vorba despre o afectiune care trebuie investigata ginecologic.

Dureri de ciclu : Cu aproximativ o saptamana inainte de aparitia sangerarii apare sindromul premenstrual, caracterizat prin dureri ale sanilor, disconfort in zona pelvina, nervozitate, iritabilitate. Femeia este mai agitata, irascibila, are tulburari de somn, balonari abdominale. Cand menstruatia apare este prezent un usor disconfort, care nu perturba viata sociala si profesionala.Simptomele asociate sunt transpiratiile, balonarile, tulburarile de tranzit (diaree sau constipatie). Durerile la ciclu de intensitate majora, insotite de stari de lesin, de modificari ale tensiunii arteriale, de greturi si varsaturi ascund anumite boli. Una din cinci femei se adreseaza ginecologului pentru dureri la ciclu exagerate, fenomen numit dismenoree.

Dureri de ciclu : Principalele cauze
Dezechilibrele hormonale intre estrogeni si progesteron pot produce dureri de ciclu (dismenoreea). Alte cauze ale durerilor de ciclu pot fi: ovarul polichistic, fibromul uterin, endometrioza, un polip uterin, o inflamatie.

Dureri de ciclu: Ce trebuie facut imediat
In cazul unor fenomene dureroase masive, femeia trebuie sa stea in repaus, la pat, sa se hidrateze bine, si sa isi administreze un medicament antidureros (Ketonal, Nurofen). Daca starea fizica ii permite apoi poate sa practice gimnastica, exercitii fizice usoare sau chiar tehnici de relaxare precum acupunctura sau yoga. Este necesar consultul unui medic ginecolog pentru a indeparta riscul aparitiei durerii de ciclu.



Facts about girlsUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum