#28

8.6K 874 248
                                    

1. Sınav kağıdı önünüze geldiğinde işte şimdi sıçtık gülüşü.

Sınava gireceksiniz, çok çalıştınız (yalan), o kağıt sıranın üzerine geldiği zaman kağıtla birkaç saniye bakışırsınız ve okuduğunuz hiçbir şeyle uzaktan yakından tanışıklığınız olmadığını fark edersiniz. Sonra bir gülme gelir böyle kağıda bakarak gülersiniz, işte o gülüş şimdi sıçtık birazdan da sıvayacağız gülüşü oluyor. O gülüşten sonra da zaten benim gibi kimya dersinden 25 alıyorsunuz.


2. "Aa ben bu filmi izledim, sonunda..."

Sonunda eşeğin amı oluyor. Bazı insanlar var, okuduğunuz bir kitabın ya da izlediğiniz bir filmin sonunu söylemek hobisi. Titanic izleyim dedim, sonunu söylediler, Suicide Room'u izleyim dedim, sonunu söylediler. Bu insanlar mayonezli peynir gibi, iğrenç.


3. Arabanın altına kaçan top.

Kızanlık zamanında futbol oynarken bazen top arabaların altına kaçardı ve o topu almak için hep beni gönderirlerdi. Benimde boyum çok kısa olduğu için elimi hatta ayağımı arabanın altına uzattığım halde topu alamıyordum. Arabaların altına giriyordum amk. O topları arabanın altına atan öküzünde Allah belasını versin top yumurta oluyordu.


4. Kanka sınavda paslaşırız ;DDD

Şöyle bir şey var, bu cümleyi söyleyen arkadaş sınavda suratınıza bile bakmıyor. Hatta kağıdın üzerine yatıyor, kamp kuruyor, böyle kollarıyla kağıdı kapatmış kafasını da gömmüş kağıdın içine ne yaptığı belli değil. Veya şöyle bir model var; herkesten kopya alır, siz bir tane soru sorarsınız:

"Bilmiyorum ki, ben zaten bir tek o soruyu yapamadım."

Lan kağıdı doldurmuşsun şerefsiz, ondan bundan kopya alırken yakında profesör olarak ayrılacaksın okuldan.

5. Reklam veren ergen tipler.

"Merhaba, kitap çok güzel. Bende bir kitap yazıyorum ve okumak istersiniz diye düşündüm."

DÜŞÜNME.

Geçen gün bir kız gelip duvarıma yazmış, "Çok Güzel HAREKETLER Kitabı'na bayılıyorum gerçekten harika bir kitap. Bende bir kitap yazıyorum ve yeniyim, umarım okumak istersiniz bla bla bla." bir paragraf boyunca kitabını övmüş. Gerizekalının kitabı okumadığı o kadar belli ki ismini bile doğru düzgün bilmiyor. Bu siteye gelip iki kıytırık yazıyla bu amına koduğumun bu gün var yarın yok internetinde popüler olma amacı olan varsa çıkarken kapıyı götlerine sokup öyle gitsinler. Şu boş beleş reklam işleriniz benden uzak Allah'a yakın olsun, zaten şimdiye kadar küfrü yiyenler derslerini almışlardır.

6. Sevgilisi olan insanların yanında sap gezmek.

"Kanka sende gelsene ya, tek başıma ilk buluşmada rahat edemem ben şimdi." ile başlayan bir diyalogun sonunda el ele yürüyen iki kişinin arkasında kuyruk gibi yürüyen bir gerizekalı görüyoruz. O gerizekalı benim işte. Siz utanmayasınız diye biz dışarıdan evlatlık gibi görünüyoruz ama yine de siz bilirsiniz tabii. Birde o sevgililer sarılırken siz kenarda bekliyorsunuz ya, birisi gelip suratıma sadaka niyetine para fırlatsa bu kadar ebesinin nikahı hissetmezdim kendimi. Millet sevgilisiyle el ele gezer, sinemaya gider, güler eğlenir bende evde oturmuş ios'a yeni sürüm gelmesini bekliyorum. Hayat işte ne yaparsınız.

7. Konuşurken kimsenin dinlememesi ve mal gibi kalmak.

Bir şeyler anlatıyorsunuz ama o kadar çok ses var ki kimsenin sizi dinlemediğini fark edip yavaşça susuyorsunuz. Ne kadar mal bir an. Kaka çiş. Birde birisi fark edince bu durumu "Sen ne anlatıyorsun lan kendi kendine diyor." sonra gülüşmeler, dalga geçmeler falan. Üzücü.

8. Sözünüzü bölen insan.

Konuşuyorum, sonra eşek seslinin birisi araya giriyor, sesimi bastırıp konuşmaya başlıyor ve ben mecburen susuyorum. O anki mal yüz ifadem var birde. Ne diyeceğimi bilmiyorum, kelimeler kifayetsiz kaldı gençler. Ama böyle yapan insanlara bir beddua etmek istiyorum; inşallah merakla okuduğunuz bir kitabın yarısına geldiğiniz zaman birileri size kitabın sonunu söyler.

9. Facebook'ta annenizin devamlı oyun isteği göndermesi ve kabul etmeniz için zorlaması.

Evde annem tarafından çeşitli işkencelere maruz kalıyorum. Kendi kıraş (Candy Crush?) diye bir oyun oynuyor ve devamlı bana oyun isteği gönderiyor. Üstelik bunu sadece annem değil diğer yakınlarımda yapıyor. Sırf bunun için Feysbuk kullanmıyorum aq. Bir ara Farmville diye bir şey vardı, babam tarlalarını kalp şeklinde dizip ortasına annemin isminin baş harfini yapıyordu. Annem bu fotoğrafı ss alıp feyse atıyordu. Ne saçma bir aileyiz ya. Annem bazı günler evde "Kendi kıraştan bana can göndermezsen akşama yemek yapmayacağım." diye beni tehdit ediyor. Yetkililer size sesleniyorum, başbakanım amudakalkanpanda'ya sahip çıkalım.

10. Kanka diyen insanların daha sonradan gelip size aşık olması.

Bu insan tipi aylarca kanka ayağına yanınızda gezer, sonra bir gün dayanamayıp gerçeği söyler ve her şeyi bok eder. Bu arkadaşlar hakkında merak ettiğim şey şu: Madem aşıktınız neden kanka oldunuz? Kanka ayağı göt ayağı diyorlar aslında ama yine de siz bilirsiniz. Birde bu tür şeyleri yapanlar çoğunlukla kızlar oluyor. Bu kızlar sevince sıçıp sıvarlar, hiç hadlerine olmadığı halde sevdiği kişiyi sıkıştırır gereksiz kıskançlık krizine girerler. Kendileri mutlu olamadıkları gibi milletinde huzuruna sıçarlar.

Sabah şöyle bir mesaj geldi: "Artık eskisi kadar komik değilsin." Bu mesaj içime oturdu ve acayip rahatsız etti beni o yüzden yeni bölüm yazdım. O arkadaşa sadece iki cümle söyleyeceğim:

1. Benim burada sizi güldürmek gibi bir görevim yok, ben hiçbirinizin soytarısı değilim.

2. Madem beklentiniz karşılanmıyor buyurun siz yazın veya siktirip gidin.

Peynirli kokarca dolması.

Çok Güzel Hakaretler BunlarHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin