For every story tagged #WattPride this month, Wattpad will donate $1 to the ILGA
Pen Your Pride

Ihmepuhelin

269 1 0

Eräs kiltiksi tunnettu mies, puhelinasentaja ammatiltaan, jäi vuosikymmenten työrupeaman jälkeen eläkkeelle. Moni harmitteli miehen eläkkeelle jääntiä, sillä kukaan ei uskonut, että miehen tilalle voisi tulla kukaan yhtä kiltti ihminen. 

Ihmiset harmittelivat myös sitä, että harvinaisen hyvin työnsä aina tehneen miehen tilalle ei varmastikaan löytyisi yhtä näppärää ihmistä, jonka töiden jälkeen puhelimessa puhuminenkin oli erityisen mukavaa. 

Ja niinhän siinä kävi. Heti miehen eläkkeelle jäämistä seuraavasta päivästä lähtien ihmisten väliset puhelut alkoivat tuntua ihmisistä ikäviltä. Alkuun puhelut olivat melkein tavallisia. Pian niissä oli jo hieman sanakopua. Ennen pitkää ihmiset jo haukkuivat toisiaan. Nekin, jotka olivat kiltimpiä, puhuivat kaiken aikaa vain ikävistä asioista. 

Miten kaikki oli muuttunutkaan yhden miehen takia! Kuin koko puhelimiin liittyvä maailma olisi mennyt sekaisin. 

Ehkä ihmisillä vain oli ikävä tuota miestä ja tämän ammattitaitoa. Taikakosketusta, jonka jälkeen kaikki puhelimet toimivat erinomaisesti. Pirinäkin oli kuulostanut sulosointuiselta. 

Nyt kaikki oli sekaisin. Erilaiset puhelinkeskukset yhdistelivät puheluita vääriin paikkoihin ja puhelinpalveluammateissa työskentelevät ihmiset ryhtyivät väittelemään asiakkaidensa kanssa. 

Puhelinten pirinäkin kuulosti vain rumalta ja soinnittomalta sireenin ääneltä, joka sattui korviin.

Pian ongelmien syy keksittiin. Sen täytyi johtua tuosta miehestä, jonka maine oli kiirinyt kaikkialle. Ei sitä oltu välttämättä huomattu työvuosien aikana. Mutta kun hän oli poissa, olivat kaikki epätoivoisia. 

Kilttiä miestä pyydettiin eräänä päivänä takaisin töihin. Koska puhelinasentajien työ oli muuttunut niin ikäväksi, oli moni puhelinasentaja vaihtanut pikaisesti työpaikkaa ja ammattia. Töitä oli enemmän kuin kenelläkään koskaan.

Kiltti mies suostui työskentelemään puhelinasentajana vain yhden päivän ajan. Hän suostui korjaamaan tämän päivän aikana vain yhden puhelimen. Muuta ei tarvittukaan, sillä hän tiesi, miten maailma saataisiin entistä paremmille raiteille. 

Korjattu puhelin sattui sijaitsemaan erään pitkällä lomalla olleen perheen kodissa. Siihen saatettiin miehen erikoistaidoilla ohjata kaikki maailman puhelut yhtä aikaa. Kukaan ei tiennyt miten se oli mahdollista, mutta tuohon osaavaan puhelinasentajaan luotettiin. 

Hymyilevänä hän näytti puhelinkonetta, joka alkoi heti piristä iloisia sointuja. Eikä se lopettaisi. 

Se saattaisi soida tai olla päällä kellon ympäri. Kukaan ei välittäisi tai häiriintyisi, vaikka tapahtuisi mitä. 

Ja niin tapahtuikin. Kiltti mies oli tehnyt korjatessaan puhelimesta varsinaisen erikoispuhelimen, joka soitteli vain mukavia asioita. Se soitti seuraavien viikkojen ajan kaikkiin niihin puhelimiin, joissa oli käyty menneiden viikkojen aikana ikäviä keskusteluja. Kukaan ei tunnistanut soittajaa, eikä se ketään oikeasti kiinnostanutkaan. Hyvän mielen saaminen takaisin oli riittävän hyvä palkkio muutaman minuutin keskustelusta tuntemattoman äänen kanssa. Sen oli moni unohtanut. 

Ihmepuhelimella oli koneistosydämessään hauskaa. Se soitteli ja yhdisteli aikaisempien puheluiden erottamia pariskuntia ja ystävyksiä. Se yhdisteli eronneita leikkikaveruksia ja riitaan päätyneitä työtovereita. Se soitteli koteihin ja kouluihin, virastoihin ja konttoreihin, urheiluseuroihin ja yrityksiin. Se korjasi kaiken, minkä vain korjata saattoi. 

Ja kun kaikki olivat taas mukavissa tunnelmissa, ei se malttanut olla soittelematta lisää. Se oli kuullut puhelimessa huolestuneiden ihmisten keskusteluja. Se oli kuullut koulujen lakkautuksista, jonoista sairaalaanpääsyissä. Se oli kuullut ihmisten nälänhädästä ja rahapulasta. Kaikki nämä asiat olivat huolestuttaneet sitä. 

Ensimmäiseksi puhelin soitti erään maan presidentille ja käski tätä painattaa lisää rahaa. Lempeän äänen kuullut presidentti suostui heti, jolloin puhelin soitti setelipainon johtajalle. Setelipainon johtajan suostuttua puhelin soitti erään kunnan johtajalle ja käski tämän päästää erään nuoren tytön sairaalajonossa eteenpäin. Tytön sairaus oli hoidettava, rahaa kyllä olisi tulossa. Seuraavana päivänä tyttö leikattiin ja pian hän juoksenteli muiden lasten kanssa pihalla niin kuin aina ennen. 

Sitten puhelin soitti eri maiden hallitsijoille ja samojen maiden asetehtaille. Puhelimen ansiosta kaikki hallitsijat toivat eräänä historiallisena päivänä kaikki maailman aseet samaan kasaan. Puhelimen ja sen asentajan ansiosta maailmasta poistuivat aseet yhden ainoan päivän aikana. 

Ja kun aseet oli poistettu, saattoi puhelin keskittyä kaikkiin muihin maailman ongelmiin. Puhelimen onnistui puhua kehitysmaihin suuret määrät ruokaa ja rahaa koulujen rakentamiseen. Puhelimen ansiosta myös köyhien maiden lapset saivat oppia erilaisia tietoja ja taitoja. Ennen pitkää nälänhätä poistui. 

Ja kun kaikki maailman ongelmat oli poistettu, ryhtyi puhelin korjaamaan pienempiä ja pienempiä asioita. Se imarteli eri ihmisten pirteitä olemuksia ja kauniita kampauksia. Se kehui ihmisten mukavia puheita ja naureskeli iloisesti ihmisten vitseille. 

Lopulta maailma oli onnellisempi kuin koskaan, eikä kukaan enää muistanut, että maailmassa oli joskus ollut jotain ilkeää ja ikävää. 

Kotonaan hykerteli tyytyväisenä yksi mies. Tuo kiltti puhelinasentaja. Yhden miehen yhdellä teolla oli lumivyöryn lailla suuri vaikutus elämään koko maapallolla.

IhmepuhelinRead this story for FREE!