Κεφάλαιο 24ο

13.7K 1.1K 144
                                    

Το επόμενο πρωί σηκώθηκα και από συνήθεια πήγα να αγκαλιάσω τον Ίαν ο οποίος δεν ήταν εκεί. Έτριψα τα μάτια μου καθώς κατσούφιασα στην θέαση του κενού δίπλα μου.

Σηκώθηκα από το ζεστό κρεβάτι και άρχισα να κατεβαίνω κάτω μέχρι που άκουσα φωνές από την κουζίνα και στάθηκα αθόρυβα πίσω από την πόρτα. Κατινιά στο μεγαλείο της.

«Άμπι θέλω να συζητήσουμε για κάτι.» άρχισε ο Ίαν. Πάνω στην ώρα ήρθα. Μπορώ να μαντέψω πως βρίσκονται εδώ πολύ ώρα απλά ο Ίαν θα ήταν πολύ αμήχανος και θα του πήρε πολύ χρόνο για να ξεκινήσει την κουβέντα.

«Αν είναι να μου πεις για να φύγω γιατί ενοχλώ, είναι εντάξει. Καταλαβαίνω.»

«Όχι, όχι προς θεού. Δεν είναι για αυτό, μπορείς να μείνεις για όσο θέλεις.» Όχι και για όσο θέλει, είπαμε, έχω και κάποια όρια. Μην το παρατραβάς Ίαν.

«Α, τότε για τί θες να μιλήσουμε;» η φωνή της έδειχνε ανακούφιση.

«Για εμάς..» ψέλλισε ο Ίαν. «Ε- Εννοώ, εμείς παλιά..» τραύλισε νευρικά προσπαθώντας να βρει τις σωστές λέξεις αλλά ειλικρινά Ίαν, τα κάνεις χειρότερα.

«Μάλιστα. Κοίτα Ίαν, θέλω να σου πω κάτι που πρέπει να ξέρεις..»

Πέρασα το κεφάλι μου από την πόρτα προσεκτικά για να έχω και εικόνα.

Ο Ίαν πέρασε το χέρι του μέσα από τα άστατα μαλλιά του, σφίγγοντας τα μάτια του με απογοήτευση.

«Όχι! Διάολε όχι! Είχε δίκιο η Σιντ... Πάλι!» μουρμούρισε τρίβοντας απαλά το κούτελο του για να ηρεμήσει. Πάντα έχω δίκιο αλλά ευχόμουν σε αυτό να βγω λάθος.

Αν τα συμπτώματα για το εγκεφαλικό είναι να μουδιάζει το αριστερό σου χέρι και να σε πονάει η καρδιά σου τότε, νομίζω πως το παθαίνω!

«Το ξέρει και η Σίντ; Όχι δεν είναι δυνατόν... Και τι σου είπε;» ρώτησε αναστατωμένη.

«Εκείνη ήταν που μου έβαλε τις υποψίες και βγήκαν σωστές, ανάθεμα την ώρα!»

«Μα πως το κατάλαβε αφού δεν έκανα τίποτα που να το δείχνει...» άρχισε να περπατάει πάνω κάτω στην κουζίνα πιάνοντας τα μαλλιά της σε έναν κότσο.

«Δεν χρειάστηκε. Και τώρα τι θα κάνω;» ο τόνος του απεγνωσμένος «Δεν έχω ιδέα από αυτά..» είπε με παράπονο και αγανάκτηση μαζί.

«Ξέρεις δε χρειάζεται να κάνεις κάτι. Ούτως ή άλλως εσύ είσαι μαζί με την Σίντνευ.» είπε απογοητευμένη

Οι Συγκάτοικοι {GWattys}Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα