15. Bölüm (Sezon finali)

572 74 66
                                    

Işıltılı bir gün doğmuştu tanrılar mekanı Valhalla’ya. Ne var ki bu ışıltı, gergin tanrıların elektriğini alamamıştı. Tanrıça Frigg, ortamdaki gerginliğin farkındaydı. Bu nedenle denizin bereketini simgeleyen, deniz tanrısı Aegir'in salonuna gitmeye karar vermişti. Aegir, bilge tabiatlı, yardımsever, herkesin sevdiği bir tanrıydı. Baş tanrıça Frigg, işte bu yüzden onun yanına gitmek istemişti. Aegir'in sofrasında buluşmak, tanrılara barışı getirebilirdi.

Güneş doğarken kalktı tanrıça yatağından, kendine çeki düzen verdi. Odun kuzgunlarını dünyaya saldığı için rahat rahat uyuyordu. Frigg, onu uyandırmadan odadan çıktı. Aegir, bir Vanir olmasının yanı sıra Aesir tanrılarının pek çok işine koşmuştu. Adalet tanrısı Forseti, çoğunlukla Aegir’in sarayında anlaşmazlıkları çözerek adil kararlar verir ve mekanın kutsallığından dolayı bütün tanrılar bu kararlara saygı gösterirdi. Bütün bunlara güvenerek ondan yardım istemeyi kafasına koymuşsa da, onun karısı, boğulmuş insanların ve deniz fırtınalarının tanrıçası Ran üzerine pek bir tahmin yürütemiyordu. Dişi dev, Loki'nin canavar çocuklarının annesi Angrboda’ya, o yeri göğü inleten çığlıklarını atarken Ran yardım etmişti. Kaderi nornlar kadar o da biliyordu, belki de Nornların bildiği onun için çok daha önceden keşfedilmiş bir sırdı. Ve Frigg, kehanetin ve tarımın tanrıçası, Ran gibi bir büyücü karşısında dikkatli olması gerektiğini biliyordu.

Kimseleri uyandırmadan çıkmıştı Valhalla'dan. Vanaheim çok uzak değildi, buna rağmen iki Valkyrie’nin kendisine eşlik etmesini istedi. Geri kalanlara da kimsenin ne yaptığını bilmemesi için, biraz dolaşmaya gideceğini söylemelerini tembihledi. Bineğine binerek yola koyuldu; yolda da bu kararını kafasında tartmaya devam ediyordu. Sonunda hedefine vardı. Vanaheim’in bereketli ve huzurlu topraklarındaydı artık. Işıltılı saraylar göğe uzanıyor, bal şarabı akıtan çeşmeler her zamanki gibi pırıl pırıl parlıyordu. Bir iki küçük kız zıplayarak oyunlar oynuyordu. Freya’nın savaşçıları erken kalkmış ve savaş talimlerine başlamıştı. Tanrıça Frigg, denizin kenarında duran ve martıların her sabah selamladığı o muhteşem deniz sarayını çoktan görmüştü. Njord’ün deniz sarayının, denizin ortasında olmasının aksine; Aegir’in sarayı tam da kıyıda, altın gibi parlayan kumların üzerinde bulunuyordu. Mercandan yapılmış saray, her gün ışığı değdiğinde renk renk ışıklar saçıyordu etrafına. Frigg, gözlerini bu muhteşem saraydan güçlükle ayırıp Aeigr’e yöneltti düşüncelerini. Barışın ve refahın tanrısının olması onun sofrasını daha bir kutsal ve özel yapıyordu. Ama... Frigg’in içinden bir ürperti geçti. Büyücü kadının gözlerini daha onu görmemiş olsa bile üzerinde hissediyordu. Ran, gizemli bir tanrıça idi. Dillere destan güzelliği kendi ışığının içinde gizlenirdi. Ana Tanrıça, düşüncelerini susturup mercan sarayın deniz mavisi parlak yakamozları yansıtan koridorlarında eşlikçisi olan iki Valkyrie ile yürümeye başladı. Sarayda görevli olan Einjehar’lar onu saygıyla karşıladı, bir tanesi önden giderek Aegir ile Ran’a haber verecekti. Frigg, dalgaların sesi eşliğinde koridorda yürürken karşısındaki mercan kapı sonuna kadar açıldı. Daha girmeden, güzel tanrıçanın uzun boyunu ve tahtında nasıl heybetli bir biçimde oturduğunu görebiliyordu. Dalga dalga dökülen koyu kestane saçları ve sürmeli badem gözleri ile karşısındaki herkesi kolayca etkisi altına alabilirdi. Bugün deniz mavisi bir elbise giymişti ve göğsünde bir safir sallanıyordu.

“Hoş geldiniz tanrıçam, kraliçem.” diyerek nazik bir şekilde karşıladı Ran, ayağa kalktı ve kendi yerini Frigg’e gösterdi. Frigg nazikçe onu reddetti, misafir koltuklarından birini gösterdi. Kendisi oraya yerleşmişti, güçlükle gözlerini Aegir'e çevirdi. Yakışıklı sayılabilecek bir tanrıydı Aegir, misafirperver, hoşsohbet ve cana yakın bir mizaca sahipti. Siyah bıyıkları ve yüzüne karakteristik bir hava katan çıkık kemikleri vardı. Çekik ela gözlerini sofrasında gezdirdi ve hizmetkârlarına masayı ana tanrıça için donatmalarını emretti. Frigg, elini kaldırarak onları durdurdu.

Gece Avcısı [ZAS - 1] +15 TamamlandıHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin