Mucitlerini Öldüren İcatlar -2

441 10 0
                                    

Franz Reichelt -

Paraşüt Elbise: Reichelt aslında bir terzi. 1912 yılında paraşüte dönüşebilen bir elbise yaptı ve bunu denemek için Eyfel Kulesi’ne çıktı. Arkadaşları ve ailesi onu uyardı ancak dinlemedi. Kulenden atladı. Feci şekilde can verdi.


Thomas Midgley -

Hastalar İçin Mekanik Yatak: Midgley çok ünlü bir mucit ve mühendisti. Ancak, 51 yaşında hastalandı ve yerinden zor kalkar oldu. Kendisi ve aynı durumdaki insanlar için bir yatak tasarladı. 1944 yılında mekanik yatağın bozulması nedeniyle parçaların arasında kalarak boğulup öldü


Otto Lilienthal -

Glider: 1896 yılında Lilienthal gökyüzünde kuşlar gibi uçabilmeyi sağlayacak gliderleri icat etti. İlk denemeler gayet başarılıydı ve büyük ses getirdi. İnsanlar tepelerden kendilerini bırakıp sağ salim yere iniyorlardı. Ancak, dördüncü denemede mucit icadını kendi kullanmak istedi. Glider kırıldı ve yere çakıldı. Lilienthal kazadan 36 saat sonra öldü.


Wan Hu -

Roket Sandalye: Tarihin ilk mucit kazalarından. 16. yüzyılda Çin’de yaşanan bir olay. Wan Hu sandalyesine o yıllarda Çinliler’in eğlence için bolca kullandıkları fişeklerden bağlayıp uzaya gitmek istedi. Ancak, fitiller ateşlenir ateşlenmez Wan ve sandalyesi oldukları yerde infilak etti.


William Bulluck -

Baskı Makinesi: 1867 yılında Bullock zaten kullanılmakta olan baskı makinesinin bir üst versiyonunu yapmaya çalışıyordu. Yaptı da, ancak makine çalışırken bazı sorunlar oluştu. Bullock bunları düzeltmeye çalışırken bacağını makineye kaptırdı. Bacağını kurtarmasına rağmen bir terslik vardı. Kangren olduğu ortaya çıktı. Uzun süre bunu önemsemedi ve hastalığın son raddelerinde bacağı kesildiği sırada öldü. 


İsmail bin Hammad el-Cevheri -

Tahta Kanatlar: Kendisi Nişaburlu bir Türk. Yazdığı bir Arapça-Türkçe sözlük var. Kendisine tahtadan kanatlar yapıp bir caminin tepesine çıkmış ve uçmaya kalkışmış. Sonuç pek de başarılı olmamış. Çok fazla uzağa gidemeden yere çakılarak hayatını kaybetmiş.

Kaynak: http://www.dersimiz.com/bilimsel/Mucitlerini-Olduren-Icatlar--3-22724.html

İLGİNÇ BİLGİLERHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin