7- Şarkılar Ağlatır

663 60 4
                                    

Şarkıların çoğumuzun hayatında büyük yeri var. Mutluyken, üzgünken, heyecanlıyken her anımızın tercümanı sözler ve melodiler. Bazen kendinize bile söyleyemediğiniz şeylerin dile getirilmesi, bazen de bir anlığına gözünüzden düşen o damlanın sebebi. 

Sahi size soruyorum, bir şarkı bir insanı ağlatabilir mi? Evet ağlatır. Ama ağlatan şarkı değil, hissettirdikleri ve hatırlattıklarıdır. Şarkılar sözleriyle birlikte birçok yaşanmışlık barındırır içinde. Zihin, şarkıların içine anıları kaydeder. İnsan ister istemez kendinden bir parça bulur içlerinde. Şarkılar bedene değil ruha hitap eder, o yüzden kolaydır insanın bir şarkıda kendini bulması.

Bir şarkıyı anlamlı yapan sözleridir aslında. Öyle olmasa sözsüz bir müzikte oturup ağlayabilir miyiz ki? Mutluyken coşkulu müzikler dinlenir derler ya, öyle değildir aslında. Mutluysak, o an dinlediğimiz şarkının sözü bizim için önemli olmaz. Ama gerçekten üzgünsek eğer, müziğin ritmi ne olursa olsun, sözlerine takılır düşer kalbimiz uçurumlardan. Zordur bir müzikle dağılan kalbi toplamak.

Kırıyor, döküyor, paramparça ediyor ama en mutlu anlarımızın şahidi de oluyor çoğu zaman. İşte bu yüzden ne olursa olsun hayatınızdan çıkarmayın müzikleri, notaları, sözleri… Bakın bir etrafınıza, herkes gider ama onlar kalır dediğimiz (filmler, kitaplar vs…) listenin başında değil mi adı müziğin?

Ağlayacak bir omuz yoktur, onunla ağlarsın.

Sevincini paylaşacak insanlar yoktur, sevincini paylaşır.

Söylemek isteyip de içine attığın şeyler vardır, dile getirir senin yerine. 

Bağırmaya gücün yoktur, çığlık atar senin için.

Bazen tuz basar yarana, bazen merhem olur.

Hafife almayın, şarkı deyip geçmeyin sakın; alır sizi, ağzınızı yüzünüzü kırıp geri getirir. Bazen çalan bir şarkı, geçmişe ve anılarınıza biletiniz olur.

♛ Her zamanki acıklı şiirlerimin dışına çıkıp, bu sefer de şarkıları ele aldım. Biraz değişik oldu, beğenecek misiniz bakalım. Emeğime karşılık vote ve yorumlarınızı bekliyorum :)
-Süeda Olgun

''Bir Kırık Kalpten Dökülenler''Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin