Wicked games

Volumul 2 din "Vampire heart"

---------------------------------------------------------

Maria POV

Capitolul 1

O lumina rosie-violet sclipea in departare, anuntand asfintitul. Noaptea isi intra incet in drepturi, iar soarele parea ca se ascunde dupa versantul din fata mea, creand o imagine foarte frumoasa.

Inaintam in tacere, tinandu-l de mana pe Laurent. Urcusul era dificil, dar nu ma plangeam. De cateva luni de zile traiam pe munti si dormeam in pesteri. Incepusem sa ma obisnuiesc.

Plecasem la sfarsitul lunii decembrie de la Institutul Bulgar de antrenare a viitorilor vampiri, trimisa chiar de mama mea ca sa imi caut tatal, care se ascundea in Muntii Carpati. Dar se pare ca mama mea uitase ca sunt un simplu om, in ciuda sangelui de strigoi al tatalui meu pe care il port in vene. Si asemeni unui om, am slabiciuni omenesti: m-am imbolnavit in prima saptamana in care am ajuns in munti. Mersul prin zapada, dormitul in frig si alimentatia necorespunzatoare mi-au adus o pneumonie de toata frumusetea din cauza careia am fost la un pas de moarte.

Laurent m-a vindecat folosindu-se de puterile sale de Mag, dar tot am fost nevoiti sa amanam calatoria pana la venirea primaverii. Am stat trei luni intr-o pensiune, apoi am plecat in cautarea tatalui meu. Dar dupa atata timp, ne temeam ca nu il vom mai gasi. Era posibil ca el sa fi trecut demult granita si sa fie departe, dar ne vedeam obligati sa incercam.

Fara ajutorul tatalui meu, pe care nu il cunoscusem, destinul meu atarna de un fir de ata. Aveam de ales intre a renunta la dorinta mea de a deveni Vampir, asemeni lui Laurent sau a deveni unul cu riscul ca sangele de strigoi sa isi spuna cuvantul in timpul Transformarii si sa devin un monstru. Ofertanta idee...

As minti daca as spune ca nu imi este frica. Imi este frica de faptul ca nu il vom gasi pe Luca, tatal meu si cu toate astea, dorinta mea arzatoare de a deveni Vampir va birui ratiunea. Nu cunosteam care este procentajul de a deveni insetata de sange si de necontrolat. Imi e teama si ca imi voi gasi tatal, pentru ca este in cele din urma un strain, si strigoi pe deasupra; cine stie cum va reactiona? Imi este frica inclusiv de trupele speciale care au fost trimise dupa noi de la Institut, sa ma aduca inapoi pe mine, o novice care fugisem cu profesorul meu. Fostul meu profesor. Luptatorii aveau mana libera sa il ucida pe Laurent daca s-ar fi impotrivit. Si cu toata ca el spunea ca are grija sa ne acopere urmele prin magie, tot imi era teama ca ne vor gasi.

Faptul ca sunt jumatate strigoi este un secret. De regula, strigoii nu sunt iubiti de oameni sau vampiri. Probabil are legatura cu faptul ca sunt niste monstri care ucid pentru sange. Tatal meu nu este asa, dar ei nu stiu asta. Si pentru ca nimeni nu trebuia sa stie adevarul despre mine, am pornit sa il caut pe Luca in secret. Mama mea a sustinut ca am plecat intr-o vacanta in Spania, acolo unde mi-am petrecut copilaria. Dar cum nu m-am intors la inceperea semestrului, inspectorul Institutului a crezut ca am fugit. Si pentru ca nici Laurent nu se afla la Institutul din L.A., acolo unde preda, era clar ca am fugit impreuna.

Brenda, mama mea, stia adevarul, ea ne trimisese aici si tot ea daduse binecuvantarea cand am iesit pe poarta, dar sa se afle ca este implicata in asta nu ar fi costat-o doar postul de directoare de la Institut si pierderea respectului celorlalti profesori, ci s-ar fi putut afla adevaratul motiv pentru care am plecat. Asa ca i-a lasat sa creada ca eu, ca o studenta rebela si Laurent, ca un iresponsabil indragostit am fugit impreuna, iar ea nu stie nimic despre asta.

Ne-am oprit intr-o poienita ce parea pustie ca sa ne tragem sufletul. M-am asezat pe un palc de iarba, simtind cum mi se face dor de patul meu moale din dormitorul pe care il imparteam cu Kara la Institut. Ma intrebam ce crede despre mine acum. Dupa ce imi pierdusem cea mai buna prietena, pe Ginny, pentru ca ma tradase fiind atunci si ea indragostita de Laurent, Kara fusese a doua cea mai buna prietena, una dintre putinii pe care i-am avut cand m-am trasferat la Institutul din Bulgaria. Dar lipseam de sase luni si inainte de plecare ii lasasem un bilet in care am scris ca ma intorc la incepea semestrului.

Wicked gamesCitește această povestire GRATUIT!