Kapitel 9

111 8 3

-Hejdå då! Sa jag och Lisa i kör till Saga och Luna medan vi gick ut ifrån ridhuset.
-Det var längesedan Saga var här! Elsa brukar ju rida Luna åt Saga typ hela tiden nu, Sa jag.
-Jaa, jag har hört att Saga har gjort slut med Kalle och det är därför typ... Sa Lisa.
-Aha okej, synd... Svarade jag. Jag och Lisa ledde in hästarna i stallet och i stallet träffade vi Tindra och hennes arab Glimra.

-Hej! Sa Tindra.
-Heej! Sa jag och Lisa.
-Kul att nya hästar ska komma hit! Sa Tindra glatt.
-Aaa, visst är det! Sa Lisa lika glatt som Tindra.
-Kul att se er men nu måste jag komma ut i ridhuset innan Saga har ridit klar haha! Sa hon och skyndade sig ut ur stallet. Vi ställde upp hästarna i stallgången och fixade klart dom sedan satte vi oss i den trånga sadelkammaren.

-Ska vi ta bussen in till hööks? Frågade jag och Lisa och hon nickade ivrigt som svar.

------------------------------------------------------------------------------------------------

-Vad ska du köpa då? Frågade Lisa.
-Nää, jag vet inte. Nya tävlings kläder kanske! Svarade jag.
-Dudå? Frågade jag Lisa.
-Lite grejer till friesern tror jag! Lite nya grejer till mig också, vi måste ju matcha! Skrattade Lisa.
-Ja haha! Dreamboy skulle du ha va? Han passar grymt bra i lila! Sa jag och visade en bild på Dreamboy.
-Wow va fiiin! Jag måste helt klart köpa matchande lila grejer till oss! Sa hon och det såg ut som att hennes ögon skulle falla ut!
-Ellerhur! Detta är Diablo. Sa jag och visade en bild på den andra friesern. Lisa nickade ointresserad av bilden på Diablo och bläddrade tillbaka till Dreamboy.

Bussen stannade och vi gick ut. Vi fick gå i typ 10 minuter innan vi kom fram till hööks. Lisa sprang fram och hämtade en kundvagn och jag hoppade i. Hon körde i fullfart in i affären och kassatjejen sprang efter oss och ropade att vi skulle stanna men Lisa gjorde en snäv sväng och vi hamnade vid tävlingskläderna.

-Wow kolla! Sa Lisa och pekade på en lila kavaj som hängde på väggen bakom mig.
-Guuuud vad fiiiin! Sa jag och kände med fingrarna på materialet.
-Den är ju perfekt för mig! Sa Lisa och slet loss en i hennes storlek och kastade den i vagnen.

Jag började gå lite längre in i butiken och jag hittade ett par jeansfärgade ridbyxor från animo och en ljusrosa väst med fejkpels på luvan. Jag tog grejerna och lade dom i vagnen. Undra vart Lisa tog vägen? Tänkte jag och började gå tillbaka till omklädningsrummet. Lisa flög ut igenom omklädningsrummet och sken som en sol i ansiktet när hon dansade runt i den lila kavajen.

-Är den inte fin?! Frågade hon och jag nickade ivrigt.
-Kan du hämta ett par blåa animo i storlek 36? Sa Lisa och jag började gå mot ridbyxesektionen och tog ett par blåa animo. Jag gick tillbaka och slängde in dom.
-Jag går till sadel och tränsen! Ropade jag in igenom en liten springa i draperiet.

Jag småjoggade bort till sadel och träns avdelningen och min blick fastnade på en brun hoppsadel. Jag gick fram och kollade på prislappen, 10 000 kr... Suckade jag för mig själv. Jag tog upp min telefon och kollade hur mycket pengar jag hade på mitt kort. Ett par tusen. Det räcker inte till sadeln men jag får fråga mamma för att vi fick ju ganska mycket pengar för Romeo...

Jag gick vidare och såg ett par rosa benskydd och ett rosa schabrak. Det blir nog skitbra på Star, tänkte jag. Lisa kom springande och kastade en hög med kläder i kundvagnen. Jag lade ner de rosa grejerna och Lisa hittade precis det hon ville ha, ridkläderna, lila schabrak och benskydd samt en ny ridhjälm.

Lisa och jag kommer ifrån två ganska rika familjer men Lisas familj tycker det är slös på pengar med hästar. Dom lägger alla sina pengar på Lisas bror, Klas-Göran och hans karriär med rally.

Jag och Lisa gick till kassan och betalade allting. För mig blev det inte så mycket, typ 1700kr men för Lisa blev det runt 3000kr.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Förlåt för dåligt kapitel och för dålig update... Jag ska börja skriva mer nu! Just nu är jag sjuk men men...😪 Förresten TACK FÖR NÄSTAN 400 LÄSARE! Asså Gud...❤️

Älskade ponnyLäs denna berättelse GRATIS!