Să vorbim...

1.3K 28 21

Eu sunt Stefi. Nu mă prezint de-obicei ca rockeriţă. Spun pur și simplu că ascult rock; ascult și alte genuri de muzică: clasică, latino și muzică veche (însemnând cam ce ascultau părinţii noştri când mama era inca fată mare.)

Nu stiu totul despre muzica rock, și nu pretind că stiu, muzica "comercială" nu imi inspiră nimic și "artistii" autohtoni mă dezgustă mai tare decât rapperii sau rockerii mari care au murit de supradoză de beţişoare parfumate sau mai stiu eu ce.

Am citit in "minunata opera de artă a minunatei" că a fi rocker inseamna să fi, printre alte chestii scrise acolo, "rebel și să porţi negru". Să ne intelegem, oameni buni. Un rocker e rocker pentru că ascultă rock. Nu toţi care ascultă rock sunt rebeli și se îmbracă in negru. Există și cei care sunt rebeli și mai mulţi din cei care se îmbracă in negru, dar nu e o regulă generală. Rock-ul e un gen muzical dar poate fi o stare si un sentiment. Se spune că rock-ul a apărut când o nota la o chitară a fost cântată gresit. De la asta, s-au ajuns la a folosi anumite note, anumite chitări și instrumente pentru a defini acest gen. Astfel,  rock-ul are multe forme, pentru fiecare, in funcţie de instrumentele folosite sau mesajele transmise, poate. De la hard-rock, la folk, la rock latin. Fiecare "rocker" se regăseste intr-un anumit gen sau o anumită formaţie, din motive personale.

Făcând referire la afirmaţiile domnişoarei și neuronului care a impins-o să scrie despre rockeri, vorbim acum de REBELIUNE:

Rock-ul a fost, intr-adevăr, de la începuturi, o modalitate de exprimare a rebeliunii unor societăţi sau grupuri de persoane, un mod de a-ţi arăta dispreţul faţă de valorile comunităţii in care trăiesti. Asta a fost rock-ul. Asta nu ii face pe toţi cei care ascultă rock să fie rebeli, răi sau nașpa in orice fel. Și nu sunt toţi impotriva regulilor (fie ele impuse de stat sau de societate). Ok, in cazul asta, având in vedere societatea in care trăim, e sănătos să fi impotriva ei. Ce societate promovează pitipoance și manele cu versuri fără orice noimă, care promovează "distracţia" (cu pitipoance și manele) și nici măcar odată munca sau gândurile productive, sau măcar scoala?

In legătură cu îmbrăcatul in negru. Da. E de asemenea o formă de rebeliune, dar, din nou, nu e o regulă. Multe rock-eriţe pe care le stiu se îmbracă vintage, foarte puţin in negru. Nu e o regulă să asculţi rock și să te îmbraci in negru. Eu port negru pentru că sunt plinuta și cred că mă face să par mai slabă. Plus, negrul e foarte elegant și, mie, cel puţin, imi da senzaţia de confort.

Rockerii nu sunt satanisti. Muzica nu are nici cea mai mică legătură cu religia. Că acestea două coincid câteodată, e o simplă coincidenţă. Nu e o regulă. Există crestini și atei și budisti, dacă e nevoie, care ascultă rock, poate se îmbracă in negru și chestii.

Sper să existe măcar cineva acolo care să fie de acord cu mine. Am incercat doar să ii spun domnitei care a scris o lucrare demnă de nota 5, că nu le stie ea pe toate. Nici eu nu le stiu, dar măcar nu am afirmat ceva incorect. Iar dacă am făcut asta, nu aveţi decât să mă corectaţi.

Mai este și o diferenţa intre rockeri și persoane emo. Dar sunt destule chestii diferite. Mai căutaţi și voi pe net. Dacă arăţi emo și te porţi emo, nu te astepta să nu ţi se spună așa. Și apoi să spui o porcărie ca: "un bătrân mi-a zis că sunt emo pentru că ascult rock." Probabil le asculta pe gagicile de la BVB(Black Veil Brides).

Sper ca tu, frumoasa care m-ai inspirat să scriu asta, să iti revizuiesti din greseli.

Apropo, există o diferenţa intre rock și screamo. Learn it. BVB sunt screamo.

Să vorbim despre rockeri, pe buneCitește această povestire GRATUIT!